Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Управление от волана с неоригинално радио.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Управление от волана с неоригинално радио.

Привет!
    Както е видно от заглавието, това е и въпросът. Някой запознат ли е по-детайлно с материята?
    Четох за адаптори, универсални адаптори, адаптори за марка радио и такива за марка кола.
    Имам кабелче на радиото за римоут, но как става данданията, не съм наясно.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Ако радиото може да чете волана, значи става. Ако не може, значи не става. Има волан по съпротивление, има и по КАН.
    За повече инфо трябва повече условие.
    Каква е колата и какво е радиото? Ако още не си го купил, колко пари си готов да дадеш.
    Радиото в моята стара кола чете не само копчетата но и ъгъла на завиване, камерата и диагностиката, управлява климатика, трие грешки и..., но струва пари.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Ако става дума за ХМ-а, имам човек, който от години поддържа един такъв и мисля, че го познава в детайли. Ако искаш да ви свържа.

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        За него иде реч, да. По-надолу съм описал какво е радиото.
        Принципно, не ми е спешно това, но да, би било хубаво да има с кой да се споделя инфо от всякакво естество.
        Благодаря. Лука!

Радиото е Kenwood KMM 105 GY. Не от най-претенциозните и скъпи модели. Според спецификациите за свързване има "Вход за адаптер за управление от волана"
      Колата е Citroen XM MK II (Y4) 1997г. Фабрично е модел аксклузив и си има копчета на волана. По онова време, волана се споделя със Ксантия, та е идентичен.
      Според бърз преглед в ситроенския форум, бутоните се четат по съпротивление.
      По кабелите нищо не е магерено. Изходите са ISO. Към радиото си има адаптор ISO-Mitsumi,със кабели.
      Има си кабелче за ел антена и такова за remote control.
      Тези кабелчета не са свързани към ISO буксата, а са прегънати и надписани. В случая кабелчето е синьо-жълто.

Коментар

• gimax
        gimax коментира
        Редактиране на коментар
        Имам оригинален Clarion,кат дойдеш утре ще говорим.

По спомен - оригинално бутоните са с 3 жички. Една обща и за 2 резисторни матрици на леви и десни копчета. На някои има още една жичка - да светне ЛЕД-а на копчетата.

Най-близко е старото Сони радио с жично ДУ - но си е играчка - режеш и правиш само една нова резисторна матрица.

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        На всички има лед лампички в случая..

Тоя кенууд не чете волана без адаптер.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря, Спарки! Поръчах на един приятел да ги купи и достави, След десетина дена ще си идва.. Да видим, какво ще стане.

Коментар

Това е интересно. И аз се чудя, дали не мога да си управлявам радиото по този начин. Renault Laguna 2001 с Pioneer радио.
        ;-)
        Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
        нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Предлагат се и тук такива анджъклами.
          Моята пристигна и я пробвах, но не е както трябва. Въпреки че им пратих линк към радиото и снимки на изводите, дето "извират" от зад него. Въпреки, че ме питаха за модела и им потвърдих, че е фейслифтовата версия.
          УруТката работи, но всички бутони изпълняват само функциЙте търсене на станции и сорс.
          Ся, дали са объркани връзките, или съпротивленията на бутоните не са правилните, не мога да кажа. Не съм вещ в слабите токове.
          Ще го закарам на един познат да го погледне, да види дали ще става нещо от него, или не.

ПП: Твоята кола е сравнително "по-млада" и е по-вероятно да може да се намери подходяща джаджа,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X