Обява

Свий
Няма добавени обяви.

срок на годност на ГСМ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• срок на годност на ГСМ

Здравейте,
    търсих но не намерих тема в която да са обсъждани сроковете на годност на различните горива, масла, антифризи и др.
    Нека да дадем тук данни за потребителите
    Аз например използвам 20годишна нафта, но я разреждам 1:1 с нова (значи средно 10 годишна върши работа

От: срок на годност на ГСМ

Грубо или много грубо

Масло 1 година
    Антифриз 3
    Спирачна 2 - 3
    нафта 5 да речем ма пак зависи температура и присадки
    Бензин 3 ма и там зависи за какво ти е,на извьнбордов мотор на който трябва да разчиташ......точа в големите с нафтата и си слагам нов бензин.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

1 г. за маслото малко притеснително ми се струва - дали не е повечко?

Коментар

Първоначално публикуван от g_n_l Преглед на мнение
        1 г. за маслото малко притеснително ми се струва - дали не е повечко?
        Ми не е ма зависи пак какво искаш от него или какво искаш.Дали ще ти блокира мотора - О,НЕ НЯМА

То всичко е притеснително,аз сьм карал и 30 годишна нафта с 5 годишно масло и 20 годишен антифриз и още сьм жив,нищо не му стана на прьв поглед.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Маслото трае 1г в мотора. При това условно - има и по-държеливи масла, до 3 години. Като си е в тубичката, то си пише на тубичката, ама там обикновено пише 4-5 години.

И със сигурност зависи и от условията на съхранение.

Коментар

Гледах навремето някаква книжка (тъстът ми е работил в Държавния резерв по комунистическо) с описани сложни хим. процеси и как се променят горивата. Беше нещо (за онези години) бензини (20 вида по състав) - от 1 до 2 години, нафта (два-три вида) - до 5 години. За съхранение в цистерни и варели беше. Масла и греси - имаше и до 10-15 години годност. За грес - до 20 даже.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Значи, ако от някъде бликне масло, по-добре да го слагам в резервоара (разредено разбира се) ?

Коментар

Ми аз гледам винаги да не оставям бензин за повече от 4-5 месеца без да го омесвам с нов. В старите книжки пише, че леките фракции се изпаряват и остават тежките. Тоест става трудно изпаряем бензин, а пък ако е и омаслен(2т двигатели) паленето е по-трудно. Маслото си го сменям на 10 хиляди километра винаги. Това е за малко по-малко от година. Иначе по бутилките пише 5 години, ама това е сигурно без да се отпечатва бутилката. Антифриза го сменям ей-така, когато реша. А пък имах едно калпаво съединение та намаляваше и го смесвах с нов и не съм го сменял.

Коментар

Не знам какви са сроковете на съхранение ама преди 3-4 години един комшия ми наля две туби нафта останали му от социалистическо в мазето . Стария ми Ситроен хукна все едно съм му сложил нитро
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е, ако е чиста и херметизирана нафта навярно може да издържи повечко..
                    Ама има ли водичка - ще се зарази и току виж животинките ти изяли нафтата (или поне задръстили филтрите)
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ако много се съмняваш, дай я насам, аз и Диското ще сме ти благодарни
                      Бензина се изпарява бързо, повече от няколко месеца в нехерметичен съд(резервоар) и става за УАЗ-ки.

Коментар

Аз съм карал нафта за отопление на поне 25 години в пежо 605 без никакъв проблем после . Беше във стандартни 200 литра варели , лошото е , че свърши .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X