Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капитанско разрешително за малка лодка.

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #61
  От: Капитанско разрешително за малка лодка.

  То в тия разпореждания 68 и 68А никъде не се споменава нищо за лодки под 4,75 м. (освен, че не подлежи на регистрация), какъвто е моя случай, но пише че трябва застраховка "Злополука" за всички пътници на малък кораб до 12 пътници. Демек, ако кача още един с мен, трябва и двамата да имаме такава застраховка, иначе съм в нарушение.

  А според района на плаване за лодки под 4,75 м. пак нищо не е споменато, но според разпореждането са разрешени район I-A - до 2 мили, I-Б - до 5 мили, I-В - до 12 мили, за двигатели под 15kW, като явно презумпцията е, че лодката трябва да е с дължина над 4,75 м. ).

  И къде оставаме ние с лодките под 4,75 м. и под 15kW? Извън всякакви нормативни актове, освен че трябва да се носят спасителни жилетки и да има застраховка. Сигурно трябва да въртя кръгчета на 20 метра от плажа, щото лодката ми не подлежи на регистрация и е John Doll според българската нормативна уредба. Даже, ако се спазва буквата на закона, такава лодка не трябва и да влиза в морето, защото я няма описана за разрешена за плаване дори в район I-A.

  Коментар


  • #62
   От: Капитанско разрешително за малка лодка.

   Колега, прочетете добре наредбите.
   Show must go on!
   LZ1VES

   Коментар


   • #63
    От: Капитанско разрешително за малка лодка.

    Да, моя грешка, прескочил съм набързо уводната част на разпоредба 60, благодаря, колега.

    Коментар


    • #64
     Не е нужно да се знае определението за кораб. Никакво значение твърда, RIB или гумена. Ако е над 4,57 и двигател над 20к.с. подлежи на задължителна регистрация. Както регистрираните, така и нерегистрираните имат райони на плаване. Ако се задвижва с механична уредба - задължително капитанско.
     VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

     Зареждам...
     X