Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антифриз за мотор става ли за кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антифриз за мотор става ли за кола?

Колеги,дайте съвет ,останаха ми 3л. антифриз РЕПСОЛ от мотора! Та идеята ми е дали става да си го сменя на колата с него?
    ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА

От: Антифриз за мотор става ли за кола?

По принцип антифриза както и маслото има спецификации и ако тези на опаковката са упоменати като съвместими с колата ти няма проблем.
    Кратката версия, е че антифризът за мотори не е специфичен както е при маслата например, т.е. би трябвало спокойно да можеш да го ползваш където и да било
    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Kosio Преглед на мнение
      Колеги,дайте съвет ,останаха ми 3л. антифриз РЕПСОЛ от мотора! Та идеята ми е дали става да си го сменя на колата с него?
      Що да не става?
      Важни са градусите.
      /Колко литра лови този мотор, та ти артисаа три кила?/
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Така,бях поръчал едно кашонче от 10 бр по 1л на тубата си пише за мотоциклети и точка на кипене 115градуса антифриза в момента в ТЕХ КО е 18лв литъра! И мисля да го налея в моята колица тя събира 3.8л. Не знам нещо да не прецакам ?
        ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА

Коментар

10 броя... Ти нали не наливаш концентрат?
          Това е огромно количество ама явно имаш някаква причина да купиш толкова
          Враг усраине

Коментар

Напротив само концентрат наливам, и на едно приятелче дадох да си сипе в АТВ то и на мотора ! А причината е да купя толко,че ми го докараха от Испания за 4.5 евро литъра! И 5л на него ,2 на моя мотор и сега ми останаха 3л който ще сменя този на колата явно няма да има проблем!
            ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА

Коментар

смеси го поне 2/1 с дестилирана вода!
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

В мотора наливам само концентрат, и в колата до сега винаги е бил само концентрат защо да го разреждам каква е причината? Благодаря за отговора!
                ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА

Коментар

Еми има изписани тонове мисли по въпроса защо не се кара само с концентрат.
                  Накратко - след като не живееш зад полярният кръг нищо не печелиш от ползването на концентрат.
                  Всъщност затрудняваш охлаждането!
                  Разреди по-добре с дестилирана вода.
                  Враг усраине

Коментар

Доста антифризи се предлагат готови за употреба (особено за моторите) така че не бързаи да го разреждаш. Първо провери какво пише на опаковката - да няма "Do not mix with whater" или нещо подобно.

Коментар

Няма проблем да го ползваш в автомобила. По принцип високоградусните на кипене не се разреждат.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Репсол става за автомобили, защото пише че е за алуминиеви двигатели, това е от значение, имат същите антикорозионни качества. Концентратът обаче има по-лоша топлопроводимост и по-висока температура на замръзване, може да се желира от много студ зимата, а лятото няма да охлажда добре. Дребни проблеми но е по-добре без тях. На самата бутилка си пише дали и как да се разрежда, така че за да използваш максималните му възможности, просто следвай инструкциите от етикета.

Другото което е важно да погледнеш е какъв антифриз имаш вече в колата, ако е с различен цвят е желателно да го източиш, прочистиш системата и чак тогава да наливаш репсола. Не трябва да се смесват различни видове антифриз.

Коментар

Малко пояснение по темата,смених изцяло антифриза без да го разреждам,оставих системата да се обезвъздуши изчаках да истине,долях и всичко е ок! Тръгнах по обичайния маршрут в най голямото задръстване и ми направи впечатление,че перката по рядко се включва от обичайното! Благодаря на всички който се отзоваха! На бутилката пише само в случай на нужда се долива студена вода!
                          Поздрави !
                          ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА

Коментар

Заитригуван от темата попаднах на тези писания във форума.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170221 Някой дали е пробвал от тази течност с точка на кипене 180 градуса?

Коментар

Първоначално публикуван от mx rider Преглед на мнение
                              Заитригуван от темата попаднах на тези писания във форума.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170221 Някой дали е пробвал от тази течност с точка на кипене 180 градуса?
                              Ако изобщо някой е пробвал да достигне над 130 градуса, при 180 градуса точката на кипене ще му е вече най-малкия проблем...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X