Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Извеждане на 60 сателита Starlink на SpaceX

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Извеждане на 60 сателита Starlink на SpaceX

  На живо - Falcon 9, използвана вече три пъти - за извеждане на Iridium-7, SAOCOM-1A, и Nusantara Satu, ще изведе сега 60 сателита от глобалната мрежа Starlink  Не само носителят се използва многократно - за първи път в космонавтиката се използва повторно аеродинамичният обтекател на товара. Този обтекател е използван за Falcon Heavy’s Arabsat-6A мисията по-рано тази година.

  След извеждане на втората степен, SpaceX ще приземи Falcon 9 върху морската платформа-дрон “Of Course I Still Love You” в Атлантическия океан, на 628 километра от стартовата площадка в Кейп Канаверал.
  Последно редактирано от Веско; 11-11-19, 17:12.
  Show must go on!
  LZ1VES

 • #2
  Кацна като у тях си...
  42

  Коментар


  • #3
   И малко повече информация за Starlink - това е второто извеждане на 60 сателита, от общо 12000 сателита.
   Интересно е задвижването им, с йонен - криптонов двигател, за позициониране на орбита и последващи корекции по време на експлоатацията им.

   Show must go on!
   LZ1VES

   Коментар


   • #4
    Значи, който има достъп до тази система, той ще има контрол върху валутните спекулации на едро. Сега ограничаващият фактор "време" за съобщение между Източна Америка и Западна Англия е около половин стотна и само една милисекунда по-малко дава предимство за много милиони. А сателитите пренасяли съобщението за една четвърт от стотната, 25 хилядни по-малко.
    (така разправят във филмчето)

    Коментар


    • #5
     Има механизми за прецизна синхронизация на часовниците. Не е от голямо значение какъв е офсета, важното е да е максимално постоянен. Нанатък както се казва, е проза...
     Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...

     Коментар


     • #6
      Това с глобалния безплатен интернет е като излязло от треторазряден екшън

      Коментар


      • #7
       Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
       Това с глобалния безплатен интернет е като излязло от треторазряден екшън
       Кой ги пуска тия партенки, че щял да е безплатен? Няма такова нещо. Ще напълнят небето с тонове железария, в момента спътниците са в пъти повече от видимите без телескоп звезди, тия още замърсяване искат да правят. Накрая ще се появи пръстен като на Сатурн, само че от космически отломки. И ще забравим за всякакъв Космос. Отделно дето ще пречи на радиоастрономията. Досега имаше сума и опити за космически нет, и не знам и един да стана масово използван. Аз не бих се закачил към небето, ако имам достъп до кабел.

       Коментар


       • #8
        Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
        Аз не бих се закачил към небето, ако имам достъп до кабел.
        То цЕлата схема е за тия, дето нямат достъп до кабел, поне официално. Публична тайна е за какво е всичко - влияние. Само дето тоя дето сега се пробва, има реален шанс да го направи, ако изобщо може да се направи. Щото държи и хляба и ножа.

        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • #9
         Това я клипчето дето разправят локуми за борсите и т.н е за балъци и наивници.
         Тукав америка а да не говорим по всета ,интернета на повечето места е мизерен.Свясна услуга има около големите метрополиси където вложената инвестиция за интернет инфраструктора се плаща сравнително бързо от големия брои клиенти.
         Даже и в големите метрополиси нета е разпределен по райони -един кът го държи да речем КОМ каст , друг АТиТ .Там където има комплекси с болкчета и те се дават под наем -задължително е монопол и цените са дебели.
         По малките села и градове инвестицията в итернет структурае неоправдана щото няма хора а не мгат да искат по 200 долара за интернет на месец.
         Та Илончо иска да гепне кинтите на тия дет нямат свястен интернет а те са много повече от тия дето имат.

         Коментар


         • #10
          Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
          ...По малките села и градове инвестицията в итернет структурае неоправдана...
          Да бе. Интересно защо тук читав интернет има във всяка махала с повече от 20 клиента, в пъти по-качествен и в пъти по-евтин отколкото е в по-голямата част от света, при еднакви други условия.

          Ще ти кажа защо - току някой се изфука как по отношение на интернет сме на първите места в световен мащаб. Само дето това се случи не заради действия, а заради бездействия на фукащите се.
          Това е възможно най-кристално ясният пример защо намесата на държавата в бизнеса е кофти нещо. С много малки изключения.

          Да, "платихме си" с 4-5 години висящи кабели насам-натам, но вече тия кабели ги няма, а интернета си е все същия, и по-добър.

          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

          Зареждам...
          X