Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения и съвети за японски малогабаритни трактори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения и съвети за японски малогабаритни трактори

Здравейте, интересувам се от японските малогабаритни трактори, искам да си купя такъв. Изчетох темите от този форум свързани със японската техника, но не мога да се ориентирам какви възможности има примерно трактор с 15 к.с. и такъв с 22 к.с. примерно. До колкото рабрах, до 15 к.с. машини включително нямат нужда от регистрация ?
    Тракторчето ще се използва за оран на малки градини до към 1-2 декара, въпроса е на каква максимална дълбочина ще може да оре?
    Също ще го ползвам за оран на лозя, евентуално може да се купи и пръскачка за пръскане. Също, мисля да го ползвам за подвижно пчеларство, имам малък брой кошери, които мисля да увелича. И последното нещо за което го глася е, сега има някакви програми за засаждане и отглеждане на дървета, орехи, лешници и т.н. (не съм много запознат), таа в общи линии искам да се изпозлва и за обработка на малка такава градина 5-10 декара.
    Задължително ще е втора употреба. Въпроса е може ли да се намери нещо за моите нужди до около 5000-6000 лв.
    Четох, че марката yanmar e добра, имам двама познати на село, които са си купили iseki, но и двата трактора са чисто нови, като единия е с кабина и сигурно е около 30 конски сили, мисля, че на мен 30 к.с. няма да са ми по джоба.
    Също важен въпрос е от кой да взема трактора, ще гледам да е със цялостна гаранция, а не само на двигателя. Намерих една фирма от Стара Загора, която предлага 3 години гаранция, ако може споделите мнение за читава фирма от където да се купи.

Та това е общи линий, благодаря предварително за споделената информация.

От: Мнения и съвети за японски малогабаритни трактори

Звънни на колегата Стоян,че той рядко влиза тук.
    Занимава се с това което искаш да правиш.
    Миналата година си купи подобно тракторче.
    0898760926- търси го утре след 10 ч.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Вземай най-запазения трактор, възможно най-голяма мощност. Тя никога не е излишна, не хаби излишно гориво, но ако ти потрябва( а за трактор винаги трябва)-я имаш. Докато ако е с малка мощност-все толкова е...

За орането-ако ще ореш 10-15 декара-може и с това, макар и малко бавно, ако искаш да е по-дълбоко. Но и тук не очаквай чудеса, надали ще може да забиеш плуг над 20-22 см.
      Това за нерегистрирането май беше до 12 коня. Пиши на Калоян(Skaytss), той работи в КТИ, и ще ти каже с пълна точност.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря за инфото колеги, за сега ще изчакам още мнения, преди да притеснявам, колегите, на които ми дадохте данни за връзка, и евентуално ще се свържа и с тях за информация.

Коментар

Колега Баско, първо изчети всичко в нета което е за "японски трактор", клипове също има. Ако си добре с руския, виж и при руснаците - имат огромна база инфо по марки, че и по модели. Конските сили на японеца мисля са мерени на ВОМа. Тия от най-малките мисля че няма да ти вършат работа. Има 4х4, има 4х2. Има с дву и триточкова навесна система. С разните му електроники също отделен въпрос. Така че помисли много сериозно как и с какво ще го ползваш и тогава. Има фирми дето рециклират цялата машина и дават гаранция, части също имат. Ако ще ползваш фреза, търси комплект, те повечето така и идват. Огледай си и района, услуги ще предлагаш ли. Казваш кошери - ремарке, платформа, тегло, спирачки, терена и маршрута какви са... В един момент теглото на влекача става много важен фактор, а японците са лекички. Вероятно ще трябва да наслагаш и тежести по джантите, па има и една стара технология с вода у гумите. Теглото е важно и при оранта. Иначе са малко бавни за транспорт, но пък теглят. Имам един апапин на село, от 7-8 години кара едно Изеки от по-големичките. Само транспорт, свой и услуги, почти всеки ден. Преди няколко години прибра от къра на въже Болгар с дискова брана отзад. Вярно - инцидентно и по равен, утъпкан и без наклони път. Имах една фреза Мицубиши, та му я дадох - ами голям зор и бая пари даде докато я качи на трактора, не съм го питал за подробности, вика че вече всичко било точно. Иначе имаме и един друг с Кубота от същия клас, есенно време ходи да оре по дворовете, ама не съм го заглеждал отблизо. След 1-2 месеца, евентуално. Така че и размерът има значение. Успех в избора!

