Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на нитачка за поп-нитове и евентуално нит гайки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на нитачка за поп-нитове и евентуално нит гайки

Искам да си купя нитачка обаче срещам затруднения при избора, няколко примера.
    За лични нужди ползвах една служебна Stanley (от тези дето продавахме) модел не мога да кажа (обаче беше скъпичка - около 40-50 лв. вероятно е била хоби модел) и се справяше добре с Ф4, като почнах с Ф5 на петият нит дръжката се огъна (дръжката беше ламаринена, не лята), това само за алуминиеви нитове, друг пример - един познат ми беше услужвал с една за 5-6лв. от пазара, китайска или турска без надписи по нея (без лого или марка) масивна с лети дръжки - нити та се кине. Лошото е че вече не мога да намеря такава. Следващ пример - друг приятел си купи за служебна професионална Novus Модел: J 55 ASC за около 70лв (като на снимката по долу), след една година професионално ползване но не ежедневно започна да не "захапва" - трябва да натискаш по няколко пъти докато "захапе" и започне да изтегля пирона на нита.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:038%20SNL%20011.jpg
Прегледи:1
Размер:27.1 КБ
ID:6098721Натиснете снимката за да я уголемите

Име:40405-600x600.jpg
Размер:23.0 КБ
ID:6098722Натиснете снимката за да я уголемите

Име:79248912_5_585x461_profesionalna-nitachka-za-pop-nitove-i-nit-gayki-oblast-sofiya-grad_rev001.jpg
Размер:45.1 КБ
ID:6098723

Сега като разгледах в мрежата виждам че има голям избор:
    - С въртяща се глава - колко ли е удобна и дали си заслужава
    - Комбинирана - за поп-нитове и за нит гайки - макар че на мен ми трябва предимно за поп-нитове, но ако за още 20лв мога да си купя и с комплекта за изтегляне (занитване) и на гайки до М4 ще е чудесно.

Препоръчайте каква да си купя като бюджета е около 90лв. Държа да е нова от магазин и с гаранция.

От: Избор на нитачка за поп-нитове и евентуално нит гайки

Защо не попиташ колегата Пламен ( maystor ) , мисля че би ти помогнал да намериш качествена нитачка

Коментар

Имам нитачка като тая с червените дръжки. Няма грижи с неръждаеми нитове 5-ца, макар че трябва доста ти да се помъчиш. С алуминиеви в целия и диапазон - никакви грижи.

Имам и за нит-гайки, май на същата фирма, но не съм сигурен, пак няма грижи с неръждаеми нит-гайки до 6-ца.

Не помня точно, ама май не бяха от евтините нито едното, нито другото.

Комбинирана не бих купил.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

БГС - http://bgs-technic.com/products/detail/5610 - 54 лв.

Име:05610.jpg
Размер:99.9 КБ
ID:5680090
        Факом - http://catalogue.facom.com/en/catego...iveting-pliers 96 лв.

Име:Y.103B_PH01.png
Прегледи:2
Размер:132.9 КБ
ID:5680089
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          Защо не попиташ колегата Пламен ( maystor ) , мисля че би ти помогнал да намериш качествена нитачка
          Миии защо .... , защото не съм се сетил - за което Пламен да ме извини.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Имам нитачка като тая с червените дръжки. Няма грижи с неръждаеми нитове 5-ца, макар че трябва доста ти да се помъчиш. С алуминиеви в целия и диапазон - никакви грижи.

Имам и за нит-гайки, май на същата фирма, но не съм сигурен, пак няма грижи с неръждаеми нит-гайки до 6-ца.

Не помня точно, ама май не бяха от евтините нито едното, нито другото.

Комбинирана не бих купил.
          Точно за тази писах по горе, че след година започна да изпуска. А за комбинираните поне до колкото съм виждал по снимките в нета а и на живо но такава с дълги дръжки по половин метър за по 250лв, се заемния целият "механизъм" ползва се само лостовата система на дръжките. Та ако не бързаш и имаш време да си сменяш "механизма" според случая, не би трябвало да има отрицателни коментари.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение

За първата не ми допада много голямата "глава", която макар и по високо доста отдалечава слагането на поп-нита до стена (имам предвид че на Факом-а и на повечето нитачки е 20-22mm т.е. можеш да сложиш нит на 10-11mm от стена) извинявай, че ползвам от твоите картинки за илюстрация, става въпрос за размер "d"

Име:razmeri.jpg
Размер:15.1 КБ
ID:5680092

За Факом-а имаш ли наблюдения, здрава ли е, гаранция имали и колко, има ли кутия. Любопитно ми е къде е произведена.

Нищо не казвате за тези с въртящите се глави, дали са по удобни в някои ситуации.

Коментар

Разликата с някой други нитачки е , че при Y.103B челюстите са от три сектора, а не от два.
            Челюстите са консуматив и ги има , като части, произведена е или в ЮК, или във Франция, не помня.
            Гаранция има и всяка една част се предлага самостоятелно, даже може сам да си сглоби човек.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Работил съм с комбинирана нитачка на Форсе. Лично за мен много неудобна и трудна за работа.
              За да минеш от поп нитове на нит гайки подменяш практически всичко без корпуса и лостовете.
              А стоманени нит гайки М6 бяха на ръба на моите физически способности.

Лично аз не бих си купил комбинирана. А пък за нит гайки и то по големи (6-ци и 80-ци) и регулярна работа бих се оглеждал за нещо с друг принцип на работа
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Ето една идея за нитоване на гайки , без нитачка.Това съм го пуснал в една друга тема, но ето го и тук: - двустепенен болт да нитоване на резбови втулки към ламарина.Не е производителен , но е евтин и за любителски цели е незаменим.Представлява както казах болт примерно в единият случай с резба М6мм на която се навива резбовата втулка(нит) и продължава с М10мм на която е изтеглящата гайка с по голяма дължина.След като поставите втулката в пробитият отвор в ламарината завивате болта в нея .После като държите контра с ключ главата на болта развивате (навивате) изтеглящата гайка по посока на втулката и тя се нитова към ламарината.Хубаво е м/у втулката и гайката да има стоманена шайба за да не се батише главата на втулката.Важно е Стъпката на резбите на степенчатият винт да е различна в полза на големият диаметър, защото понякога докато се изтегля втулката превърта и разликата в стъпките гарантира че изтеглянето продължава , въпреки превъртането.Пример: М6-М10 , М8 -М12 , М10-М14 стандартни резби.Ето снимки на три р/ра втулки с изтеглящото у/во М6 , М8, М10.Има и демонстративно смачкани втулки М6 и М8:

Име:SAM_0516.jpg
Размер:158.6 КБ
ID:5680118Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0518.jpg
Размер:171.8 КБ
ID:5680119
                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                Ат.Буров.

Коментар

На работа ползваме една електрическа,направо удоволствие
                  да работиш с нея.Но предполагам цената е доста голяма.
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ще си позволя да използвам темата да помоля maystor за предложение за нитачка специално за нит-гайки (горните май са комбинирани)!
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Заповядай: http://catalogue.facom.com/en/catego...ind-nut-pliers

Име:Y.107_PH-D.png
Размер:163.8 КБ
ID:5680181 330 лв. без ДДС.

и още: http://bgs-technic.com/products/detail/1103?locale=en

Име:01103.jpg
Размер:138.1 КБ
ID:5680182 340 лв. с ДДС.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Преди време си купих Гесипа. Оказа се американска. Нема лабуу. Не съм яхал всеки ден, но не ме е подвеждала Натиснете снимката за да я уголемите

Име:719510_1341831422_z.jpg
Размер:24.7 КБ
ID:5681563
                        -Чем занимаетесь по жизни?
                        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Да допълня темата. Ето какво още разбрах за нитачките от както си търся.
                          При маковите нитачки челюстите са консуматив и може да се купуват отделно. За това е хубаво да имат представителство в България за да става по лесно, което приятно ме изненада. При еФтините (без марка) след като се износят челюстите можеш спокойно да изхвърлиш цялата нитачка, което си мислех до скоро че се отнася за всички нитачки.
                          И така.
                          От всички който проучих се оказа че само Facom Y.103B е с челюсти от три сектора, става въпрос за "малки" ръчни нитачки, защото при големите е обратното.
                          Обаче поради разни логистични въпроси а, и заради цената (въпреки че си заслужава) се спрях на POP PS15 за 65лв. Първото което ми направи впечатление е, че опорната точка на лостовия механизъм може да се променя така, че да работи с по малко усилие за сметка на повече движения (сгъване и разгъване). Това което не е добре при нея е че има място само за два (освен работния) накрайника т.е четвъртият трябва да си го държа в джоба което е чудесна предпоставка за го загубя много бързо.

Име:ps15-520.jpg
Размер:13.7 КБ
ID:5681598 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ps15.jpg
Размер:22.0 КБ
ID:5681599

Коментар

Железни гайки нити ли или само Al?
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ако питаш за POP PS15, това е само поп-нитачка за нитове до 5mm алуминиеви, медни и неръждаеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X