Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Никелиране - технология?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Никелиране - технология?

...или какво е нужно за да се извършва. Отдавна ми ходи из главата , че по нашия край няма никой , който да никелира , хромира или не знам там каква е точната формулировка и сега ми се ще да отворя едно такова цехче. Та ако има запознати по въпроса , в което не се и съмнявам , моля да ми дадат някои съвети и напътствия. Ще се радвам и ще бъда благодарен за всяка помощ.

До: Никелиране - технология?

В "Аркус" имат сериозен галваничен цех.
    Аз се занимавах с подобни упражнения преди ...25 години. Имам доста събрана литература (което при сегашните условия не е проблем). Най-общо казано - интересна и изискваща стриктно спазване на технологичните процеси работа.
    Мисля, че в Габрово изработват готови вани.
    “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
    Б.Франклин

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
      В "Аркус" имат сериозен галваничен цех.
      Аз се занимавах с подобни упражнения преди ...25 години. Имам доста събрана литература (което при сегашните условия не е проблем). Най-общо казано - интересна и изискваща стриктно спазване на технологичните процеси работа.
      Мисля, че в Габрово изработват готови вани.
      Знам за Аркус, но пък колко е "лесно" да си никелираш нещо там...А аз искам да направя да е свободно и лесно , а не с връзки.Да е за никелиране на джанти и разни малогабаритни детайли. Къде в Габрово ги продават тези вани?

Коментар

Започни от теорията.
        Има доста теория за четене. После са практическите и технологични главоблъсканици. И чак тогава - вида на ваната.
        А от гледна точка на електрохимичното галванизиране джантите въобще не са дребен детайл. В галванизацията основен момент е повърхността на детайла в кв.см. След това степента на грапавост, вида на материала.... Абе голяма играчка е!
        “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
        Б.Франклин

Коментар

Да, започни от теорията. Но търси по руските библиотеки, там има много книги. Не се връзвай особено на форумни писания, щото и там има много глупости. И не забравяй разните БДС-та по организация и санитарните изисквания, понеже това е химическо производство, и значи е отровно.

Коментар

и АЗ ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА , ИМАМ ДОСТА ПРИМЕРИ И УСПЕШНИ И НЕУСПЕШНИ ПО КОЛАТА.В момента 5джанти чакат.
            FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
            BJ42 04 1982
            FJ62 11 1983 skipe blago4x4
            LZ 2 BHB

Коментар

Аз съм новичък във форума. Имам една кола, не много стара но достатъчно- 1963г.- Шкода фелиция. Състоянието й не е цветущо, но позволява възтановяване. Въпроса е къде и на каква (ориентировъчна) цена мога да възстановя броните (същите са съставни, с дължина до 70 см), гривните на фаровете и други части, които пред вид възрастта и предишните собственици са загубили своя първоначален вид. Също така, ш какъв вид ще е необходимо да г дам за хромиране/ никелиране или както се нарича. Предварително благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от ageorgievvd Преглед на мнение
                Аз съм новичък във форума. Имам една кола, не много стара но достатъчно- 1963г.- Шкода фелиция. Състоянието й не е цветущо, но позволява възтановяване. Въпроса е къде и на каква (ориентировъчна) цена мога да възстановя броните (същите са съставни, с дължина до 70 см), гривните на фаровете и други части, които пред вид възрастта и предишните собственици са загубили своя първоначален вид. Също така, ш какъв вид ще е необходимо да г дам за хромиране/ никелиране или както се нарича. Предварително благодаря
                Здравей,потърси темите за възстановяване на Варшава,колегата m20_maniqk е по-навътре в тези дейности и ще ти даде повече информация.Не е лошо да напишеш от кой град си.
                Успех и да не забравиш да снимаш съживяванито на Шкодичката.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Възстановяването на хромирани елементи е сложна задача.
                  В конкретния случай - Шкода Фелиция, Ви препоръчвам да се свържете с колегата Миро (Хашек) от Шкода клуба. Той е изключителен почитател на марката и е също така много компетентен по въпросите, свързани с реставрацията. В момента възстановява старата Октавия - включително по отношение на хрома:
                  http://www.skodaclub-bg.org/forum/vi...p?f=44&t=11984
                  Последния път като бях във Варна се видяхме и говорихме по темата. Успял е да намери доста от дефицитните елементи от Чехия, други е хромирал на ново... Наистина - свържете се с него. Ще Ви помогне със сигурност! По-голям ентусиаст на тема стари Шкоди от него едва ли има в България.

Между другото, и аз имам две Шкоди - вярно, по нови, но на няколко пъти съм бил на път да купя Октавия от старите.
                  Поздрави и успех! Фелицията е много атрактивен автомобил!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X