Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Създаване на българската държава - Весело отборно състезание 16 ноември Копринка

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Създаване на българската държава - Весело отборно състезание 16 ноември Копринка  Създаване на българската държава - Весело отборно състезание 16 ноември 2019г. яз. Копринка

  Прабългарите са се заселили между Черно, Азовско и Каспийско море, с намерението още в късната античност да станат европейци. Там те създали Велика България, която византийците наричали още „Стара“. Целта била, да спретнат една стройна, социална и силна държава, отворена за инвестиции, която за кратко време да влезе в Шанген. Да, обаче държавата непрекъснато била тормозена от хазари, авари, араби и кой ли не, а викингите постоянно идвали и им вземали децата. Най-големи врагове били Тюркският хаганат и хазарите. Хан Кубрат (Ханку Брат) обединил за кратко племената. Той бил убеден, че обединението прави силата и затова подготвил онзи номер с пръчките пред своите синове. Извикал той: Бат Баян (името е истинско), Котраг, Аспарух, Алцек и Кубер. Кубер се забавил, тъй като организирал акция за събиране на капачки.
  - Ако случайно един ден братята се разделите, ти гледай да се заселиш в Гърция, за да ти е по-лесно. Само ти и Смилен вечно закъснявате! – нахокал го ханът.
  Направил им Кубрат онзи номер със снопът пръчки и ги изгледал победоносно.
  - Да, ама ако пръчките бяха дрянови и една по една нямаше да се счупят! – обадил се единият брат.
  - Кофти мътрял! – допълнил друг.
  - Остави ти тая работа! Ной едно време сам спасил хората и животните от потопа! - изфилософствал трети.
  - Маг Богомил предсказа, че един диктатор ще управлява след време тия земи сам. Ко праим тогава? – запънал се четвъртия брат. Последният брат щракнал със запалката, запалил снопа с пръчки, който изгорял и кръстосал важно ръце на кръста.
  - Типична прабългарска му работа, все най-много разбираме! – възмутил се Хан Кубрат – Правете каквото искате, дреме ми на дедовия! Отивам на СПА.
  Умрял след време Хан Кубрат, Стара Велика България се разединила, започнала да се разпада и братята по стар прабългарски обичай започнали да напускат страната. Бат Баян останал да управлява, но скоро бил подчинен от хазарите и започнал да съжителства с тях. Алцек мигрирал към Италия и фактически най-рано влязъл в ЕС, макар нищо повече да не се чуло за него! Кубер първо заминал за Панония, но работата не тръгнала и както поръчал баща му, слязъл към Северна Македония и Гърция. Аспарух с племето оногондури, решил да се засели около делтата на река Дунав в областта Онгъла и чат-пат да слиза на юг, като опустошава земите около северните граници на Византия. От това потърпевши били най-вече славяните, но нашествениците трябвало да бъдат наказани и византийският император Константин IV Погонат през 680 г. предприема наказателен поход срещу българите по суша и по море. Струпали византийците огромна войска в Онгъла, българите се скрили зад укреплението си и зачакали. Минали 3-4 дни и нищо. Императорските войници се отдали на свински уши, бира, чалга, търкане на талончета и в редиците им настъпила пълна анархия. В това време императорът пък заминал в Месемврия на СПА. Всичко това не убягнало от очите на наблюдателните българи. На Аспарух също му писнало и един ден казал:
  - Хайде да им е.бем мамата на тия тъпаци! Юруш!


  Битката завършва с пълна победа на българите, след което те се приготвили с цялото си племе да преминат река Дунав и да създадат своя държава на юг от реката. Застанала конницата пред огромната водна площ, но някои се изплашили.
  - Поне трасето да беше маркирано! - зажалвали се по-лабавите.
  - Сега и джи пи еси ще поискате! – нахокал ги Аспарух – Айде, лицензираните конници след мен, а другите да пресичат където си искат!
  Голям зор било, течението завличало коне и райдъри, но всички в края на краищата се добрали до отсрещния бряг.
  - Ебаси, като Титаник в Копринка беше! – възкликнали българските конници, като изправяли конете на задни крака, за да може водата да изтече от ауспусите им.


  Започнало племето да се организира в слизане към Стара Планина, когато пред тях се появила група протестиращи славяни с плакати, на които пишело: „Вън мигрантите от земите на Траките!“, „Не искаме да ни донесете чума по свинете!“, „Вървете си обратно при Гутин!“, „Спасете Пирин“ и т.н. Дошла полиция и разпръснала протестиращите.

  Тогава пред Аспарух застанал министърът на отбраната на Византия, усмихнал се и му казал:
  - Няма да се притесняваш, ще ви издадем паспорти, но ще платите по 5 овчи кожи на паспорт.
  Точно той си отишъл и пристигнали двама чиновници, облечени в сигнални брони, на главите със сигнални каски.
  - По закон се налага да платиш мито на онова, което внасяш в страната! А и нищо не си декларирал! Ко праим ся?
  - Чакайте, аз не съм някакъв англичанин, а идвам от пределите на ЕС, какво мито?! В края на краищата съм дошъл да завземам северната част от империята, за какво изобщо ми говорите?
  - Не ни интересува, ние си вършим работата! Ако искаш, можеш да почерпиш нещо …
  Оправил се Аспарух с митничарите, точно щял да повежда отново племето и пред него отново се изправили двама – мъж и жена.
  - Вие пък какви сте? – вече нервно се троснал ханът.
  - Ние сме от ВАП (Византийска агенция по приходите). Трябва да проверим, дали мечът, които сте декларирали е дълъг точно 60 см и щитът, който носите е с диаметър 64,5 см. Не може да водите войни на живот и смърт в рамките на империята с извънрегламентирани оръжия, за които не сте заплатили необходимия данък! Мечове с дължина над 60 см се облагат с допълнителни проценти.
  Приключил с органите на ВАП ханът, повел племето и след 100 метра го спрели за винетка. Написали му акт, тъй като нямал такава, после го наобиколили разни инспекции: по труда, осигурителни фондове, измерване удобството седлото на коня, инспекция по безопасността при стрелба с копие и лък, благотворителни организации, бързи кредити, инспекция по храните, комисия за защита на потребителя и т.н. Омръзнало му на хан Аспарух и пратил SMS на Константин IV Погонат с текст: „Остави ме на мира, прибирай си копоите, защото утре ще дойда в Константинопол и ще ти е.. п… майна!“ Получил отговор: „Извинявай, настанявай се спокойно, чувствай се като у дома си, това са органи, останали от времето на тройната коалиция!“
  Оставили вече на мира българите, повел ги ханът през дунавската равнина, качило се племето на Шуменското плато , хвърлил Аспарух поглед към равнината и се провикнал:
  - Няма да има такава държава! Казах!

  Запомнете добре сценария, с него ще бъдат свързани и задачите, които ще изпълнявате по трасето на състезанието. Най-бързите и находчиви ще спечелят!
  Условия за участие:

  Онлайн регистрация на отбор тук

  Всеки отбор (Мотори) трябва да е съставен от минимум 4 състезателя.

  Всеки отбор (АТВ) трябва да е съставен от минимум 3 състезателя.

  Отборите могат да бъдат съставени и от повече на брой състезатели, но не и от по-малко от посочените!

  В един отбор може да участва само един състезател от клас PRO.

  На всеки отбор се полага само 1 (един) брой GPS!!!

  Състезателите да напишат четливо името на отбора си на стикер, залепен на GPS-a!

  Записването на отбора ще става един по един в събота сутрин, само при наличие на всички участници в него! Изключения - никакви!!!

  На всеки отбор ще бъдат раздадени стикери за идентичност пред контролите.

  Отбор, който не пристигне на контрола в пълен състав, няма да получи заверка за съответната контрола.

  Старт на състезанието 11:00 часа, от плажа пред комплекс "Лазур".
  Всички мотоциклети стартират на общ старт. Всички АТВ-та 10 мин след мотоциклетите по същия начин.  Такса участие: 10 лв на състезател, като таксата участие се разпределя 100% за награден фонд.
  Един отбор кара с 1 GPS.
  Гориво за презареждане се оставя след регистрацията на място.

  Записване и раздаване на GPSи след 8:30 часа в комплекс Лазур.
  При получаването на GPS всички състезатели от отбора трябва да бъдат на място на получаване – без компромиси!!!

  ВАЖНО! В събота сутрин тракове няма да се качват!!!
  GPSи за качване на трак, такса участие и такса за куверти за празничната вечер и церемонията по награждаване изпращайте най – късно до 14.11 за Тодор Пашов, 0887 477 661, Казанлък, Еконт Манастира, или ги изпратете по приятел.

  Пак повтаряме. Трак ще се качва само на 1 бр. (ЕДИН БРОЙ) GPS на отбор

  В събота вечерта в р-т Зорница ще се проведе награждаване на победителите от състезанието, както и официална церемония за годишното награждаване на призьорите от BG X-Enduro Championship 2019.

  ВАЖНО ЗА ПАРТИТО!!!
  Понеже през годините сами сме си затворили вратите за всички заведения, които могат да ни приютят, условията на единствения ресторант, в който можем да се съберем и да направим церемонията по награждаването – „Зорница“, са предварително да платим кувертите на всички присъстващи. Цената на човек е 25лв и лица без куверт няма да бъдат допуснати в ресторанта. Нека председателите на клубове организират събирането на средствата и уточняване на бройката на присъстващите. Моля ви да обърнете особено внимание на това, понеже 2020 Копринка може и да има, но банкет няма да има.
  EnduroX Alba-Damascena 2019

 • #2
  Може ли снимки от състезанието ?
  KTM 530 EXC

  Коментар


  • #3
   https://www.facebook.com/bgxenduro/

   Ендурото е само във facebook …. Тук от него остана едната сянка само

   Коментар


   • BikerBoyy
    BikerBoyy коментира
    Редактиране на коментар
    ФАКт, дори и анонсите спряха да се качват, пък камо ли снимки...
    А какво "удоволствие" е да разглеждаш снимки във Фейса, с подредба - старт->награждаване-> финал-> среда-> и така всичко от начало.... мешана скара! Добре че не нямам фейс!

  Активност за темата

  Свий

  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

  Най-много потребители онлайн 4,660 в 18:02 на 07-04-20.

  Зареждам...
  X