Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да се доверя на "Кауфланд" за покупка на двигателно масло на "Лики Моли"???

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мога ли да се доверя на "Кауфланд" за покупка на двигателно масло на "Лики Моли"?

"Далаверата" на големите вериги, като изключим разните изнудваници на дребни доставчици и производители, "встъпителни, продуктови и еди-какви си такси", от които пищят нашите търговци, е че поръчват и пласират такива огромни количества, с които впечатляват дори най-елитните марки. Печалбата им като марж е по-ниска, но оборотът я компенсира. Не знам как стои въпросът с маслата у нас, но има супермаркети по света, от които един пласира толкова, колкото всичките дилърски сервизи заедно. Производителят на масла също е заинтересован да си продава стоката. За да не си подбива цените (и големите търговски отстъпки за собствените дилъри), той пуска на супермаркетите понякога същото масло под някаква друга марка например на двойно по-ниска цена. Т.е. няма гаранция, че масло с марка "Кауфланд" е по-лошо от "Мобил" или нещо подобно. Може даже да е същото. Може и да не е, но не е правено от Цар Киро и ако пише, че е от Германия, значи е от Германия, не от Китай.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

От: Мога ли да се доверя на "Кауфланд" за покупка на двигателно масло на "Лики Моли"?

А каква е цената на 5л. туба за 10/40

Коментар

Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
        Категорично НЕ! Все пак това е най-важната течност в колата ти и аз не бих купил масло от там. Намери вносителя на Лики Моли и си купи от там.
        Любопитно ми е щом с такова вниемание подбираш най-важната течност за колата, дали би си купил храна от там ?
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
          Любопитно ми е щом с такова вниемание подбираш най-важната течност за колата, дали би си купил храна от там ?
          Кауфланд е по-скоро хранителен хипермаркет и оттам пазаря определени продукти на сигурни марки. Иначе в двигателя сипвам Red Line Euro series 5W30 .

Коментар

Купувай смело, няма страшно-личен опит, от както има големи търг. вериги в наше село!
            Години наред купувах Мобил-1 5/40 от Практикер, например. Напоследък ми прави впечатление, че по-високите класове Кастрол и Мобил изчезнаха от тези големи търг. вериги-явно кризата си е казала думата, но ако има маслото, което търсиш-взимай.

П.С. Понеже и аз съм много недоверчив стигнах дотам, че писах на Мобил, които ми отговориха, че да, зареждат тези и тези търг. вериги с това масло, че качеството е същото и ми изпратиха дори схема как се разчита кода на опаковката-кога и къде е произведено, като маслото за Бг. беше произведено във Франция.
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Като купувах памперси на малкия веднъж взех от Кауфланд. Не си спомням Памперс или Либеро. До тогава бях взимал от Била че ми по близко. В абсолютно същата опаковка, памперсите вътре бяха с доста по лошо качество. Едни такива по-груби и по-често изпускаха. После се оказа, че едните ги произвеждали еди си къде пък другите еди си къде (беше одавна не помня). От тогава не съм копувал почти нищо от Кауфланд. Не мога да коментирам маслото давам само реален пример с памперси и то на известна марка, която масово се ползва.
              "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                Някакви впечатления от "Лики Моли" 10w/40 с Молибденовия дисулфид?
                Аз съм със същото на КИА-та. Супер е. Вече от година карам с него...

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                  Като купувах памперси ...
                  Ако беше купил точно същата разфасовка, и тя щеше да е такава. Така е и с таблетките за миялни, и с много други неща. Навсякъде.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    ..... същата разфасовка, ....
                    Баш същата беше, 1 към 1, ама дай да не спамим сериозна тема за маслата, с инфо за памперси . Дадох го просто като пример.
                    "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                      Баш същата беше, 1 към 1, ама дай да не спамим сериозна тема за маслата, с инфо за памперси . Дадох го просто като пример.
                      И с памперсите е същото, и с киселото мляко, и с цветните моливи. Издънката е на производителя и е въпрос на късмет да попаднеш на нея при който си искаш търговец.
                      Има смисъл да се оплачеш на търговеца - той има интерес да си оправи нещата с доставчика.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        И с памперсите е същото, и с киселото мляко, и с цветните моливи. Издънката е на производителя и е въпрос на късмет да попаднеш на нея при който си искаш търговец.
                        Има смисъл да се оплачеш на търговеца - той има интерес да си оправи нещата с доставчика.
                        Атнасительна.

Просто за различните пазари и/или дистрибутори се прави различна по качество стока.

От оплакване има смисъл де - от един момент нататък твоя пазар минава в друга категория и получава по-убави стоки.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Откакто го има - всичките си коли карам със "сивото" масло на Кауфланд - 5W40. Двигателите бачкат тихо, налягането е добро, проблеми никакви. БМВ 318, Хонда сивик, Астра, Пунто, Палио. Пунтаците са 5 на брой МК1, МК2. И кво му е на Кауфланд спрямо другите вериги??

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Атнасительна.

Просто за различните пазари и/или дистрибутори се прави различна по качество стока.

От оплакване има смисъл де - от един момент нататък твоя пазар минава в друга категория и получава по-убави стоки.
                            Чак специално да се прави - не, заделя се, знаеш от коя част на партидата.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
                              Откакто го има - всичките си коли карам със "сивото" масло на Кауфланд - 5W40. ... И кво му е на Кауфланд спрямо другите вериги??
                              Мисля, че същото, каквото й е на течност "Мопар ATF+4" за крайслерови АСК за
                              - 110 лв./ л от "Балконстар"
                              - 60 лв / л. от "Бяло Членестоного 13"
                              - 25 лв / л от вносителя на "Риванол"
                              - 22 лв / л от групово пазаруване, организирано от колегата от форума joro_cska.

"В тази връзка" предлагам просто да проверите колко струва "Лики Моли" в Германия. За да видите, че всъщност в "Кауфланд" е бая скъпичко Е, не е като при "оторизирания български дистрибутор", ама пак повечко от в Немачко.
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А после сравнете пазара на това масло в Германия и в България, за да разберете и защо тук е по-скъпо.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X