Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателно масло Беларус 952?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигателно масло Беларус 952?

Какво двигателно масло да сложа на трафтора,тъй като му преДстои смяна.Трябва да е различно от М10,16 и техните производни.Досега съм го карал с Суноко 10w40,но доставката на това масло малко се усложни,и търся друг вариант?Вашите с какви ги карате?

поздрави

От: Двигателно масло Беларус 952?

Имаме на работа десетина ЮМЗ и още толкова МТЗ с багерни устройства. Караме ги с 15W40 Лубрика и изобщо не се оплакват. Този двигател е пословично здрав и изобщо не е капризен откъм масла.
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Моите ги карам със Мобил 15W40 наливно от доста време,включително и Хърлиманите не се оплакват.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Защо трябва да е различно от М16? М16 на кой производител? Добре щеше да е да си написал какви са изискванията на машината за маслото, и така да попиташ. Твоите са ясни - не знаеш какво, но да не е какво да е
        Марки моторных масел от - 40°С до +5°С - М8Г 2к, М8Г 2, М - 4./8Г. (SAE - 20,SAE20 - 20W, SAE 10W - 20) ,
        от +5°С до +5ЕГС - М10Г 2к, M10r2 (SAE - 30).
        Всесезонное масло SAE 15W - 40
        Почти всяко масло на пазара ще ти свърши работа. Аз бих сложил най-евтината полусинтетика или сносно минерално, което ми дадат наливно или във варел. От места като Приста, Карио и други продавачи на масла.

Коментар

Моят 952 го глезех със Шел докато беше нов, сега е вече на Аджип наливен, сега масла дал Господ. Интересно кога му сменяте на крайните предавки ,понеже аз поне 2 пъти на година роня някой зъб на калпавата предница и ща не ща го сменям

Коментар

Да чукна на дърво,проблеми с крайните предавки не е имал,само с ВОМ-а.Преди две години беше изронил две муфи,сега гледам че пак са тръгнали.
            Предния мост ми е от старите,не е правия,засега държи на каране.

поздрави

Коментар

От 2004г имам 952.2,предницата му е бетон,заредена е със негрол,както и коритото.За 3000м/ч,има сменено едно каре на кардана.Ей го:
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Колега, бегай от масло Igol, при голямо натоварване, машината почва да го гори, все едно е нафта. Аз бих заложил на мобил 15w40, доказано камионско масло, което издържа на доста голямо натоварване. Поздрави

Коментар

Моите всичките с читави мотори са с Yacco /Transo-40 15w40, само ЯМЗ го попипва при голям зор, а при МТЗ си стои в картера ако всичко си му е наред.
                  А калпавите само М-10 и така до като се скапят на цяло или зачукат от някаде.

Коментар

до тихич: колега какво става че събаряш зъби на предния мост? Събарят се лагерите на пиньона ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X