Колеги,дайте съвет ,останаха ми 3л. антифриз РЕПСОЛ от мотора! Та идеята ми е дали става да си го сменя на колата с него?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Антифриз за мотор става ли за кола?
Свий
X
-
От: Антифриз за мотор става ли за кола?
По принцип антифриза както и маслото има спецификации и ако тези на опаковката са упоменати като съвместими с колата ти няма проблем.
Кратката версия, е че антифризът за мотори не е специфичен както е при маслата например, т.е. би трябвало спокойно да можеш да го ползваш където и да билоВраг усраине
-
Първоначално публикуван от Kosio Преглед на мнениеКолеги,дайте съвет ,останаха ми 3л. антифриз РЕПСОЛ от мотора! Та идеята ми е дали става да си го сменя на колата с него?
Важни са градусите.
/Колко литра лови този мотор, та ти артисаа три кила?/сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Така,бях поръчал едно кашонче от 10 бр по 1л на тубата си пише за мотоциклети и точка на кипене 115градуса антифриза в момента в ТЕХ КО е 18лв литъра! И мисля да го налея в моята колица тя събира 3.8л. Не знам нещо да не прецакам ?ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА
Коментар
-
Напротив само концентрат наливам, и на едно приятелче дадох да си сипе в АТВ то и на мотора ! А причината е да купя толко,че ми го докараха от Испания за 4.5 евро литъра! И 5л на него ,2 на моя мотор и сега ми останаха 3л който ще сменя този на колата явно няма да има проблем!ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА
Коментар
-
Еми има изписани тонове мисли по въпроса защо не се кара само с концентрат.
Накратко - след като не живееш зад полярният кръг нищо не печелиш от ползването на концентрат.
Всъщност затрудняваш охлаждането!
Разреди по-добре с дестилирана вода.Враг усраине
Коментар
-
Доста антифризи се предлагат готови за употреба (особено за моторите) така че не бързаи да го разреждаш. Първо провери какво пише на опаковката - да няма "Do not mix with whater" или нещо подобно.
Коментар
-
Репсол става за автомобили, защото пише че е за алуминиеви двигатели, това е от значение, имат същите антикорозионни качества. Концентратът обаче има по-лоша топлопроводимост и по-висока температура на замръзване, може да се желира от много студ зимата, а лятото няма да охлажда добре. Дребни проблеми но е по-добре без тях. На самата бутилка си пише дали и как да се разрежда, така че за да използваш максималните му възможности, просто следвай инструкциите от етикета.
Другото което е важно да погледнеш е какъв антифриз имаш вече в колата, ако е с различен цвят е желателно да го източиш, прочистиш системата и чак тогава да наливаш репсола. Не трябва да се смесват различни видове антифриз.
Коментар
-
Малко пояснение по темата,смених изцяло антифриза без да го разреждам,оставих системата да се обезвъздуши изчаках да истине,долях и всичко е ок! Тръгнах по обичайния маршрут в най голямото задръстване и ми направи впечатление,че перката по рядко се включва от обичайното! Благодаря на всички който се отзоваха! На бутилката пише само в случай на нужда се долива студена вода!
Поздрави !ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА
Коментар
-
Заитригуван от темата попаднах на тези писания във форума.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170221 Някой дали е пробвал от тази течност с точка на кипене 180 градуса?
Коментар
-
Първоначално публикуван от mx rider Преглед на мнениеЗаитригуван от темата попаднах на тези писания във форума.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170221 Някой дали е пробвал от тази течност с точка на кипене 180 градуса?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар