Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване на спукано стъкло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Възстановяване на спукано стъкло

Колеги, знам че мястото на въпроса ми нее тук но зада не пускам друга тема. И моето стъкло се спука като по нашите пъти6та не опеса4ават а окаменяват. Но понеже колата ми няма каско , има само една най обикновенна затраховка, може ли тя да покрие 6тетите ? че неми се дават пак 150 лв за ново стъкло?

Коментар

Първоначално публикуван от Искрен Преглед на мнение
      Колеги, знам че мястото на въпроса ми нее тук но зада не пускам друга тема. И моето стъкло се спука като по нашите пъти6та не опеса4ават а окаменяват. Но понеже колата ми няма каско , има само една най обикновенна затраховка, може ли тя да покрие 6тетите ? че неми се дават пак 150 лв за ново стъкло?
      Ако имаш впредвид гражданската отговорност, то отговора е не! Тази застраховка е за щети които ти причиняваш на другите по твоя вина!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Човек може и сам да си оправи пукнатина от "обстрел".
        http://permatex.com/products/Automot...Repair_Kit.htm

струва 14лв.
        Колега а дали има някаква химия за премахване на драскотини по стъклото че моето се е надрало доста и вечер много дразни.
        Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

От: До: Възстановяване на спукано стъкло

Аз също имах точица на предното си стъкло. Ходих при майстор във Варна. Останах доста доволен. Незнаех,че има такъв вариант-за лепене,но благоодарение на гугъл попаднах на най-различни статии за спукано стъкло,ремонт и залиачването му. Дано ви е от полза и на вас. Ето сайта на техника: www.glassmagicbg.com

Коментар

От: Възстановяване на спукано стъкло

Темата е стара, но да попитам- къде се продава лепило за автостъкла, че не намирам никъде?
            Звънях на колегата, но явно поста е закрит.

Коментар

Стара е темата, но все ще ми свърши работа, та искам да попитам, наясно ли е някой, кои лепила/смоли, са най добри за работа по възстановяване на спукани стъкла. Един приятел полудя да си купува комплект за ремонт, но му казали, че не хардуера, а софтуера е важен за тази работа. Избрал е фирма от която да вземе комплекта, но ме помоли да проверя, кои консумативи, са най добри за работа, а аз нищо не намирам, нито разбирам от това...
              Ще съм благодарен за мнения
              Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

На моето ми лепиха една точица с фотополимер - след слагането на лепилото се осветява с ултравиолетова лампа и след втвърдяване се изстъргва - това което е отгоре по стъклото.Като резултат почти нищо не се забелязва.Най-добре се оправят точки.Пукнатините все пак се забелязват ако гледаш внимателно под определен ъгъл.
                Важно е пукнатината да е чиста и суха, иначе си личи по-вече, или не може да залепне (ако е мокро).
                Трябва по възможност по-скоро след пукването/чукването да се залепи ( до тогава може да сложите прозрачна лепенка за да не влизат мизерии в пукнатината.
                Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8132.jpg
Прегледи:1
Размер:124.8 КБ
ID:5600579Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8133.jpg
Прегледи:1
Размер:150.2 КБ
ID:5600580
                  Здравейте, въпрос - това стъкло възможно ли е да се залепи изобщо и ако да, бихте ли ми препоръчали къде (София), а ако не...ново стъкло за стар Трафик не знам доколко има сми :-(
                  Благодаря предварително

Коментар

Доколкото ми е известно при възстановяването на спукано стъкло, става въпрос за малки и недълги пукнатини, твоето си е направо за смяна, дори изобщо да тръгнат да ти ги възстановяват, цената ще надвиши няколко пъти покупката на ново стъкло
                    Колкото къде да поръчаш в София има една голяма фирма, потърси в гугъла и ще ти излезе на първите резултати за да не се сметне за реклама тук....