Коментар

Колега, всичко що е за японски трактор на български съм го изчел, руски не разбирам. За конските сили мерени на BOMa-това не разбрах какво е, в смисъл мощността на колелата или някъде другаде е измерена ? За сега съм се ориентирал тракторче 4х4 с триточкова навесна система ( четох, че двуточковата има проблем със прикачване на инвентар или нещо от сорта, и че ако е с двуточкова за да се ползва пълноценно трябва да се преправи на триточкова навесна система, а това не било лесно). Мощността мисля около 20 к.с., 15 не искам, много, но цените не знам много как вървят. Гледах ги в мобилето, но повечето предлагат гаранция на двигател само.
            Най-добре е на първо място да го взема с оригиналната фреза и плугче.
            Относно кошерите, ще е преправена каруца, в смисъл удължена и с платформа за да събира около 20 кошера, което не мисля, че ще е някакъв проблем за тракторчето, тоест теглото няма да е голямо.
            За скоростта, която развива видях, че макса е около 15 км/ч, което ме навежда на мисълт, че теглителната сила ще е много голяма.
            Искам да го използвам и за услуги, като оран на лозя, малки градини, пръскане евентуално, и транспорт. Видях, че може и косачка да се приспособи, та като цяло има много преднзначения тракторчето, а и ще замести конят, който в момента изпозлва баща ми за вършене на работа из село.
            Мисля, да отскоча до Стара Загора, да видя какво предлагат, и на каква цена и дали тази гаранция от 3 години е за целия трактор или само за двигателя.

Искам да попитам, тъй като до сега не съм карал трактор, какво да гледам при евентуална покупка ? До колкото разбрах, трябва да загрее добре трактора и да проверя как пали топъл, т.е. дали двигателя не е прекалено износен, друго какво ще ме посъветвате да гледам ?
            Сега ще обобщя как съм се насочил за сега - японско тракторче 4х4, със 3 точкова навесна система, около 20 к.с. - ако бюджета позвполява по-мощно, ще е по мощно, възможно най-тежко от към маса за да може да оре и да тегли, мисля, че това е добре, ако греша - поправете ме.

Коментар

Така,по въпроса с вома прочети това http://www.fermer.bg/коя-от-тия-марк...post63196.html има какво да се научи от тук! Аз лично имах два янмара единия беше ym2210 ,а сега имам FX20D. Значи като ти чета дейностите с който ще го занимаваш този трактор съм сигурен ,че ще се справи само да е 4х4! Като гледаш трактор ,гледай да няма течове от никаде ,нито на антифриз,нито на масло и колкото о да ти казват ,че е нормално да знаеш ,че нее, защото тези трактори в добро състояние са сухи като барут и товава неее болгар ,юмз..т.н. Ходовата част също трябва да е наред да няма хлоп и троп. Гледай дали има масло навсякъде защото ако няма няма и да има течове...абе изобщо всичко гледай гумите, пушаци дали и като ти го докарат дали всичко си е намястото. Казвам това защото като го гледах моя трактор беше с оригиналния акумулатор и като се вънах да го взема вече беше сменен.. абе мишоци са. Всичко хубаво ама аз мисля ,че за 5-6 хиляди 20 коня трактор читав надали ще си намериш,но пък знае ли се! Ако имаш нещо за питане по янмарите съм на среща Я виж и тук кво' поше http://www.driver-bg.eu/index.php?ac...e;topic=1845.0
              Последно редактирано от V.R.R.; 11-08-16, 19:02. Причина: допълнение
              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Е значи нещата се поизбистрят. Като ще прескачаш до Стара Загора, още стотина километра до Търново, т.е. Поликраище ще те сбъркат ли? Разглеждай и разпитвай навсякъде смело и отговорно.
                Кошерите с каруцата - да. Лошо че нямаш някакви пружини /предполагам/ отдолу, ама бавничко и ако пътят е чист, нямаш грижи. Трактора също няма да има. Ако имаш една или две хубави паши до 10-15 км може и да си струва усилията. Само не те съветвам да ги караш с пълни магазини, освен ако не си много печен в тая дейност, де.

