Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахване на драскотини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Премахване на драскотини

Днес трябваше да мина по един път към крошунските водопади
    и постепенно пътя започна да се стеснява, а от двете страни имаше храсти,
    които леко ми надраскаха боята.

Питането ми е има ли начин да ги залича и как,
    или ще ми останат спомен от това пътуване.

От: Премахване на драскотини

Моята кола е така надрана от разходки.Мисля,че ако са плитки...има заличване,когато я пастират.Лошото при мен е и следното:Минал,завидял,сурнал пирона,че и на капака отпред имам една голяяяма усмивка...дълбока.Това е тъпо вече.Не са и броили парите,нито нищо.Това е тъпо.А драскотините от храсти ми ги поправиха с пастиране.Поздрави
    Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Майки,след третото такова пътуване,или няма да задаваш такива въпроси,или ще си купиш джип!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Той Вранглера ни беше лъскав и пак се надраДраките,дерат
        Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          Майки,след третото такова пътуване,или няма да задаваш такива въпроси,или ще си купиш джип!
          Круме,
          ама аз нали карам само по шосета, които да са открити вчера от премиера,
          и днес се хакнах по този тесен път и трябваше да излизам назад и тогава я надрасках.

Коментар

Споко,те тия новооткритите,догодина ще са само за джип!

А за драскотините,пастиране! Но при авто-бояджия,не по автомивките!
            088пет722пет99

Коментар

Сега говорих с официалния сервиз
              и понеже е в гаранция, казаха да я закарам да я оправят,
              или с пастирване, или с боя, както се случи.

Коментар

Тук някъде имаше 2-3 теми, ама ми е супер бавен компа и е трудно да търся...."вадят" се с полир паста и шлайфче (машинка), става и на ръка, но си е много търкане. По-дълбоките се минават с шкурка 2000(водна) и после полир паста....ако си неспециалист почваш с пастата, и ака не излиза тогава с шкурката....прави се на относително топло място. Машинката(шлайфа) е добре да е до към 3000об/мин, не трябва да е високооборотен (флекс) защото прегрява боята и пастата и става по-гадно.....та така накратко.....
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Тук някъде имаше 2-3 теми, ама ми е супер бавен компа и е трудно да търся...."вадят" се с полир паста и шлайфче (машинка), става и на ръка, но си е много търкане. По-дълбоките се минават с шкурка 2000(водна) и после полир паста....ако си неспециалист почваш с пастата, и ака не излиза тогава с шкурката....прави се на относително топло място. Машинката(шлайфа) е добре да е до към 3000об/мин, не трябва да е високооборотен (флекс) защото прегрява боята и пастата и става по-гадно.....та така накратко.....
                  Сега се връщам от огледа и ще я боядисват почти цялата, без покрива и капака на багажника.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                    Сега се връщам от огледа и ще я боядисват почти цялата, без покрива и капака на багажника.
                    Стига бе. И това от едно влизане в гората? Каква е тая боя. Аз имам Пасат дето 16 години, го завирам по гори и язовири. Иначе е на 19..Като го измия - все едно сега е излязал от завода

После взех Спортидж и за 3 сезона се понадра, ама малко.
                    Това боядисване гаранцията покрива ли го?

Коментар

Ако е драна под лака и под боята на повече от 3 места и драното е по-голямо от кредитна карта се боядисва целия панел.

3000 оборота на бьфьр е много,моя е сьс 6 скорости и последната му е 3000 като това никога не се ползва,ще си опека боята както каза колегата.

Зависи от драскотините,зависи каква боя говорим,зависи от цвета,зависи колко е тьнка боята.................и опити се правят на стари коли по вьзможност тьмен цвят.Директна атака на нова и черна кола за опит само.............и ще трябва пребоядисване после.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Приятели имах ударено на колата от друга кола и чуждата боя остана,но е съвсем малко и днеска реших да го махна с разредител. Петното се махна,но искам да питам дали ще и стане нещо на мойта боя?

Коментар

Нали вече си я намазал! Ако не е матирала вече,значи нищо и няма.
                          088пет722пет99

Коментар

Здравейте.
                            с разредител ако избършеш лака или боята зависи дали металик или акрилна, но нека да го казваме лак, ще матира след време, по принцип се занимавам с пастиране и боядисване и мога да кажа, че малки драскотини излизат с пастиране, по-големи могат да излезнат с водна шкурка и после да се пастират като разбора се зависи от много неща, на какво място е на колата, на ръб и във вдлъбнатина(извивка) се махат с риск да се протърка детайла и да се пребоядисва целият.
                            Да кажа за ръчно нанасяне на абразивна паста, че ще махнете петното ще го махнете, но ще стои матирало в последствие, защото пастата има обороти при които работи, е ако някой може да изкара 1200 оборота в минута за 3 минути, евала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X