Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БРЦ,Ловато или Ланди Ренцо-кой изпарител да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• БРЦ,Ловато или Ланди Ренцо-кой изпарител да избера?

Колеги,сегашния ми изпарител БРЦ-/електрически/ след 5 години и 100 000км. вярна служба се предаде нацяло-/в смисъл трудно палене на студен и топъл мотор,преразход на гориво,гаснене и т.н./.
    За тези километри веднъж съм му сменял мембраните,та реших повече да не се занимавам и да си закупя чисто нов,тъй като и вътре вече е частично корозирал.
    Като най-приемлив от към цена/качество в Ямбол дългогодишен газаджия ми предложи Ланди Ренцо-/електрически/ на цена 100лв.
    Имате ли наблюдения над този изпарител,как е като качество спрямо Ловато и БРЦ.
    Колкото ме радва,толкова и ме притеснява по-ниската му цена,спрямо другите два модела,та затова и реших да пусна тема!?

От: БРЦ,Ловато или Ланди Ренцо-кой изпарител да избера?

Карал съм две от колите си с АГУ Ланди-Ренцо. Едната-обикновена, другата е ГИ. Доволен съм от качеството. На ГИ даде фира датчик за налягане още в гаранция и беше сменен, оттогава не съм имал проблем.
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Благодаря за отговора колега.

Коментар

Вземи си турското копие на въпросната марка ... май беше на половин цена или ... почти.
        Сменяй си ги .. когато ти е кеф.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          Вземи си турското копие на въпросната марка ... май беше на половин цена или ... почти.
          Сменяй си ги .. когато ти е кеф.
          Да-и това е вариант,който обмислях днес.
          Че слушам и доста хора са доволни от Турските изпарители.
          Като ресурс издържали по 45-50 000км.,но то е и обяснимо предвид цената...

Коментар

Я вземи читави мембрани и си рециклирай наличния изпарител. Каква е тая корозия вътре? По лостовете, по уплътняващите повърхности - има ли?

Коментар

Аз бих си взел италианско БРЦ, нищо че е 140-150лв., три камерно за 110Кв.

Читавите мембрани по мое време бяха 60-80лв и не бяха баш като оригиналните.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

За тебе ... съвета ще е друг!

На Янко, предлагам работещ бюджетен вариант. След 50 000 ... то Нива няма да има ...
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Я вземи читави мембрани и си рециклирай наличния изпарител. Каква е тая корозия вътре? По лостовете, по уплътняващите повърхности - има ли?
                  По лостовете.

Коментар

Ако не е по-работните им повърхности (където се трият в осите) - не е беда. А как си го постигнал? Я снимай?

Коментар

Слагал сам много и от трите марки-и моята класация е brc и Landi са на едно ниво,а Lovato e малко по лошо като изпълнение,заради задния капак....Когато той корозира-няма смисъл да го ремонтираш.Малкия редуктор на BRC e по лесен за монтаж,но има по лошо отопление на газта и е по евтин от големия.Ланди-то има няколко модела и всичките стават.При Lovato-то много зависи каде е правено-има дори македонско!
                      Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

Откакто "открих" БРЦ и Ренцо Ланди, не харесвам Ловато и манафските им производни.
                        Аз ползвам BRC 140KW на едната кола и Ренцо на другата. Третата е Ловато, което скоро ще бъде изхвърлено.
                        Съветът ми към колегата е да си възстанови БРЦто. Не сложно а корозиите, в случая не са от значение.
                        При тези изпарители е важно да регулираш правилно пружината на клапана за ниско налягане, което става с шестогран 4мм.
                        Системата за празен ход е тип жигльор и е супердобре измислена.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодарности за компетентните отговори колеги!

Коментар

Най-добре рециклирай стария,както казва Ясен,но ако все пак се спреш на нов те съветвам да не вземаш Ловато,не са добри.

Коментар

Заложих на Ланди Ренцо,защото сега нямам време да се занимавам с БРЦ-то.
                              Коренна разлика-колата запали на "четвърт".
                              След като обезвъздуших с-мата покарах до достигане на раб.температура на изпарителя и регулирах до получаване на прилична динамика.
                              Наложи се и съвсем лек реглаж на оборотите на празен ход.
                              Паленето на топъл мотор също се подобри значително,мирисът на сурова газ вече липсва.
                              П.П.Ако някой търси електрическо БРЦ нека звънка или пише.
                              Изпарителят е каран единствено и само с антифриз,проблемът му както писах са мембраните-/трябва да се подменят с нови/ и съвсем лека корозия по лостовата с-ма-/бих казах даже незначителна/.
                              Цената разбира се за колеги ще е приемлива,но да не разводняваме темата,който иска може да звънка или пише на лични.
                              Последно редактирано от Янко Желязков; 29-01-13, 18:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X