От: Епоксидна смола
Първо, сбъркал съм марката: смолата е на Лакпром, а не на Оргахим, не знам що съм се заблудил така.
Разбърквам със стъклена бъркалка с кръгло сечение, както си се полага. Бъркам докато се получи хомогенна смес и после още толкова, за всеки случай. Да, в процеса на бъркане има по някое и друго мехурче, но на 40 радуса смолата е достатъчно течна и си излизат без принуда. Като одърви си е чиста.
Обаче има нещо шугаво в цялата работа и започвам много сериозно да се съмнявам в самата смола или втвърдителя. като тръгнах да пробивам "хубавата" отливка, се оказа че е втвърдила само по външния край. Отвътре си стои на желе и въобще не иска да чуе за втвърдяване. Малко ме е яд, щото минута преди това залях следващата форма и ако се окаже, че има някой калпав компонент, язък за играчката...
А 24 часа си минаха, все пак сред лято е, не е като да е студено или нещо такова. За всеки случай ще я пъхна и нея на топло, но ме съмнява да има ефект.
Не бъркам сефте смола и досега никога не съм имал проблеми, освен ако сам не си ги докарам с някой тъп експеримент. Например употреба на изветрял втвърдител от преди 10 години или вчерашния опит да я забъркам на 68 градуса
Но в момента нещо определено не е наред. Ако и тази отливка стане калпава, понеделник отивам да търся някаква друга смола.
П.П. Идеята с фурната е добра. Жената и без това примрънква напоследък за нова печка
Първо, сбъркал съм марката: смолата е на Лакпром, а не на Оргахим, не знам що съм се заблудил така.
Разбърквам със стъклена бъркалка с кръгло сечение, както си се полага. Бъркам докато се получи хомогенна смес и после още толкова, за всеки случай. Да, в процеса на бъркане има по някое и друго мехурче, но на 40 радуса смолата е достатъчно течна и си излизат без принуда. Като одърви си е чиста.
Обаче има нещо шугаво в цялата работа и започвам много сериозно да се съмнявам в самата смола или втвърдителя. като тръгнах да пробивам "хубавата" отливка, се оказа че е втвърдила само по външния край. Отвътре си стои на желе и въобще не иска да чуе за втвърдяване. Малко ме е яд, щото минута преди това залях следващата форма и ако се окаже, че има някой калпав компонент, язък за играчката...

Не бъркам сефте смола и досега никога не съм имал проблеми, освен ако сам не си ги докарам с някой тъп експеримент. Например употреба на изветрял втвърдител от преди 10 години или вчерашния опит да я забъркам на 68 градуса

Но в момента нещо определено не е наред. Ако и тази отливка стане калпава, понеделник отивам да търся някаква друга смола.
П.П. Идеята с фурната е добра. Жената и без това примрънква напоследък за нова печка

Коментар