Коментар

Благодаря за информацията колега, и двете теми ги бях чел, но ги препрочетох и разбрах за Вом-а. И аз не знам дали ще успея да намеря читав трактор за 5-6 000 лв., а по-лошото, е че не съм се занимавал с такава техника до сега и не разбирам. Предполагам, че трябва да проверя как работи навесната система, дали всички скорости влизат, дали работи двойното предаване ( ако може да се изключва де, може да е постоянно зацепено не знам ? ), и нещата, които са изброени от теб.
                  И още нещо колега - можеш ли да споделиш впечатленията си за възможностите, подръжката и каквото се сетиш за yanmar-ите, които си имал ?

До другия колега:
                  Пашата ми е на 3-4 километра, но е 1 самоо - слънчоглед, иначе имаме си ливада и малко липа и малко акация, абе има си от всичко по малко, само слънчоглед - мнооооого, но ми е на 3-4 км в саседното село, стига се до там по асвалтиран път.

Що се отнася до ходенето до Търново - реша ли, че ще взимам на 100 % - не е проблем да отида и да видя, като за първо време, ще отида до Стара Загора, че ми е на 80 км само.

Коментар

Имам Янмар 26 кс от 6-7 години много читава машинка, както каза колегата Владимир Райчев по горе не трябва да има следи от никакви течове на смазващи охлаждащи и каквито и да е други течности.

Трябва да пали без да мисли дори и зимно време просто на четвърт.
                    Припушва от аспуха само при първоначално подаване на газ и секунда след това дим не се вижда.

За мощността колкото повече толкова както казва Мечо пух никога не е излишна, голямата мощност може и малко може и много когато потрябва а то на трактор все
                    си му трябва мощност де за косачка де за оран.

Преди време по моя вина сам строших няколко зъба на задния диференциял ,успях да разглобя и сглобя трактора и да подменя повредените части с най обикновена гидория без да са ми необходими някакви специализирани инструменти и приспособления.

Направи ми впечатление че,тези японски трактори са конструирани много ремонтопригодно просто всичко е направено просто надеждно и практично.

Моя го купих от Сливен, има голям вносител и в Карлово просто трябва да пообиколиш и ще си намериш подходяща машина.

Имай предвит че тракторите с много по-ниска цена спрямо подобни на тях със същите характеристики в повечето случай са внесени с някакъв дефект който е отремонтиран от търговеца тук в България по някакъв начин.

Моя го взех комплект с оригинален челен товарач и фреза на 1300 моточаса тогава беше 10 годишен за около 12 х.лв същите имаше и за 7-8 и за 6-7 х.лв.
                    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                    Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

на входа на Кърджали има към 200 тракторчета японски в наличност ,Ицо се казва човека,внася си и резервни части,0889000319им е телефона

Коментар

Благодаря за информацията колеги, когато ходя да гледам, ще имам в предвид казаното от вас и ще внимавам за нещата, които ме посъветвахте да гледам.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнение
                          Преди време по моя вина сам строших няколко зъба на задния диференциял
                          Колега как така по твоя вина ги счупи тия зъби?

Коментар

За ВОМ-това е Вал за Отнемане на Мощност, съкратено ВОМ. В наше село му викаме силоотводен вал. Стърчи отзад на трактора, и към него се закача кардана на фрезата, пръскачката, или коя да е прикачна техника, която има нужда от въртене.

По-горе колегата писа за ВОМ-а, че може там да са мерили мощността на трактора, но мен ме съмнява. На всички машини мощността се дава на двигателя, а не ма гуми или някъде другаде. И то си има значение де, но ако не е нужно чак такова подробно описание на характеристиките( а в много големия процент не е нужно)-никъде не се споменава каква мощност вади на вала, а каква е на двигателя.

А счупването на зъби може да стане по много начини, например за изпуснеш гайка в редуктора...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Взимай нещо запазено в оригинален вид,не пипано от жадните за пари българи! Джамбаз кола ремонтира ли??
                              Последно редактирано от V.R.R.; 12-08-16, 19:28.
                              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X