Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Епоксидна смола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Епоксидна смола

Здравейте колеги, интересува ме от къде мога да намеря епоксидна смола с втвърдител и влакнестия плат, в по-голямо количество и разфасовка, нещо от рода на 10-20 литра епоксидна смола? В по-големите хипермаркети като практикер, бриколаж етц. намирам само по 250 мл епоксидна смола?

благодаря ви!

От: Епоксидна смола

http://modelistika.com/showthread.php?t=10587
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Лакпром Световрачене.
      Кия Спортидж 2000тди
      Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Първоначално публикуван от M17cH Преглед на мнение
        Здравейте колеги, интересува ме от къде мога да намеря епоксидна смола с втвърдител и влакнестия плат, в по-голямо количество и разфасовка, нещо от рода на 10-20 литра епоксидна смола? В по-големите хипермаркети като практикер, бриколаж етц. намирам само по 250 мл епоксидна смола?

благодаря ви!
        В бриколаж имаше и кутии по 750мл, като от боя. Имай в предвид че на епоксидната смола (за разлика от полиестерната), и трябва температура от над 10 градуса, за да се втвърди. Колкото по-висока, толкова по-бързо втвърдява. Стъкломат, стъклоплат и "стъклофибърно кече" се продават и отделно. В Бриколаж ако не се лъжа на автощанда.

...ама, в големите вериги е скъпо за количествата, които ти трябват.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от siliko Преглед на мнение
          Лакпром Световрачене.
          Да, там е мястото. Другото е в Русе.

Коментар

Внасяме и продаваме каквото ти трябва.
            20кг не е голямо количество. Остава да кажеш за какво ти е, за да ти кажа каква смола ти трябва.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Наложи ми се да си "отлея" няколко еднакви детайла от епоксидна смола. Никакви особени изисквания, освен формата. Първият опит излезе ужасяващо неуспешен, но аз съм си виновен - вместо до 40 градуса, загрях смолата до 68 и, честно казано, в момента, в който спрях да разбърквам втвърдителя, тя си стегна. Едва успях да изкарам бъркалката
              Втори и трети опит опит - 40 градуса, бъркане, наливане. Интересното стана на следващия ден: Едната форма станала перфектна. На другата обаче, смолата си стои все още лепкава и мека. Тъпото е, че и смолата и втвърдителя са все едни и същи, разликата в количеството втвърдител е не повече от 2% (говоря за количеството втвърдител на двете проби, а не спрямо смолата, там е 10% при препоръчани 9%). Двете форми си бяха една до друга, не е като едната да е била на студено.

Някой може ли да подскаже къде бъркам?

Че трябва да направя още 3, а калъпите са за еднократна употреба и нямам нерви да дялам 10 за да получа 3 отливки. Не съм слагал нищо, освен смола и втвърдител, в смисъл няма пигменти, пълнители и прочее. Само смолата и 3 шпилки, шпилките са обезмаслени внимателно, формите не са мазано с нищо, от ламарина са. Смолата е на Оргахим, АП1.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Нагрявай след като си разбъркал добре и си напълнил формата.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Нагрявай след като си разбъркал добре и си напълнил формата.
                  Именно. И гледай винаги втвърдителя да е малко повече от предписаното. При това като го налееш, може да нагряваш и до 60-80 градуса. Така ще се и втечни още повече преди са се стегне, и ако има мехурчета из него, ще изплуват отгоре. За час трябва да е стегнал яката.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ясно, ще пробвам. Мехурчета и сега няма.
                    След малко ще забъркам следващата доза и ще докладвам.
                    ... ако не ме убие жената за фурната...
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Може и на котлона във водна баня.

Коментар

Другото са ти казали, а ако трябва за жената и честно - утре просто и купи нова фурна. А тая остави завинаги само за такива неща, и на балкона. Епоксидната смола не е нещото, което си струва да сипваш в яденето. Както и да я дишаш, когато е в печката.
                        Не знам дали помниш диагнозата "русенски бял дроб", и откъде стана десети ноември 89-та.

П.с. Невтвърдено остава, и когато не си разбъркал разтворителя много хубаво.
                        Последно редактирано от Стефан; 03-07-11, 14:18.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Я сподели като как я разбъркваш без да направиш мехурчета?

Коментар

Сигурно никак. То си гази естествено, от реакцията. Мехурчетата трябва да избягат после, в процеса на греенето.

Коментар

При липса на мехурчета - липсва реакция - втвърдвяване тоже.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X