Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване на стоманени джанти. Подготовка, изпълнение...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боядисване на стоманени джанти. Подготовка, изпълнение...

Порових в теми назад и стигнах до такива от преди 3 години и не открих нищо по темата. Боядисвал съм 2-3 комплекта джанти на коли до сега, а ми предстои да си подготвя комплект стоманени джанти за джипката, на които да метна зимните гуми. Досега технологията, която съм използвал е била жулене с шкурка и метална четка, български преобразувател на ръжда, като последно ми бяха препоръчали някакъв, който бе с черен цвят за разлика от масовите зеленикави. След изсъхване на преобразувателя нанасях с четка, или спрей боица, а веднъж боядисах с мат спрей две ръце и после ударих два слоя лак. В общи линии малко, или повече след първата зима по джантите избиваха петънца ръжда, а след две години ставаха горе-долу в първоначалното си положение. Джипката така, или иначе я мия по-рядко и мизерията по-джантите във всички случаи е повече. Та в този ред на мисли вие, как си боядисвате джантите? Моите са в сравнително добро състояние, особено по ръбовете и отвътре нямат следа от ръжда! Само отвън е, но ме дразни на фона на сребърно-сивата боя...
    ОФА КБ X20SE + метан

От: Боядисване на стоманени джанти. Подготовка, изпълнение...

Боята в спреьовете не става за такива работи . Последните джанти които боядисах на реното ги почистих с телена четка на флекса после с шкурка обезмасляване с кореселин и ги пръснах със световрачанска черна боя 3 в 1 . Вече трета година не са мръднали .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Боята в спреьовете не става за такива работи . Последните джанти които боядисах на реното ги почистих с телена четка на флекса после с шкурка обезмасляване с кореселин и ги пръснах със световрачанска черна боя 3 в 1 . Вече трета година не са мръднали .
      Ако щеш вярвай, но съм боядисвал част от задния капак на един стар Опел с черен спрей мат и отгоре две ръце лак и докато не отиде в Надин не си личеше, че е боядисвано по този начин Иначе към боите 3 в 1 съм силно скептичен след наблюденията ми над Протекта. Сега съм си купил по-скъпата Hammerite за една друга цел различна от джантите и ще видим, колко повече от Протекта ще изкара...
      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Преди седмица боядисах четири стоманени джанти. Почистих ги с флекс,телена четка,шкурка.Нанесох една ръка основа и после боя.

Боята е автоемайлак нанесена с въздушен пистолет.
        ТЛК-120 Николай Колев
        0898521295

Коментар

Ако искаш да стане наистина дълготрайно - песъкоструй и прахово боядисване - 20 и нещо лв. на джанта. Малко по-малко трайно - песъкоструй , реактивен грунд и автобоя.

С телена четка и преобразовател изобщо не можеш да бръкнеш в усуканите места и да почистиш както трябва. Следователно с каквото и да клепеш отгоре файда йок. Но за по една две години ще държи.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

С пясъкоструй на железни джанти,мисля че е излишно,а и може да станат леко на ямички.Предполагам са доста корозирали,та без шкурка и много ръчен труд няма да стане.За 4 джанти,боядисване с пясъкоструй цената ще е по-вероятно около 40-50 за брой,а нова е около 75-80(поне за мен)В момента шкуря и подготвям 5 джанти(зимни и резервна),после ще ги мина с преобразовател и ще ги дам на автобояджия за пръскане.Грунд,2 слоя немска боя,и 2 лак-летните ми по тоя начин станаха като нови.Мислех да ми направят боя и лак на спрей и сам да ги правя,но след консултация с магазинера,продаващ боите,стигнах до извода,че ще излезе даже и по-скъпо,и то при спорен резултат.Най-добре е с пистолет,и то от добър майстор,защото е много трудоемко(за 5 бр. поне 12 часа) и бих искал да изкарат поне 4-5 години

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
              ...Най-добре е с пистолет,и то от добър майстор,защото е много трудоемко(за 5 бр. поне 12 часа) и бих искал да изкарат поне 4-5 години
              Добре де... то пак ще ти излезе страшна цифра, ако бояджията не ти е приятел Май ще си карам по моята технология, която ще повтарям през година Чудя се дали да не дам повечко пари и да си купя преобразувател Вюрт макар, че чета и негативни коментари за него...
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                Ако искаш да стане наистина дълготрайно - песъкоструй и прахово боядисване - 20 и нещо лв. на джанта. Малко по-малко трайно - песъкоструй , реактивен грунд и автобоя.

С телена четка и преобразовател изобщо не можеш да бръкнеш в усуканите места и да почистиш както трябва. Следователно с каквото и да клепеш отгоре файда йок. Но за по една две години ще държи.
                Праховото боядисване е хубаво нещо но нарушиш ли му цялостта от някъде почва да пада на парцали .

Коментар

Праховото боядисване е хубаво нещо но нарушиш ли му цялостта от някъде почва да пада на парцали .
                  Ако е спестено от времето за изпичане.Праховото боядисване е измислено от американците,именно заради джантите.Засега няма измислена по добра технология от пясъкоструене и прахово боядисване.

Коментар

От американците друг път . Ела в някой ден в ТУ София и ще те запозная с изобретателите на тази технология .

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                      ...Засега няма измислена по добра технология от пясъкоструене и прахово боядисване.
                      Сигурен съм, че е така, но тъй като съм недоверчив към, каквито и да е "майстори" у нас смятам, че да дам маса пари за пясъкоструене и прахово боядисване и след година да избият ръжди, или да се обели боята ще тегля майни много Така предпочитам сам да си губя времето с тази манипулация за по-малко пари и макар не толкова трайно... Интересно ми беше, какъв пробразувател и боя ще препоръчате... Автоемайл лака май е добра идея, дори българския. Ще станат по-лъскави от необходимото ама...
                      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

От опита до момента .... Подготовка с машинно шлайфане на сериозно корозиралите участъци, ръчно шлайфане с 500/650/800, след това нанасяне на спрей 3 в едно или цинков спрей, шлайфане с водна шкурка 1000-1200, нанасяне на шприцкит, водна шкурка 1200, 3-4 слоя спрей за джанти, 3-2 слоя лак от същата марка като спрея. Технологично време около седмица, цена с материали Хамерит за антикорозионна защита и грунд, база, лак на Дупликолор- около 35-40 лева за 4 джанти. Ефект-3 зими тежко каране по кал, камънак и лед-като нови. Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

Е и аз съм недоверчив към майстори,защото е много вероятно да дадат икономия на труд и материал(10-ки пъти съм виждал и скъпо,и мърляшки изпълнено) и поради това ще отида при автобояджия,който взема скъпо,но си уважава занаята.Най-много труд отива за подготовката и нея ще направя сам и без жалене на труд-никой не би се старал повече от мен за моите си джанти

Коментар

От американците друг път . Ела в някой ден в ТУ София и ще те запозная с изобретателите на тази технология .
                            В дешно време кражбата на интелект все още не е престъпление/или поне трудно доказуемо/То и леенето на алуминий с противоналягане може да е идея на същите хора,ама...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                              В дешно време кражбата на интелект все още не е престъпление/или поне трудно доказуемо/То и леенето на алуминий с противоналягане може да е идея на същите хора,ама...
                              Не е само идея а цяла технология готова и работеща . До колкото знам държавата доста пари е взела от тези технологии навремето . Понеже горе при мен тая работа я работят истински професионалисти за прахово боядисване алуминиеви джанти въобще не приемат .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X