Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е разликата между Болгар ТК 80,ТК 82 и МТЗ 82?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е разликата между Болгар ТК 80,ТК 82 и МТЗ 82?

Привет.Да попитам каква е разликата между Болгар ТК 80 и 82.Видимите разлики са ок,но друга разлика между тях има ли?Някъде дават ТК 82 85 к.с,докато другият 80 к.с?
    Скоростните кутий би трябвал да са еднакви и на трите модела,но защо това което съм виждал/чувал е че Болгаровите били по-калпави от тези на МТЗ-то?

поздрави

От: Каква е разликата между Болгар ТК 80,ТК 82 и МТЗ 82?

еднакви двигатели, разликата е в предното предаване. Болгар имат скапана серия, или даже няколко. Сигурно и МТЗ са така. Подозренията са в отклонения в разположението на повърхнините на корпусите на трансмисията.

Коментар

Коя серия на Болгара е калпава?Тези преди 90 или след 90г?

поздрави

Коментар

ТК-то е със изцяло нашенска изработка на корито,скоростна кутия и преден кожух,както и карантиите вътре.И баш по нашенски се се усрали.Коритата нямат нищо общо със оргинала,първо чугунът е кофти,скоростната кутия се държи със два болта по-малко,и други такива екстри,по възможност бягай надалеко от ТК.МТЗ-то е друга бира,там всичко е издялано по руски стандарт и ядовете са по-малко.Старите МТЗ-80,идваха сглобени във Ведраре,нашите произвеждаха само кабината.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Старите МТЗ почти не останаха читави.Новите са още по-голям говнолин.Имам един комшия който имаше ТК-80,всяка година го отваряше за нещо,само двигателя беше читав.Ясно,ще продължава да се търси

поздрави

Коментар

Колега, ще ти дам един съвет, и се надявам да го чуеш. Много хора ще ти кажат, че всичко зависи от подръжка и качествен ремонт, но при този трактор това не важи! Имам го от 2003 година, трактора е ТК-82(Болгар) 1994година по документи, за тези 10 години, му е правен само един ремонт на мотора, комплект ризи, бутала и сегменти от тогава с мотора ядове не съм имал. От маховика назад, към скоростите всичко е правено Х пъти, като надхвърлят 10+ за всеки калпав и недомислен детайл. Много хора ме "плашеха",като рискувам и взема втора ръка "западен" - ще вземеш стар трактор, ще береш ядове - скорости, мотор, електроника и какви ли не други работи. Е само съм го обслужил и не съм пипал нищо - трактора работи, не спира за абсолютно нищо, дърпа плуга, като змей и разорава ниви, който 12+ години не са орани. Лемежите на заветския боклук ги сменям на 2-3дни. При Ню Холанда, само наливам гориво и джиткам по полето. Като се има впредвид, че Ню Холанд, не са критерий за най-добър, здрав и качествен трактор. Аз съм страшно доволен от инвестицията, само да има поле за оране поздрави. ТК-то си остава кютук от онва време, който става единствено да разкарва фураж и бали в някоя кравеферма и да си изореш 1декар за чушки и домати. Поздрави

Коментар

Много добре казано
              Старите не-западни трактори са така,даже и новите.Ама,сиромах човек-жив дявол

поздрави

Коментар

Да бе, десет пъти ще направиш кутия както трябва и тя ще се чупи за една година. Що ли не вярвам
                Обикновено или не се знае как да се поправи и как се кара - защото не се кара просто с ръчкане.
                Всичко това не прави работещ западен трактор по-лош избор. Хубав си е. Освен ако е нещо куц.

