Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко ръжда - премахване и защита

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • dido uzunov
  отговори
  До тук почти нищо не разбрах относно третирането на метала след изкърпване. Мен ме интересува(ще сменям прагове) с какво точно и като марка и в каква последователност да действам. Благодарен ще съм на всеки дал разяснения по въпроса. От утре почвам естествено първо с набавяне на химията.

  Остави коментар:


 • sparkybg
  коментира - отговор
  След първата пукнатина ще осигури защита на ръждата отдолу да си работи на спокойствие. Отделно дето е невъзможно да подготвиш основата като излизащата от такава на товарната част на Амарок, тоест ръждата ще тръгне още преди да си напукал покритието.

  Не случайно по шаси НИКОЙ не слага нищо освен тънък слой боя.

  Ако горещо поцинковане е вариант за теб, това е истинското решение.

 • stefataaaa
  коментира - отговор
  Ясно, тоест би трябвало да осигурява добра защита. Благодаря отново за мнението, жив и здрав.

 • taran
  коментира - отговор
  Различно е от нормален шагрен-нормалния е относително мек , предпазва от удари от камъчета и намалява шума в купето.Това е твърдо и теоритично по- износо устоичиво.Неотдавна един представител на Мипа ми показа тяхната версия на подобен продукт-сертифицирана от Фолксваген за товарния отсек на пикапите Амарок.

 • sparkybg
  коментира - отговор
  А това преди колко време, и какъв е резултата?

  По-добър от Wuerth ми беше изначално ясно че е. Има уж производни на танина, заедно с фосфорна киселина, но с доста добре обосновани други съставки като вид и концентрация. Доста интересно четиво е патента, впрочем. И е изтекъл, та теоретично може да го прави всеки, но не съм намерил сравним продукт.
  Последно редактирано от sparkybg; 02-04-20, 22:33.

 • stefataaaa
  отговори
  Благодаря за мнението колега, да същото като Раптора е. Не съм навътре в нещата, но до колкото съм чел по форума, шагрето се напуква и задържа влага, привидно е ок, но в същото време прикрива това, което се случва под него /най-вероятно това трябва да са шагрета на битумна основа или?/. Точно поради тази причина питам, това същото като тях ли е, или е друго и наистина ще предпазва, а няма само да прикрива?

  Остави коментар:


 • taran
  коментира - отговор
  Това е реплика на Раптор но U-pol,не съм го пробвал,но раптора става твърд и се драска трудно.Не знам защо смяташ,че другите шагрета, изключвам тези на асфалтова/битумна основа, осигуряват само привидна защита-те правят точно това дето трябва.

 • stefataaaa
  отговори
  Здравейте колеги, някой има ли мнение за продукта на Новол, Кобра? Дали става за защитно покритие на шаси и подкалници, или е същото като нормалните шагрета и осигурява само привидна защита?

  Остави коментар:


 • nissan_gr
  коментира - отговор
  Аз, или по скоро бояджията Аз съм само потърпевш. Отзивите от човека бяха, че е по-добър от Вюрт и препоръката беше да го ползваме и занапред. Не помня да имаше някакви особености в нанасянето. Човекът нанесе веднъж, изчакахме 24 часа и нанесе втори път. И пак изчакахме.
  Да допълня, че поръчката и въобще комуникацията с хората от Fertan се случиха доста лесно и приятно. Не са ми никакви но ми направиха много добро впечатление.

 • Kirilpm
  коментира - отговор
  Не е ли всичко което се продава с наименованието Автоемайллак обикновена алкидна боя?Такъв ми е попадал на селт, на лакпром и други български марки и все е алкиден(за толкова пари толкова боя).
  А ако е под купето върху алкидния грунд хващат всички шагрени, които съм пробвал от най-долните византийски ментета на боди до продуктите на новол и карсистем.

 • Владо М
  коментира - отговор
  При цинковите вани задължително искат сам да премахнеш всичките стари слоеве боя-как мислиш да се справиш с вътрешните части на шасито?

 • KingofROAD
  коментира - отговор
  Не съм казАл, но пак повтарям - законът срещу РЪЖДАТА се нарича - МИНИУМ.

 • KingofROAD
  коментира - отговор
  Абе метнИ му един миниум, и нема проблема с лепа брена. След това какъвто искаш грунд.

 • New hope
  отговори
  Всички почват да гният от вътре а там само парафина помага.

  Остави коментар:


 • taran
  отговори
  Вечни неща няма,предполагам,че познатия ти е показал Раптор на Упол.Но парафина си е полезен,вярно,че може да ти се налага по- често да го подновяваш.

  Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X