Здравейте, трябва ми бензин без етанол за генератори, но не мога да видя на никоя бензиностанция от тези, които съм ползвал. Знаете ли къде в София има?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бензин без етанол в София - къде?
Свий
X
-
Очаквам някой да попита за оловен бензин.
Иначе и на двата ми джипа в ръководството пише да не се добавя етанол и да не се кара с E85. Но се има предвид, че двигателите не са "flexfuel", както и да не се правят импровизации от собствениците.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Коментар
-
В интерес на истината сега гледам упътвания в интернет за същия генератор и този текст е махнат от тях.
Коментар
-
Ако четеш уътвания на английски, там няма забележка за Е10 защото англичаните още не са въвели Е10, а и предполагам упътванията са отпреди няколко години, така че още по-няма Е10.
По темата - евентуално някои тип "супер" безоловен бензин да е останал без етанол, в някои страни е така, при Ессо например.
-
-
И на тая въшка ще се втеляваш да и търсиш специален бензин? Аз си мислех някое Ферари или подобно...
Впрочем няма интрига с етанола.
Единственият проблем може да бъде ускорена корозия на резервоара - защото етанолът поглъща вода. Ама за целта трябва да го оставиш няколко месеца с половин резервоар и в подчертано влажно мазе.
На двигателя дъпбоко не му пука.
Коментар
-
А ако баялдиса в гаранция и продавача, за да признае гаранцията иска да докажете, че сте го ползвали с предписаното гориво?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Преди много, много години мой приятел си купи за форд Мустанг джанти 19-ски. Внесоха му ги с кораб. Но нямаши гуми за тях..... Чака доста и му доставиха 4 броя за около 3 000 ДМ. Монтираха ги и скоро след това едната се изкриви. Направи рекламация на продавача и тогава прочетохме, че гаранцията за гумата не важи, ако е перфорирана. Нооо... продавача поиска купувача да докаже с документ, че е помпил гумите с азот?!? И иии ... не му уважи рекламацията, и му внесе една гума за близо 1 000 ДМ.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар