Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на електрожен за домашни условия (България vs Италия)

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #16
  Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
  Обяснете на човека защо, защото колкото повече толкова по-добре при инструментите - защото имат т.н. полезно време за работа, ако е маломощно примерно ще вари 1-2 мин и ще спре, термозащита или ще изяде бушона.

  Ако е мощно ще вари(заварява) и ще пее докато ти се схване кръста

  Същото важи и за винтовертите, и за електрожените, и за бормашините, и за ъглошлайфите и за двигателите на колите, само за жените не е така, там по-финните са по-дълговечни
  За бормашините, ъглошлайфчета и разни други,може и да важат заключенията ти! Но зав. техника освен мощност си има и ПВ, а точно то отговаря за продължителността на работата.
  Последно редактирано от welderargon; 25-11-20, 12:48.
  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

  Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

  Коментар


  • #17
   Има и машини със 100% ПВ, но в 95% от случаите са ненужни, отделно са по-тежки, по-скъпи и т.н.

   Коментар


   • #18
    На Пансим машината е с високо ПВ. Имам ИЗА 190 и редовно я тормозя. Дори при скоростно заваряване не изключи. Около 40 минути за заварка. Но най-важното е, че през време на заваряването нито за миг не измени характера на дъгата.

    Коментар


    • Abraham
     Abraham коментира
     Редактиране на коментар
     И аз се замислям за точно такава машина. Как се справя с базични електроди?

   • #19
    Изказвам благодарност на колегата dragozow за консултацията по телефона, и за съдействието му при предаването на машината на моя човек Живот и здраве скоро ще е при мен и ще я тествам - абе радвам се като малко дете в момента

    Коментар


    • #20
     И к'во с мача България - Италия....пак загубихме. Спечели Китай

     Коментар


     • #21
      Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
      И к'во с мача България - Италия....пак загубихме. Спечели Китай
      Джунгла, баце! Оцелява по-сладкодумния
      Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
      Колин Макрий

      Коментар


      • #22
       Машините на Панайот са уникални, но наистина малко хора ги оценяват. Причината може би е, че не са по стотина лева, но си струват всяка една стотинка.

       Коментар


       • turtey
        turtey коментира
        Редактиране на коментар
        Съседа железар до оня ден си вадеше хляба с айнхел. Сега мина на най евтиния Дел. Не щото нещо, ми му откраднаха айнхела.
        Демек на повечето потребители качеството на машината им е през дедовия

       • jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        А кои са машините на Панайот?

      • #23

       #22.1

       turtey коментира
       Днес, 19:18
       ...Демек на повечето потребители качеството на машината им е през дедовия
       Не, че нещо, ма това твърдение няма нищо общо с истината - времето, което се губи при работа с нефелна машина може да убие всичко детско в тебе, както и да зачеркне списъка ти с потенциални клиенти.

       П.П. Нервите, скъсани между другото, изобщо не ги броя. А всъщност те са най-важните.
       Последно редактирано от коко келеша; 06-12-20, 21:06.
       Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
       Колин Макрий

       Коментар


       • turtey
        turtey коментира
        Редактиране на коментар
        Абе, съгласен съм. Ама е на - жив пример. И да кажеш че е само конкретния, добре. Ама не е.

      • #24
       А кои са машините на Панайот
       ИЗА 150 Хоби и ИЗА 190 Про.

       Коментар


       • #25
        Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

        Не, че нещо, ма това твърдение няма нищо общо с истината - времето, което се губи при работа с нефелна машина може да убие всичко детско в тебе, както и да зачеркне списъка ти с потенциални клиенти.

        .
        Има и още как! Масова практика е да се минава по тънката лайсна и да се работи с възможно най-евтиния инструмент. Или даже без такъв. Без оглед на това, че се губи повече време или че работата няма да бъде свършена като хората. Да речеш, че не съм се нагледал как автомеханик буа с чук и отвертка, вместо да използва специален ключ, или как плочкаджия оформя отвор с каквото му е паднало под ръка, щото се стиска и не си купува боркорона ...

        Коментар


        • коко келеша
         коко келеша коментира
         Редактиране на коментар
         Нагледал си се на такива майстори, защото и ти като клиент си искал да минеш по тънката лайсна. ЕФТИНО, бързо и качествено няма как да се случат нещата, еле па у КМБ. Сори началник, но аз съм от тия, писалите сценария на този сериал

        • Чавдар (V93)
         Чавдар (V93) коментира
         Редактиране на коментар
         Ако си решил, че си ме хванал в някакво противоречие - не си. Просто си омешал нещата. На първо място, горният ми пост е констатация на това, което съм изпитвал на гърба си, като примерите, които съм дал, даже не са точно за купуването на евтини инструменти, а дори изобщо за липсата на такива. Въпреки отражението на тази липса върху времето за изпълнение и качеството на работата.

         На второ място - темата за лидъл-ските и подобни инструменти е за инструменти за домашния майстор. Т.е. за лична употреба. В такъв случай, дори и да може човек да си го позволи (аз не мога), няма особен смисъл да купува инструменти по -стотин лева парчето за да може да направи няколко отвора/среза/заварки в годината.
         Друга история е, ако човек купува инструменти за професионална употреба и смята да изкарва пари с тях.

         Иначе, дори и във втория случай, аз не намирам никакъв проблем в използването на евтини инструменти, стига въпросните да вършат работа.
         Електричарят, който ми прави инсталацията, работи с перфоратор Макита, а аз използвам Парксайд. Да ти кажа, и единият и другият дупчат бетона без проблем. Само че човекът прави това всеки ден и иска пари срещу труда си, аз го правя от време на време за себе си. И не виждам смисъл да набивам едни пари в скъпи маркови инструменти, когато мога да свърша работа със задоволяващо ме качество с по-евтина алтернатива (която на всичкото отгоре е допълнена и със солидна гаранция).
         Важното е съотношение цена - качество.
         А дори и евтин инструмент е по-добре, отколкото никакъв. Аз, лаикът, с евтина райдерска боркорона за плочки си направих по-хубави отвори и за по-кратко време, отколкото баш майсторът със строителен техникум и 20-годишен стаж ми беше направил с подръчни инструменти. Поради което не бих имал против този, когото съм наел за нещо, да използва евтин инструмент, стига с него да може да постигне необходимото качество.

        • Чавдар (V93)
         Чавдар (V93) коментира
         Редактиране на коментар
         Старшинка, и ти не позна. Точно аз не съм от тия, дето искат непременно да минат по тънката лайсна. Досега, каквото са ми правили, по-скоро е било около/над средно ценово ниво. Което не пречи на нЕкои баш майстори да си оставят ръцете. Било поради некадърност, било поради мърлящина, било поради това, че са стиснали задник да не би да се охарчат за някой инструмент.

       • #26
        За домашно ползване са идеални тези машини, за хора без претенции. Иначе майсторите масово нямат хубав инструмент. Правихме един склад лятото и се изредиха няколко бригади или екипи. Тези, които ще слагат термо панелите викат имаш ли ножов трион, ми нямам, но купих. Ама имаш ли стълба, може ли да ти ползвам перфоратора и ъглошлайфа. 20 пъти ходиха до железарията, защото не са си сметнали колко винтове и други дреболии ще им трябват. Зер ако купят повече за да имат ще се минат. И обратния случай, майстора който ми слага климатиците вкъщи дойде с един бус инструменти. И то скъпи инструменти за да не го изненадат по време на работа и да си губи времето. В един куфар имаше сигурно 25 вида дюбели и анкери. Да, ама си цени времето, върши работа и заминава на следващия обект, до като другите ходят до железарията.

        Коментар


        • #27
         Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
         . Да речеш, че не съм се нагледал как автомеханик буа с чук и отвертка,
         Тези си остават на ниво МоЙтьор (елементарен гайкаджия)и клиентите им (основно) са с автомобили за скрап.
         Подкрепял съм тезата ,че за домашно (неколкократно годишно) ползване може да се правят компромиси с качеството на инструмента (тегло,мощност,"живот"),но за професионални цели си трябва качество.

         Коментар


         • Чавдар (V93)
          Чавдар (V93) коментира
          Редактиране на коментар
          Е те гайкаджиите са много/болшинство! Включително в лъскави сервизи с дебели фактура.

          П.П. И в другите браншове е така. Голяма и многорекламираща се фирма за дограма в същност няма собствени монтажни бригади, а наема подизпълнители, на които НЕ осигурява инструменти и консумативи. Съответно, всеки от въпросните кара с каквото е намерил най-тънко ...

         • petkov_bb
          petkov_bb коментира
          Редактиране на коментар
          Когато ми е необходима услуга ( доста рядко) е желателно да видя майстора, работилницата,негов продукт и т.н..

          Пс. Преди години търсех специалист по автокилиматици за колата на малкия син. Пропусках тези имащи само станции и с препоръка от таксиджии попаднах при Майстор със знания, умения , нструменти и мерак за работа ( в работилницата цареше творчески "хаос"- имаше всичко за диагностика и ремонт ). Поглед към инструментариума и се виждаше как всичко се е получавало с "натрупване', от самоделни машини и приспособления до новата техника .
          -Доволните клиенти също спестяват "лутането".

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

        Зареждам...
        X