Сам си сменям филтрите по колите и сега за Фронтерата от подписа запецнах - досега ги взимах от един магазин в Дружба-2, но вчера се оказа, че човека е затворил и взех частите от съседен магазин. Добре, но като ги разгледах елементите /маслен и горивен със сменяеми елементи/ нещо ми изглеждат доста различни от тези които съм сменял досега. Влезнах в нета и стана още по-зле - и наши магазини и чужди предлагат за тази кола филтри с най-различни размери, с до 2-3мм разлика което не знам как е възможно при сменяем елемент в корпус със стандартни размери? Някой да знае откъде да проверя точните стандартни размери на филтриращите елементи, че нещата по маслото и особено по горивото са много критични при този автомобил за да си правя експерименти! Мерси!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стандартни размери на филтри - откъде?
Свий
X
-
От: Стандартни размери на филтри - откъде?
Във всеки що-годе нормален магазин за авточасти ще ти предложат поне пет що-годе читави марки филтри които са си съвсем стандартни за всеки конкретен модел автомобил.
Просто намери нормален магазин, а не някой зад блок или в затънтен бивш гараж.
P.S. Във всеки аналогов каталог за филтри, в края му, има физическите размери на филтрите които, ще повторя, са съвсем стандартни за всеки модел автомобил, без значение от марката филтри.
P.P.S. В момента бързам, иначе щях да ти наснимам размерите от някой каталог от тези които са ми под ръка.Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 16-11-18, 11:55.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
-
Е чукни после да видиш как се разминават размерите и затова искам да знам правилните и по тях да си избирам!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеосвен да се обадиш на форумния доставчик НикиHonda XL600LM, 1987
Коментар
-
Размерите на тези филтри не са толкова точна наука.В момента ги гледам точно за тази кола и имат по 3-4 до 6мм разлика между различните марки в Tecdoc а тези които фигурират са сериозни производители на афтърмаркет части.
Коментар
-
Влез в каталога на MANN или MAHLE, намери си возилото, купи си филтър от някоя от тия марки и забрави драмата.
Не разчитай на размери от сайт. Освен друго е и въсем нормално тук-там накой да е правил някакви рационализации или да мери по малко по-различен начин от останалите.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
При масовия тип филтри в корпус не виждам проблем,ако отдолу го натиска пружина филтъра да е с 2мм по-дълъг или по-къс.В Tecdoc до сега не съм попадал на размер,който да не отговаря на истината.Освен споменатите марки търси и Purflux UFI Bosch Muller и Champion.С нито един от споменатите не съм имал проблем.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеДа, това е вариант, само дето беше на Любляна някъде май, а това си е другия край на котела!?________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
В последните 10 години каквото съм купил на Champion е предизвикало само отрицателни емоции (няколко филтъра, кабели за свещи и не помня вече какво), и често бързо отпътуване към коша за боклук. На едното ми возило единствено изброените марки се представят добре. Дори с Bosch след втория месец започва да вдига масло за 4-5 секунди, а с МАНН и MAHLE чак до следващото сипване вдига за секунда, както от самото начало.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВлез в каталога на MANN или MAHLE, намери си возилото, купи си филтър от някоя от тия марки и забрави драмата.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВ последните 10 години каквото съм купил на Champion е предизвикало само отрицателни емоции (няколко филтъра, кабели за свещи и не помня вече какво), и често бързо отпътуване към коша за боклук. На едното ми возило единствено изброените марки се представят добре. Дори с Bosch след втория месец започва да вдига масло за 4-5 секунди, а с МАНН и MAHLE чак до следващото сипване вдига за секунда, както от самото начало.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеЕ чукни после да видиш как се разминават размерите и затова искам да знам правилните и по тях да си избирам!ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеФронтерата от подписа ми: Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Предполагам те интересува размер на въздушен филтър, щото другите са резба/и и/или щуцери, освен ако не са елементи ?ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар