Здравейте.На последък покрай двете ми лодки и трите ми коли доста често започна да се налага да се разхождам до стругаря,дори вече станахме приятели.Не се оплаквам от това,но ми се иска да се сдобия и с един струг (инструментите и машините са ми слабост).Та на майстора ми струга му е ЗММ СУ580.Много ми харесва и много хубава работа върши,но цените в интернет въобще не ми харесват- тези стругове вървят около 4-5-6000лв,което превишава доста бюджета ми.Сруга ще го ползвам любителски основно за направа на някоя друга втулка,фланци,скъсявания/удължавания на валове или за инструмент необходим за даден ремонт.Също ще трябва да се науча и да правя конуси на винтовете за лодката,да престъргвам някой друг вал и за други ежедневни нужди.Бюджета ми е около 2000лв ,като много трудно мога да го превиша.Според вас може ли да се купи сносен струг за тези пари или ако нямам 5-6 бона да се отказвам от тази машина?От обяви из нета достигам до извода,че бюджета ми е достатъчен за закупуването на струг от типа Ц5 .За Ц8 като че ли е недостатъчен - вървят по доста над 2000лв.Та според вас този струг Ц5 ще ми върши ли работа за моите цели и какво ви е мнението за него? Става ли за работа или е играчка за децата?Попрочетох из нета и останах с впечатлението,че идеална работа ще ми свърши струг "Ц11",но там цените са още по-високи от на Ц8,така че отпада като вариант..Намерих един Ц11 за 2000лв,но продавача каза,че имал много забележки и луфтове.Та какво представляват тези луфтове? От лагерите ли са ? Ако е от тях със замяната на лагерите не могат ли да се премахнат ?Ако луфтовете се отремонтират за една сума от 5-600лв и ц11 ми стъпи на 2600лв ми звучи доста добре (както споменах горе здравите Ц11 са доста по-скъпи).Пропуснах да кажа,че понятие си нямам от стругарство и тепърва ще навлизам в него.Имам познати ,пенсионирани стругари с доста години стаж по заводите,които задължително ще ги взема за оглед преди евентуална покупка,но искам да чуя и вашето мнение.БЛагодаря ако ми отделите време.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв струг да избера
Свий
X
-
От: Какъв струг да избера
Това,че 8 е по голямо като цифра от 5 не е от значение при струговете. Детската играчка е Ц 8 а по сериозния е Ц 5!!
Струг с много луфтове не ти трябва защото ще се вкараш във филм! Що годе запазен Ц 5 ще ти върши работа като за твоите нужди.
-
Луфтовете на струга са по водещите повърхнини, и ремонта изобщо не е в порядъка, който ти се иска.
За това, което си представяш че ще го ползваш С5 ти е предостатъчен.
Все пак се замисли нужен ли ти е изобщо. От написаното оставам с впечатление, че по скоро си търсиш играчка.
Коментар
-
Върви и виж тоя С11 със някой който е в час със материяла.Това,че има луфтове не е толкова плашещо,обират се.Задължително "пуснете" индикатор на паралелите-не трябва да има сериозни пропадания.Всичко друго се лекува,обърнете внимание и на рейката е близост до универсала,на повечето С там са износени до неузнаваемост,сменя се с нов има ги налични.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Oт 3-4г се самоубеждавам,че наистина нямам нужда от струг,но все по-трудно ми става и вече въобще не си вярвам.Наистина нямам понятие от стругарство,но съм 30г.Живота е пред мен.Имам време да уча а и както казах няма да ставам про.Нуждите са ми съвсем елементарни ,но ме е страх от избора,защото не знам какво ми трябва и какво ще купя.А с колко неща съм се захващал,за които всички са ми казвали,че не е за мен и са много трудни и сега идват да ме молят за съвет и за акъл за същите неща няма да ви казвам...
Коментар
-
Тогава скачай смело! Само при огледа си вземи някой който отбира и обърни внимание на съвета от Пламен Петров! Много точно и сбито ти е казал основното което да се гледа.И след като имаш мерак ,си вземи нещо от рода на С11 .Успех!"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
-
На Пламен Петров бих му предложил заплащане aко е съгласен да приложи това,което е написал на струговете,които оглеждам,защото аз няма да мога,но за жалост е доста далеч от мен.Ако има път към Бургас може да се обажда.Аз не съм се засилил да го купувам утре,но смятам до месец най-късно да го взема.Няма да бързам,че трудно печеля пари и за мен са много 2-3бона.Ако има път към Бургас може да се обади.А някои от струговете ,които оглеждам са от Варна ,което е по-близо до него.
И още един въпрос имам- СУ322 по-добър ли е от Ц8 или Ц5 и ако да - с какво?Последно редактирано от stypkata; 04-04-16, 12:28.
Коментар
-
валкиса-Не си ме разбрал правилно-имам въпрос а не струг.Все още търся.От Бургас не излизат никакви оферти нито добри нито лоши.Винаги така става като търся нещо го няма никъде ,но купя ли от някъде с 300 зора още на същия ден ме затрупват с оферти една от друга по-добри че да се пръсна от яд.Късмет какво да го правиш..
PP.Сега пуснах едни връзки за някакви учебни стругове до колкото разбрах .Преди няколко години бракували голям брой нови машини и ги разпродали на цената на желязото ,но дали има още от тях чакам да разбера.В момента цената е 0.15лв/кг т.е. 2.5т машина ще дойде 375лв ( доста добра цена за нов струг ).Последно редактирано от stypkata; 03-05-16, 15:44.
Коментар
-
Аз като купувах моя струг 2011г ми излезе почети колкото на желязо. Ама тогава желязото беше 0,40лв/кг. Аз го платих на 705лв без ддс. Дадох и допълнително 150лв за да спечеля търга и още 100лв ми се върза транспорта с товарене и разтоварване. Тегло около 1800кг по паспорт. Като струга ми има люнети, които 2 пъти съм ползвал. За окомплектовка през тези 4-5 години съм дал сигурно колкото за струга, ама без ножове не мога да правя нищо. Не съм работил за пари със струга, а само за лични нужди.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар