Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
  Пневматичните връзки си ги уплътнявам с черно тиксо (за ел техници) или тефлонова лента и досега не съм имал случай да изпускат. Кълчищата се раздуват при досег с вода и тогава уплътняват. Затова не са подходящи за въздух.
  То вода в компресор все има. Аз навивам и калчище и тефлонова, проблеми няма. Но калчището го харесвам, поради механичното затягане на резбата. С тефлон трябва да стягаш до край или да навиеш доста, но ме съмнява, че ще избута лентата, ако е много. Пробвал съм и само с калчище и пак държи. Но не тествам връзките със сапунена вода, а разчитам на остър слух. Не го ли чувам при гробищна тишина и да изпуска е пренебрежимо малко. То и през бързите връзки изпуска по малко, ама са удобство.

  Коментар


  • Сдобих се с компресорна глава Абак b3800 двуцилиндрова. Компресорът започнал по бавно да качва налягане и я махнали. Аз я разглобих. Цилиндри и бутала идеални. Това, което ми направи впечатление беше, че биелата на срещуположната част на ремъчната шайба лесно излиза от коляновия вал. Някой, ако е разглобявал така ли следва да бъде? Биелите са без разглобяване, където лагеруват на КВ (нахлузват се). Ако е нормално проблемът следва да бъде горе в клапаните...
   Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

   Коментар


   • Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KW-biela.png
Прегледи:64
Размер:245.6 КБ
ID:6525766
    В червено съм оградил биелата, която стои доста стегнато на шийката на вала... , което ме притеснява, че не би трябвало да е така... За другата биела било нормално да излиза лесно от шийката на вала, като това го разбрах от тукашен представител на абак.
    Сега въпросът е как да действам.. Свалям КВ и шлайфам въпросната шийка или биелата.... не ми се вярва умишлено компресорът да е конструиран със стегнната сглобка на биелата...
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

    Коментар

    Четат темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

    Зареждам...
    X