Коментар

Всичко това за тракторите е доста относително, моя комшия обработва 300 декара с едно и също мтз 82 сигурно вече 15 години .Вярно е ,че оранта му е драскане ,но това си има и с това оцелява .Друг е въпроса когато си най на зор и гониш време и машината ти изневери .Личен пример- с тм 120 ню холанд на 4 години ,посред оран замина съединителя и трактора кисна 2 месеца в ванто трейд , а на мен душата ми излезе от чакане ,а пшеничените ниви неизорани. И ми писна и отидох и взех на лизинг нов Джон Диър с обръщателен петица на Кун и си довърших орането. От тук насетне никакъв ню холанд .Може би аз съм бил каръка или модела недоиспипан, но за четири години смених 3 пъти хидропакет на скоростната кутия и ми казаха на всеки завой да изключвам двойното и ,че предните гуми(оригиналните) не са подходящи (ала бала)

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                    Да бе, десет пъти ще направиш кутия както трябва и тя ще се чупи за една година. Що ли не вярвам
                    Обикновено или не се знае как да се поправи и как се кара - защото не се кара просто с ръчкане.
                    Всичко това не прави работещ западен трактор по-лош избор. Хубав си е. Освен ако е нещо куц.
                    Скоростите са умирали много пъти, но не за една година 10. Това е за целия период в който имам тоя кекав трактор. Колега, ти незнам каква техника имаш, какво и как подържаш, но аз просто съм се уморил от недомислени боклуци, като лада нива и тк-82, лека полека минаваме на друга техника. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                      Скоростите са умирали много пъти, но не за една година 10. Това е за целия период в който имам тоя кекав трактор. Колега, ти незнам каква техника имаш, какво и как подържаш, но аз просто съм се уморил от недомислени боклуци, като лада нива и тк-82, лека полека минаваме на друга техника. Поздрави
                      Колега дано не си карък с тоя ню холанд като мен и да ти се гади като видиш

Коментар

Недомислено е неквалифициран оператор да работи с такъв тип трактор. А естествено, за стар трактор никой няма да се квалифицира специално за модела. Имал съм или съм поддържал, и двата вида машини.
                        Тъй като тези машини вече не са много и няма нужда да ги мислим толкова, само ще кажа, че за хиляди срещи по нивите и пътищата, с усилие си спомням за няколко случая, в които трактористът е можел да превключи скоростите както си му е реда, по определения начин.

Коментар

[QUOTE=Rocco;2215057 ТК-то си остава кютук от онва време, който става единствено да разкарва фураж и бали в някоя кравеферма и да си изореш 1декар за чушки и домати. Поздрави[/QUOTE]

Кой бе се наел да спори,че този трактор е предназначен за дълбока оран,дисковане,предсеитбено култивиране или друга подобна тежка агротехническа обработка.На него му дай да сее,окопава,тори или все от този род работа. Няма достатъчно мощност пък му липсват и килограми.Този който е оразмерявал тази машина никак не се е съобразил с въртящ момент и сцепно тегло.При кално време и с пълно ремарке,ако не е с двойно зор вижда.Имам го от 14 години и знам на какво е способен,но поради липса на друг го използваме като универсален.
                          При нас тези дето си вземаха Ню Холанди до 100к.с. им направиха по няколко ремонта по ходова част,трансмисия и окачване.Така,че и при тях работата не е цвете за мирисане,но до някъде си е и до късмета.На друго место тези същите трактори си вървят без проблеми.
                          Е всеки си има любима марка.

Коментар

Не заставам зад Ню Холанд, нито казвам, че е критерий за най-добър трактор - има камара други марки, фирми, модели и спецификаций. Аз реших и заложих точно на този трактор, пък какво сабя покаже вече.

Коментар

Сетих се за Иванчо и вица за козата,я моем и тате мое,но она си сака пръч!Та на Болгара е важно задволанното устройство,може много да изкара,ако на тракториста му "чува петела",инак става дроб-сърма.Две МТЗ-та 80,със тях започнах 93г,постепенно увеличих земята на 2000дк,е изкараха за по-нова техника,ремонти съм правил,но не толкова,че да се оплаквам,във момента са втори път пенсионери.Не се продават,редовно идват да питат,оставил съм ги заслужено да почиват,пък и във кампаниите редовно не ми достига някоя машина,палят и тръгват.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X