Гледам тук,че много се пише за УАЗ-ките,как ги вземаме от военните или от където и да е там и оттам насетне сума ти мероприятия по направата му за движение извън пътя/лебедки блокировки и мн. други/.Все пак това е време,пари,нерви.Има една машина/пак руска/,която съм карал и твърдя ,че е уникална и има всичко това ,което при УАЗ-а правим допълнително,а именно ГАЗ-66.Сега ще бъда засипан с хули,че за да притежаваш такова нещо трябва да имаш верига от бензиностанции ,че е голямо за гората и т.н.Обаче ако се погледне в обявите получаваш това чудовище с/у 3500-4000 лв. оборудвано с лебедка,блокажи гуми с променящо се по желание налягане и при добро стечение на обстоятелствата може да има дори и винетка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ГАЗ-66 - Виетнамка, Шишига
Свий
X
-
ГАЗ 66 - т.н. "Виетнамка" у нас или "Шишига" в Русия е много уважавана и сериозна машина. Мненията за разхода и са от хора които или никога не са я имали или никога не са я поддържали както трябва. Аз и Брат ми имахме една която си купихме чисто нова от завода в Омуртаг. Там по едно време разпродаваха военния запас и имаха около 500 машини на по 0 км. Излезе ни около 3000 лв. днешни пари. После си купихме и още една. Бяха регулирани и разработени перфектно, караха се само с най-добрите масла свещи и т.н. и разхода им беше средно 22 л/100 км. по път. Всичко друго е фантазии и недобра поддръжка. За съжаление го продадохме поради причината, че сменихме къщата и на новото място няма къде да ги държим... Но това винаги ще остане изключително уважавана от мен машина.
П.П. "Шишига" значи горски блатен дух (от руски).
Коментар
-
От: ГАЗ-66 - Виетнамка, Шишига
50 години ГАЗ 66
http://fishki.net/1241819-gaz-66---5...ezdorozhe.html
Коментар
-
Първоначално публикуван от zil131 Преглед на мнениевиетнамката е много добра.ако се кара като джипка е уникална.като камион непонася на товар.
Коментар
-
„Дърводобивниците“ искат да товарят по 10 кубика на тях (което обема на каросерията позволява). Оттам и проблемите, защото това е камион с 2(два) тона товароподемност, което е 3 (+/–) кубика сурова широколистна дървесина. С 2 тона, върви и пее, харчи 20-ина на сто и не се чупи.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Виетнамката е едно от най-големите недоразумения слизали от конвейра,съпоставимо със Зил 157..."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Първоначално публикуван от vanko_niva Преглед на мнениеИскам да видя тази виетнамка,която гори 20 на сто газ или бензин,дори и без товар0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар