Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ключ маса - монтиране?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ключ маса - монтиране?

Искам да си сложа ключ маса, като самият ключ да е максимално близо до акумулатора, но управлението му да е от купето

тези, които ги гледах в нета всичките изглеждат така

въпросът ми е дали някой е ползвал такъв и дали този може да се управлява с жило

или ми трябва нещо различно като модел?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

До: ключ маса - монтиране?

аз ползвам такъв
    не виждам как можеш да го управляваш с жило
    работи елементарно вкарваш ключа който е с 2 разширения на върха и го завърташ под 45 градуса и той си остава там
    незнам дали го обесних точно но...
    на моята уазка съм изрязал дупка до акомулатора и съм го монтирал така, че отвора за ключа съвсем леко да се показва на вътрешната стена към купето

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Искам да си сложа ключ маса, като самият ключ да е максимално близо до акумулатора, но управлението му да е от купето

тези, които ги гледах в нета всичките изглеждат така

въпросът ми е дали някой е ползвал такъв и дали този може да се управлява с жило

Може да стане, но трябва акумулатора да ти е в купето.
      А иначе трябват дебели кабели минимум 45мм2 , а ако са по-дълги и повече.
      А това на снимката отдолу какво е?Само не казвай, че е предпазител, че...

Коментар

А защо жило? Може да се управлява електрически. Сещам се за силово реле за стартер, но собствената му консумация е голяма.
        Затова, ако съм на зор, аз бих взел контактор с подходящ ток на контактите (например от електрокар), ще го пренавия за 12V и готово.
        Това, ако няма готови такива разбира се (или ако не ми хареса цената).
        Ако ми се види контакторът голям, мога да го направя и с мощен тиристор. Само трябва да измисля как ще го изключвам
        Винаги има начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          А защо жило? Може да се управлява електрически. Сещам се за силово реле за стартер, но собствената му консумация е голяма ...

По принцип има такъв вариант. Примерно ключ-маса от Камаз. Само че е голям топуз - около 0,5 кг

И, ако на колата има лебедка, въпросът е дали това силови реле ще може да издържа на тоците?

Освен това, показаният в началото на темата ключ-маса ще прекъсне тока от акумулатора, обаче алтернаторът ще продължи да работи и двигателят няма да угасне.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Освен това, показаният в началото на темата ключ-маса ще прекъсне тока от акумулатора, обаче алтернаторът ще продължи да работи и двигателят няма да угасне.
            има и практически същия модел, но с реле за управление на запалването - тогава ще изгасне

проблемът е, че не искам да пускам дълги силови кабели, а акумулаторът е отпред в ляво

предпочитам механично да управлявам ключа - та идеята със силовото реле не е моето решение
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              А защо жило? Може да се управлява електрически. Сещам се за силово реле за стартер, но собствената му консумация е голяма.
              Затова, ако съм на зор, аз бих взел контактор с подходящ ток на контактите (например от електрокар), ще го пренавия за 12V и готово.
              Това, ако няма готови такива разбира се (или ако не ми хареса цената).
              Ако ми се види контакторът голям, мога да го направя и с мощен тиристор. Само трябва да измисля как ще го изключвам
              Винаги има начин!
              По добре с контактор има такива на 300-400А трябва да видя ползват ги за електрокари старите модели има и на 12v

Коментар

проблемът е, че не искам да пускам дълги силови кабели, а акумулаторът е отпред в ляво
                Май пак ще трябва да идваш до вкъщи да се чудим и пулим ....ако си сложиш ключ масата като ключ (+) не виждам проблем остава ти силовия кабел на стартера, а всички други +ове през ключа.....и пия .............абе кафе със захар
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Май пак ще трябва да идваш до вкъщи да се чудим и пулим ....ако си сложиш ключ масата като ключ (+) не виждам проблем остава ти силовия кабел на стартера, а всички други +ове през ключа.....и пия .............абе кафе със захар
                  аз че ще дойда, ще дойда
                  особено ако може пак де прелетим над съседа

тия дни ще взема един ключ маса да го видя на живо как се държи и дали може да се врътка с жило и ще докладвам

Коментар

аз че ще дойда, ще дойда

тия дни ще взема един ключ маса да го видя на живо как се държи и дали може да се врътка с жило и ще докладвам
                    Да додем и аз до Владето да видим тия габарити кво им е??

Коментар

аз че ще дойда, ще дойда

Не е невъзможно да се направи с подходящо здраво жило, но рискът да заяде или скъса в неподходящ момент е доста голям.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Този вид ключ не работи само със завъртане. Трябва и натиск надолу. Тъй, че само със жило ще е трудно.

Коментар

дядо владо мислим еднкво и моята ключ маса е на + с цел заблуда на противника

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                            Да додем и аз до Владето да видим тия габарити кво им е??
                            Идвайте, само първо звънни да не съм в разход
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Идвайте, само първо звънни да не съм в разход
                              Нали говорихме за утре към обяд. И аз ще съм наоколо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X