Порових в теми назад и стигнах до такива от преди 3 години и не открих нищо по темата. Боядисвал съм 2-3 комплекта джанти на коли до сега, а ми предстои да си подготвя комплект стоманени джанти за джипката, на които да метна зимните гуми. Досега технологията, която съм използвал е била жулене с шкурка и метална четка, български преобразувател на ръжда, като последно ми бяха препоръчали някакъв, който бе с черен цвят за разлика от масовите зеленикави. След изсъхване на преобразувателя нанасях с четка, или спрей боица, а веднъж боядисах с мат спрей две ръце и после ударих два слоя лак. В общи линии малко, или повече след първата зима по джантите избиваха петънца ръжда, а след две години ставаха горе-долу в първоначалното си положение. Джипката така, или иначе я мия по-рядко и мизерията по-джантите във всички случаи е повече. Та в този ред на мисли вие, как си боядисвате джантите?
Моите са в сравнително добро състояние, особено по ръбовете и отвътре нямат следа от ръжда! Само отвън е, но ме дразни на фона на сребърно-сивата боя...

Коментар