Коментар

Колеги днес забелязах,че предното ми ново/1г/ стькло се е спукало по-средата отгоре. Бах м..му -как е станало и идея си нямам.
                      Има един орех в общия двор и от него падат големи орехи, това бе предната причина за смяната с ново.Сега съм по далеч от дървото но знам ли
                      Има две разклонения по-около 7/8 см-мога ли да се залепят, и сам мога ли да го сторя.Ако някой се е сблъскал с тази процедура да сподели.Писна ми..колата е карам от дъжд на вятър а само пари хвърля по-нея, но корозията и НЕ карането си оказват влияние.
                      Има ли смисъл да си купя някакво лепило и какво и да пробвам да го залепя и да не си личи.
                      Като се загледах и пипнах мястото Въобще не ми задира пръста сякаш между пластовете е пукнато, от вътрешната страна като погледна по-си личи и се вижда къде спира..точно до огледалото за обратно виждане.

Коментар

Първоначално публикуван от zmeya.70 Преглед на мнение
                        Колеги днес забелязах,че предното ми ново/1г/ стькло се е спукало по-средата отгоре. Бах м..му -как е станало и идея си нямам.
                        Има един орех в общия двор и от него падат големи орехи, това бе предната причина за смяната с ново.Сега съм по далеч от дървото но знам ли
                        Има две разклонения по-около 7/8 см-мога ли да се залепят, и сам мога ли да го сторя.Ако някой се е сблъскал с тази процедура да сподели.Писна ми..колата е карам от дъжд на вятър а само пари хвърля по-нея, но корозията и НЕ карането си оказват влияние.
                        Има ли смисъл да си купя някакво лепило и какво и да пробвам да го залепя и да не си личи.
                        Като се загледах и пипнах мястото Въобще не ми задира пръста сякаш между пластовете е пукнато, от вътрешната страна като погледна по-си личи и се вижда къде спира..точно до огледалото за обратно виждане.
                        Ако си го сменял в Кобра Мустанг и тн. трябва да имаш гаранция и щом не напипваш от вън пукнатина първо предяви претенция за фабричен дефект или монтаж.Сам не можеш да залепиш такава пукнатина,а на сервиз за възстановяване на стъкла е икономически не оправдано да ходиш. П.П Орех е невъзможно да счупи челно автостъкло освен ако не е кокосов орех...

Коментар

По средата отгоре - да не е от огледалото за обратно виждане?
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                            По средата отгоре - да не е от огледалото за обратно виждане?
                            Може..несьм се сетил затова.Преди година този сьщият орех ми счупи оргиналното стькло. Орехите са огромни и падат от височина на 4 ет-блок в който сьм,силата е огромна-лично сьм видял и чул.
                            Изместих далеч от ореха сега,но клоните достигат дворното място и така е станало сакатлька.Вчер ходих до майстора,монтирак стьклото и му викам /това стькло сдаде багажа за 1г/ а той погледа и взе та надигна горното уплатнение и....ШАХ -показа се отчупено горе до тавана и имаше явна следа от обвивка на Орех
                            Явно удара от тази височина е бил як, и аз несьм го забелязьл и с времето са се пуснали льчите.

Коментар

Гледам, че темата е стара, ама да ми препоръчате място за лепене на стъкло?

Някой май ми е стрелял предният прозорец с въздушна пушка. А е някакъв марков, на 2 месеца - един вид нов. Ще ми се да видя дали има опция за закърпване вместо да го сменям. Местото се пада точно зад огледалото, та не ме плаши ако не е префектно - важното е да не се вижда много и да не се разрастне. За момента цялата щета е с площ колкото монета от левче - около 2мм по-голяма дупка по средата и няколко лъча и люспи дето попадат в тая площ. Не знам от колко време е, но предполагам, че е максимум от седмица.

Коментар

Май няма много смисъл да търся някой да го лепи. След разговор с човека от първите постове директно ми каза, че тия неща обикновенно не се лепят успешно и ме посъветва да сменя стъклото. А то даже няма 2 месеца, на 31 август е сменяно. Мъка, мъка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X