Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пак за Мобил в Метро и Практикер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пак за Мобил в Метро и Практикер

В различни места тук чета мненията за маслата Мобил в големите търговски вериги в туби по 5 литра.Понеже минах по този път(както аз си знам)ще споделя какво-що без да убеждавам никого в нищо,и без да съм рекламен агент на който и да е вносител!И така-привлечен от ниската цена,и безкрайно мнителен по природа разглеждах въпросните масла няколко пъти,и накрая отидох в офиса на вносителя(в Казичене),където успяха да ме убедят,че маслата са читави.Аз обаче писах и на Мобил(зер нали сме недоверчиви)!Отговориха ми,че няма лъжа и измама-просто за големите търг вериги разфасовките са по 5 литра,изпратиха ми и спецификации на всичките си продукти(80% изобщо не ги вдянах),и обясниха как се разчита кода(изписан с малки черни точици-долу на тубата).Кодът е от седем символа,а именно:
    Започва с главна буква,която обозначава рафинерията,където е произведено маслото
    J-Port Jerom(France)
    P-Purfleet(England)
    H-Hamburg(Germany)
    E-Pernis(Holland)
    G-Gravenchon(France)-обикновенно у нас са все оттам
    N-Naantali(Finland)
    U-Uddevalla(Sweden)
    S-Serviburnu(Turkey)
    Втори символ-цифра обозначаваща годината на п-во:6-2006г;7-2007г.;8-2008г.
    Трети символ-цифра,или буква обозначаваща месеца на п-во:
    1-9 Януари-Септември;А-Октомври;В-Ноември;С-Декември
    Последните 4 цифри за заводски и технологични означения.
    Аз лично от 2 години основно ползвам Мобил-Х 5/40(почти пълна синтетика-хидрокрекинг),и на "новата"Тойота"2,4ТД 88г. ще сипя същото-нищо,че някой ще каже,че е неподходящо,и "тънко"!
    Надявам се,че съм бил полезен!
    много автомати-слаби резултати!

До: пак за Мобил в Метро и Практикер

Благодарим! Наистина много полезно!

Коментар

+1 !!!
      Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
      Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Пропуснах да кажа,че въпросният код важи за всички продукти на Exxon-Mobil,а не само за тези предназначени за големите търговски вериги.

Коментар

А на тубите в тези магазини които спомена ,какво разшифрова?

Че утре ще ми се чудят що и какво записвам пред щанда за авто аксесоари в Метро.
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
            А на тубите в тези магазини които спомена ,какво разшифрова?

Че утре ще ми се чудят що и какво записвам пред щанда за авто аксесоари в Метро.
            Кво ти пука кой-какво ще си помисли?!Еле,пък продавачите изобщо не вдяват за какво иде реч!
            Откакто си купувам Мобил-Х виждам,че маслото е произведено във Франция-първи символ "G",и не е по-старо от 6-10 месеца.
            Тук може да се пусне и тема за срока на годност на маслата,ама вероятно е дискутирано,та ще се въздържа...!Само ще кажа,че най-доволен съм бил от Кастрол-Софтек 5/40 на 7 години,който купих на половин цена от оторизиран сервиз на Опел,но наследникът му-Магнатек пасти да яде!

Коментар

От колегите от форума на Ситроен:

ОТО ТОП ООД - официален вносител на Mobil които ми отговориха и вече съм спокоен и подавам тази информация за колегите понеже има доста голяма разлика в цените който ще опиша по долу а сега копирам писмото с което ми отговориха:
              ------------------------------------------------------------------------------------------
              Уважаеми г-н Ганчов,

масло Mobil Special X 5W-40 / 5l е масло, произведено на основата на синтетика.
              То е произведено специално за веригата на МЕТРО в целия свят.
              Масло Mobil Synt S 5W-40 също е синтетично масло,
              но произведено за нормалния пазар (извън МЕТРО).
              Двете масла са напълно съвместими и могат да се смесват.
              Ползвайте закупеното масло без притеснения.
              Спазвайте препоръките за смяната на маслото, записано в сервизна книга на автомобила.
              За България за посочения синтетичен продукт общоприетият пробег
              обикновено е 12-13 хил. км. или задължителна смяна на една година .
              Моля Ви сменяйте задължително и масления филтър.

За допълнителна информация оставам на Ваше разположение.

С уважение,
              Митко Димитров
              Мениджър Продажби "Автомобилни смазочни продукти"

ОТО ТОП ООД - официален вносител на Mobil / ESSO от 1995 г.
              ------------------------------------------------------------------------------------
              Mobil Special-X 5W40 ACEA A3/B3/В4 • API SL/CF sintetik цена в Метро 79лв за туба 5л а сега в промоция 65.99лв за туба идентично с Mobil Synt 5W40 ACEA A3/B3/В4 • API SL/CF което се продава в магазините за 91лв 4л туба.Mobil Special-S 10W40 ACEA A3/B3 • API SL/CF semy sintetik цена в Метро 58лв за 5л туба а в промоция 45лв за туба идентично с Mobil Super S 10W40 ACEA A3/B3 • API SL/CF semy sintetik което се продава в магазините за 64-65лв за туба 4л
              Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
              Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X