Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изработване на тръби пътища за климатик

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #16
  Гайката не е част от тръбата. Отделен детайл е, просто е набит горе-долу стегнато и на пръв поглед на човек му се струва че е монолитна с тръбата.
  Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

  Коментар


  • #17
   Отрежи старите накрайници, запои ги на медни тръби (климатикаджиите го могат и правят) и си свиркай. Или извади гайката, а пак те да ти оформят накрайниците на тръбата. Първия път ги бях сложил в 2 ката термошлаух, та може би затова не са правили ,,батерия", но едната (високото, на друго мпс) е гола, а работят и вече не си помнят годините. По- лесно се моделират,повече понасят вибрации, при скобите уплътняваш с дебела гума, а и ще ти излезе по- тънко, нищо че бакърът е много по-скъп за фабриките.
   Последно редактирано от veskov; 22-10-20, 03:06.
   А тези простотии се правят от името на всички ни.
   Даника
   Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

   Коментар


   • #18
    Това може да се оправи –ще падне играчка но смея да твърдя че може да се направи.
    Дано да е останал някои читав майстор у нашенско ама огъването на алуминия на 90 градуса си е рисково а и отделно да беше поне на 1 място само ами и профила на 2 те тръби е бая крив.
    Имам човек в Пловдив които съм сигурен че може да го направи ,мога да звънна и да питам .
    Мойта препоръка е смеска от маркучи и тръби – това дето маркучите изпускали е ала –бала- няма такова нещо когато се ползват маркучи произведени за употреба на авто клима инсталации.
    Ако може да се прекарат маркучите по алтернативно място ,да не се огъват на 90 градуса може и да стане само с 2 маркуча ,ама трябва да се прецени на място.

    Коментар


    • #19
     В крайна сметка направих маркучи. 335лв в Ауто фрост на Сливница, което е по-скоро скъпо, но ми писна да разнасям 4те метра тръби напред назад по работилниците. Пък и ме убедиха с технологични приказки. 130лв маркучи, 150лв железария и заварки.
     Запази се вътрешния диаметър, малко по-дълги са, за да мога да ги прекарам както ми е удобно. В задния край, където влиза в купето е със старите накрайници, отрязани от тръбите - изгъзени тойотски. Могат да се прегъват на 90 градуса. Сложиха ми и снадки по средата, ако някога нещо трябва да се оправя, да е малко по-лесно.

     Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7129.jpeg
Прегледи:59
Размер:789.3 КБ
ID:6672798


     Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7130.jpeg
Прегледи:54
Размер:822.6 КБ
ID:6672799

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

     Зареждам...
     X