Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли с ветроходна лодка без застраховка?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Stbd
  коментира - отговор
  Много интересно е че се влиза в затвор. Но това ще е само ако все пак има произшествие, примерно някой си изкълчи рамото?

 • Stbd
  коментира - отговор
  Някои пестят от застраховка. Защото са "хитри", защото никой не би ги проверил, а и все пак са някакви пари.

 • v_0
  отговори
  В Гърция зависи кой, как го щавят. Българските застраховки там мисля изобщо не се зачитат, но пък местните не са скъпи. На мен ми я прави приятел грък - за 6 месеца 55€
  Не разбирам защо трябва да се кара без застраховка?

  Остави коментар:


 • Веско
  коментира - отговор
  Ако има произшествие, затвора не мърда. Говоря за наказателна отговорност за установено плаване без застраховка.

 • Веско
  отговори
  Стойността на премиите зависи от много обстоятелства, примерно за лодка 4.20 в България е от порядъка на 600 - 900 лева. В Гърция, с гръцка регистрация при местен застраховател може да падне наполовина.
  Искайте оферта с предствяне на документите на съответния съд.

  Остави коментар:


 • s_s1
  отговори
  И колко струва застраховката на:
  надуваема лодка до 4,50 м
  ветроходна яхта с двг до 15 м
  лодка с двг /моторница/ до 15м
  джет?

  Остави коментар:


 • Stbd
  отговори
  В кой случай могат да заведат дело - при отсъствие на застраховка и инцидент, или просто при отсъствие на застраховка и след проверка и разкриване от властите на липсата ѝ? При липса на застраховка и инцидент е ясно, че собственика ще трябва да покрие щети или компенсации. Въпросът е за другия случай - когато произшествия няма, но някоя администрация случайно или не разбере че няма и застраховка.

  Остави коментар:


 • Веско
  отговори
  Морската застраховка не е обикновена гражданска. Тя регулира много отговорности не само към други съдове и хора, но и към пътниците, околната среда и т.н
  Основните покрития за любителски съд са за: смърт или трайни телесни повреди, имуществени повреди, замърсаване на околната среда и отговорности вследствие зсядане.
  При всяко вкарване на вода на лодка може да искат застраховката - на пирса или рампата, бреговата охрана, полицията. Често правят хайки с джипки от сушата и с лодки от водата, за да проверят правоспособност, застраховка и регистрация.
  Не е шега, при отсъствие на застраховка може да заведат дело за сумата 950 хиляди евро, колкото е минималното покритие за малка лодка - 500 хиляди смърт или трайни повреди, 150 хиляди имуществените повреди, замърсаване 150 хиляди, засядане също 150 хиляди...

  Остави коментар:


 • Може ли с ветроходна лодка без застраховка?

  За един познат питам - какви са последствията ако властите установят, че застраховката е невалидна, липсваща или фалшифицирана, в Гърция, Турция, Италия и Франция? Не ми е работа и не знам режима на застраховане, но изглежда така се спестяват някакви съществени средства и имало начин да "се уреди".
  Не съм се заслушвал в идеите му, но един коментар за надувна лодка направи темата интересна:
  "Да, това е “гражданската”. Ако си забравил някоя димка или спасителните жилетки на са бройката +1, може и да затворят очи, но без застраховка отиваш със сигурност на дива глоба или конфискация на лодката."

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X