Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за Плазмено рязане, машини, технологии, техники и т.н.

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • С такъв лист без работещ THC ще имаш кошмарни срязове на места защото ще стане на вълни немонуемо...То и самата скара отдолу няма.как да е еднакво равна а и особено като порежеш ще стане ръбава заради порязванията и от плазмата и ще криви още повече тънкия лист.С две думи без THC забравяш за големи детайли от тънка ламарина! Аз друго направий и съм много доволен.С два профила над масата си укрепвам детайлите и става много добре особено ако са от по дебел материал Аз всъщност подкарах както трябва THC то с движени в двете посоки по Z но до 15-17А мощност на плазмата.Нагоре спира да работи адекватно...

  Коментар


  • Е то това е за тънка ламарина, точно каквото трябва да е. Лошото е че на по голям ампераж не си го подкарал. Какво му трябва за да тръгне? Аз мислих да да взимам с размери 1,5/3м рутер ама явно няма смисъл... Ама вие ще кажете все пак?? 🤔

   Коментар


    1. Ами незнам,някои колеги казваха че нямат яд с него,дали моя не е дефектен или пък не се разбира с плазмата/hypertherm powermax 45xp/ още не съм разбрал но има решения.Самата маса няма.общо с него.такаче ако си решил взимай.За Големия ампераж се првдполага че няма да режеш кой знае колко големи детайли такаче за там.може и без THC.На мен ми се получава с чудесен резултат.Такаче взимай ще го бориш тва THC после
    Последно редактирано от stanio.turbinata; 09-11-19, 00:39.

    Коментар


    • Ще взема един лист на теста преди да я купя да видим как се справя и то 1.5мм. Но на тая цена друга такава маса няма...Колега ти каква програма използваш за чертане?

     Коментар


     • Първоначално публикуван от phantom_ Преглед на мнение
      ... Това ТНС не е ли само за тънки ламарини?...
      Това ТHC е част от системата за следене на разстоянието от върха на горелката до повърхността на ламарината . И респ. осигурява на постоянно такова . Казано с други - осигурава равномерна дължина на дъгата .

      Ся, ако режеш парчета ламарина - наистина това следене не е толкова същестено , защото термичните деформации са малки . Обаче то ако пък режещ парчета - рутера ти е за х@й.

      Ако режеш лист ламарина , то по време на рязане дори дебелина 4 мм. се деформира , така че THC- то си е необходимо.
      Аз до този момент съм сменил 4 броя през годините . В последно време въпросния Сергей ги поусъвършенства (образно казано) , та година и половина - две вече откак нямам проблеми . Но аз имам добър електрончик и принципно обрахме до минимум негативите по цялата система .

      Един съвет от мен : ако си решил да купуваш - разходи се до Рз и виж първо какво прави . Човекът е разбран , ще ти обясни и ще ти направи демонстрация .
      Между другото , аз утре съм в Рз пак във връзка с тези неща - сменям плазмата . За ужас на повечето участници тук - ще куплирам рутера с трансформаторна плазма , 100А.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

      Коментар


      • E щом още не си го зарязал тоя рутер значи върши работа Проблема при мен е че имам едно помещение което не е готово и сега ако го взема докато започна работа на него ще му изтече гаранцията Но в най скоро време ще отида до Разград да говоря с човека и да направим един тест и с моята плазма.

       Коментар


       • Каква ти е плазмата?...а по принцип аз само.не разбрах,има ли как да забавиш фий рейта на пробиването на отвори а останалия сряз да си е бърз и как да не опипва материала на всяко пробиване?

        Коментар


        • Ако някой е решил да си прави сух филтър (с протупване чрез обратна струя сгъстен въздух) то мога да помогна с насоки как да оразмери дебит, необходима филтърна площ и т.н.
         Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

         Коментар


         • Първоначално публикуван от stanio.turbinata Преглед на мнение
          Каква ти е плазмата?...?
          На предната страница има линк към нея, китайска е. До колкото четох важното е да не прави смущения и торка е на й важен в случая. Относно този изсушител за въздух явно и без него може но сигурно качеството на сряза е по зле. Тук където ми режат в момента нямат изсушител и за това си мисля така. Относно на колегата изсушителя, може ли някаква схема за направата му? И още нещо, какви размери рутер е идачно да си взема? Стандартните размери на листите нали са 1х2м? Аз мисля да взема по голямата машина 1,5х3м удачен вариант ли е?

          Коментар


          • За изсушителя...От мен да знаеш...С него и без него ВСЕ ТАЯ! Усетих го след като рвших да пробвам без него...никаква разлика!Моя е DryTec с капацитет на изсушаване два пъти повече.от необходимия ми,но никаква разлика...Нито.в сряза,нито в живота на консуматива...спрях да го включвам отдавна....по назад има снимки на 14мм материал.как съм.го.срязал,е там е без изсушител...2х1 са работните и ходове.но реално имаш повече примерно около 2100х1100мм демек имаш.едни 10см повече.които стигат идеално за материал 2000х1000мм ...Видях плазмата ти и от сега ти казвам че ще имаш ядове с нея...Имам подобна 45А/уж/ пак с високочестотно палене и когато я вързах за масата е така са шоуто вярно се заформи шоу...В момента в който се запалеше дъгата,мишата спираше да работи и в повечвто случаи и клавиатурата...Монитора започваше да прескача и компа забиваше...Без рестарт нямаше управия...Понякога самия драйвер откачаше.и забиваше в една посока без възможноат за контрол повече...Пълен ташак са тия китайци...забрави.за нея ако.искаш CNC плазмена система...Колегите по назад са фо обяснили,-трябва ти пилотна дъга!..Има китайци с такава но определено.не е от тази...
           Последно редактирано от stanio.turbinata; 14-11-19, 00:01.

           Коментар


           • Ами не знам за плазмата трябва да се пробва, аз го гледах чена изпитанията снимките на Сергей са с точно такаваплазма, но като се пробва ще се разбере. А относно изсушителя както писах и по рано, тука при нас не ползват такъв и си работи.

            Коментар

            Четат темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

            Зареждам...
            X