Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за зарядно Raider

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• питане за зарядно Raider

Здравейте,
    Позволявам си да пусна нова тема за зарядно Raider RD-BC04, защото има някакво странно поведение, а именно:
    Днес сутринта акумулатора отказа след няколко дневен престой на улицата. Бях купил въпросното зарядно, което си е куче-марка, ама му дойде времето да го пробвам.
    Свалих акумулатора от колата, вкарах го в къщи и го подключих към зарядното, което няма ампер-метър, ами е със светодиоди-червено-зарежда, зелено-заредено е. Затова измерих напрежението на акумулатора с мултицет-12.4V. С подключено зарядно-14.2V. Като меря на щипките на зарядното без подключен акумулатор дава 0.2-0.4V...?! Това зарядно да не е с някаква електроника, която да отчита има ли товар, или няма...?Като по-стар човек може и да съм изостанал-едно време какви зарядни имаше, това сегашните зарядни ли са...?
    Вече зарежда 10 часа, ама зарежда ли, или е пунта Мара? Чат-пат поглеждам за мехурчета-няма... На зарядното дават макс. ток на зареждане 4А, номинален-2.5А...ама има ли ги, няма ли ги...?
    Благодаря предварително за отговорите и наздраве!
    много автомати-слаби резултати!

От: питане за зарядно Raider

Имaм подобно но с aмпетметър-те всичките си приличaт и от един зaвод излизaт мaй.
    Монтирaх нa кутиятa волтметър. Без товaр не покaзвa нищо.
    Щом имa рaзликa в покaзaнието с него и без, знaчи зaреждa. Към крaя нa зaрядa aмперите пaдaт до 0,5-1.
    Лично aз го остaвям докaто вдигне 14,6-14,8. Еднa нощ време.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
      Имaм подобно но с aмпетметър-те всичките си приличaт и от един зaвод излизaт мaй.
      Монтирaх нa кутиятa волтметър. Без товaр не покaзвa нищо.
      Щом имa рaзликa в покaзaнието с него и без, знaчи зaреждa. Към крaя нa зaрядa aмперите пaдaт до 0,5-1.
      Лично aз го остaвям докaто вдигне 14,6-14,8. Еднa нощ време.
      Дано зарежда-утре ще разбера, след като порядъчно се намръзна,докато монтирам акумулатора!
      Най-вече ме шашна факта, че без товар няма никой в зарядното...?! Опитах се с мултицета да измеря тока на заряд, ама нещо не става...пусти електроники...!

Коментар

Измери зарядния ток:
        Постави Превключвателя на уреда на постоянен ток 10(20)А, смени гнездото на сондата да е в това за 10(20)А. След това свържи последователно уреда, например едната му клема/червената към '+' на зарядното, другата/черната към '+' акумулатора, а '-' на зарядното да си е към '-' на акумулатора. Така ще разбереш дали и с колко точно Ампера зарежда зарядното.

ПП След това си смени/върни гнездото на сондата, че стават грешки
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
          Измери зарядния ток:
          Постави Превключвателя на уреда на постоянен ток 10(20)А, смени гнездото на сондата да е в това за 10(20)А. След това свържи последователно уреда, например едната му клема/червената към '+' на зарядното, другата/черната към '+' акумулатора, а '-' на зарядното да си е към '-' на акумулатора. Така ще разбереш дали и с колко точно Ампера зарежда зарядното.

ПП След това си смени/върни гнездото на сондата, че стават грешки
          Това го направих, ама не показва нищо-май му трябва някакво време след изключване на заряда, докато свързвам мултицета, но не съм чакал...а и мултицета е една куче марка и той...

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            Най-вече ме шашна факта, че без товар няма никой в зарядното...?!
            Защита от обръщане на полярност и късо съединение. Пуска ток едва когато усети че си включил акумулатора, и то правилно.

Ако е източен до 0 става нещо като проблем.

Коментар

Дано зарежда-утре ще разбера, след като порядъчно се намръзна,докато монтирам акумулатора!
              Най-вече ме шашна факта, че без товар няма никой в зарядното...?! Опитах се с мултицета да измеря тока на заряд, ама нещо не става...пусти електроники...!
              Нa 100% зaреждa. Сложи го нa зaрядното и премери. Утре преди дa рaзкaчиш отново. Aко е скочило нaпрежението, вече може дa си сигурен.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

...измерих напрежението на акумулатора с мултицет-12.4V. С подключено зарядно-14.2V.
                Щом те влече зареждай, ама да ти намекна че прогнозата не е добра и ще спестиш време ако веднага отидеш да си купиш нов.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Щом те влече зареждай, ама да ти намекна че прогнозата не е добра и ще спестиш време ако веднага отидеш да си купиш нов.

Абе и аз съм забелязал, че акумулатор трябва ли да се зарежда пиши го бегал...ама поне да запаля колата, че да отида до някой магазин за акумулатори...!
                  А, и парите точно сега са проблем, ама няма как...Инак акумулатора е Baren на 5-6 години...

Коментар

Няма нищо лошо в това да го заредиш ако лично си го изтощил - с фаровете примерно. Ама да е седял без никой да го пипа няколко дни - зарядно няма да те спаси.

По-важно е да го стоплиш и да отидеш да запалиш преди да е изстинал.

Коментар

Винаги,като запаля оставам колата да работи 5 мин. преди да вкл.фаровете и да тръгна. Като се върна я оставам да работи поне 5 мин. на място с изкл. фарове.
                      В понеделник я разривах и работи на място поне половин час без вкл. консуматори...явно акумулатора е пътник...

Коментар

Забравих да спомена, че след около два часа зареждане светна зеленият светодиод, което ще рече, че акумулаторът вече е зареден, а след малко пак светна червеният, та и досега си свети...Абе знам си аз, че такЪви уреди трябва да са квалитетни, ама и съм на мнение, че един акумулатор иска ли зареждане е за смяна, та си взех ефтинджос зарядно...
                        Благодаря на всички за отговорите!

Коментар

Пламене, иди в някоя читава акумулаторджийница.
                          Имат си уреди, с които оценяват състоянието на акумулатора - не е товарна вилка, анджакламата прилича на касов апарат, и ти дава статуса на акумулатора.

Може да изглежда афиф работата, ама имам близък приятел, който е в тоя бизнес, и досега, колкото пъти е дал диагноза, се е оказвала верна.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Пламене, иди в някоя читава акумулаторджийница.
                            Имат си уреди, с които оценяват състоянието на акумулатора - не е товарна вилка, анджакламата прилича на касов апарат, и ти дава статуса на акумулатора.

Може да изглежда афиф работата, ама имам близък приятел, който е в тоя бизнес, и досега, колкото пъти е дал диагноза, се е оказвала верна.
                            Добре, Вени-дай такъв за София...

Коментар

нямам в София.
                              Ако идваш към Филибето - съм изцяло на разположение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X