Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Настолна бормашина Holzmann

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Настолна бормашина Holzmann

От няколко време ми бръмчи мухата за настолна бормашина. Не че нямам ама..., по-харно да е нещо, за по-прецизни работи.
    Та видях днес в "нета" една на гореписаната австрийска фирма. Конкретно модела SB 4115 N.
    Ожидам вашите мнения и препоръки. Давам до къде триста евро, башка ДДС-то.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

От: Настолна бормашина Holzmann

старо Велинградско ПН161 е първото дето може да се нарече настолна бормашина. Може и БМ12 или нещо такова. Сичко друго е за дупки в сирене...без да се гони точност и производителност

Коментар

Андо, търся нещо по-голямо, с подвижна маса и по-голямо разстояние между патронника и таз последната. И да се продава тука, че доставката от България е проблемна.

Коментар

И аз нпоследък се замислям за бормашина, ама хем не ми се дават много пари(то и малко нямам засега де), хем не ми се купува ремъчна, че минималните им обороти са твърде високи. На велинградските минималните обороти са 270(по спомен), което е твърде много за свредла над 14-15 мм. Хем искам да има 16 оборота, хем да е монофазна, хем да не струва много.
        Ама в продавалника колонните са над 1000 лева, трифазни са, и тежат пущините, не са като за мен.

Ако няма да дупчиш големи диаметри-една ремъчна българска машина те устройва идеално. Не е лъскава и червеничка, ама пък върши работа, и то добре.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле, тая дето съм я харесал е с патронник от 3 до 16мм., а минималните обороти са 180. Предлагат я и монофазна и трифазна.
          TALADRO DE COLUMNA DE SOBREMESA- Holzmann Maschinen SB 4115N, 230V NUEVO

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            И аз нпоследък се замислям за бормашина, ама хем не ми се дават много пари(то и малко нямам засега де), хем не ми се купува ремъчна, че минималните им обороти са твърде високи. На велинградските минималните обороти са 270(по спомен), което е твърде много за свредла над 14-15 мм. Хем искам да има 16 оборота, хем да е монофазна, хем да не струва много.
            Ама в продавалника колонните са над 1000 лева, трифазни са, и тежат пущините, не са като за мен.

Ако няма да дупчиш големи диаметри-една ремъчна българска машина те устройва идеално. Не е лъскава и червеничка, ама пък върши работа, и то добре.
            На голямата колонна минималните обороти са 80. Ела я виж как бачка с кандензатори на 220.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Има и с по-малко обороти. Не, че някога ще пробивам отвори ф80, та да ми трябват, ама е друго като има.

Ма и такава една-с 80 оборота пак върши добра работа, няма какво да идвам да я гледам, работил съм на такава известно време.
              Не е лошо като идея де, хем може да отвориш гардероба, само да видим кога ще има време.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз си бех докарал една Б12 до малка фреза (с китайска кръстата маса) ама ставаше за мнооого малки неща. Продадох я..за което ужасно съжалявам...са нямам никаква

Коментар

И за съжаление, нищо не отменя теглото. Ако тоя HOLZMANN е под 100 кила...начи ни стаа за повече от М8 отвор . Подвижната маса е готино нещо, но трябва да е адски масивно за да не се огъва като натиснеш с свредлото.

Коментар

Пробивал съм 25мм. отвор в 10мм. медна плоча, с корона и ръчна бормашина "Метабо", монтирана на станок от "Лидъл". Ръчица си трябва!

Коментар

Пиша тук това което научих от испански и руски форуми:
                      Всичко от марката "Holzmann"се произвежда в Китай и Тайван. Сетне, само най-високата гама минава технически преглед в Австрия и пак там се правят доработки и настройки. Другото си е жив ташак.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
                        Пиша тук това което научих от испански и руски форуми:
                        Всичко от марката "Holzmann"се произвежда в Китай и Тайван. Сетне, само най-високата гама минава технически преглед в Австрия и пак там се правят доработки и настройки. Другото си е жив ташак.
                        Е не с тия предрасъдъци, те и резачките ЩИЛ от отдавна се правят в Китай, но не тези дето тук са по 70лв. Там са изнесени много производства и качеството си е на ниво.
                        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Така като гледам, въпросната бормашина много прилича на моята от тази тема:
                          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=167244
                          Поставката е от чугун и се сцепи след малко по-голямо усилие. Ако ще взимаш нещо такова, ще трябва да си пригодиш патерица.
                          Иначе съм доволен от работата на моята. Не е професионална, но за "домашен майстор" е супер.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Доколкото виждам дават теглото й да е 50-55 кг. Явно е пестен материал.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                              Така като гледам, въпросната бормашина много прилича на моята от тази тема:
                              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=167244
                              Поставката е от чугун и се сцепи след малко по-голямо усилие. Ако ще взимаш нещо такова, ще трябва да си пригодиш патерица.
                              Иначе съм доволен от работата на моята. Не е професионална, но за "домашен майстор" е супер.
                              Ще търся нещо старо. Не ми трябва такава дето да я гъделичкам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X