Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Календар 2019

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Календар 2019

  1. Севлиево - 13-14 април
  2. Габрово - 4-5 май
  3. Горна Малина - 8-9 юни
  4. Казанлък - 29-30 юни
  5. Велико Търново-27-28 юли
  6. Люлин -31 август 1 септември
  7. Банско - 21-22 септември
  8. Кирково - 19-20 октомври  Последно редактирано от Тодор Пашов; 02-02-19, 21:26.
  EnduroX Alba-Damascena 2019

 • #2
  От: Календар 2019

  Тоше! виждам, че освен Кърнаре и Сопот липсват също Сикс Дейса и Копринка! ?

  Коментар


  • #3
   От: Календар 2019

   Във Фейсбук под текста за календара 2019 има още един текст, които тук го няма! Ето го: "И едно допълнение - след дълги дебати отпада правилото за качване в горен клас на първите трима.".

   Изпитвам желание да нападна хората отговорни за това нелогично решение и настоявам то да бъде променено с по-логичното и правилно, а именно вземане на правилното решение за лицензираните състезатели както следва:

   1. Първите трима за 2018 г. от даден клас да се задължават да преминават в горен клас през настоящия следващ сезон 2019 г.! В случая да се задължават от правилника на BG-X Enduro!
   2. И съответно последните трима да имат право ако пожелаят да слязат в долен клас! В този случай да става по желание и по-преценка на самия състезател ако реши да се възползва от това!

   Аргументи имам колкото щеш, вярвам че и всеки от Вас може да добави и още такива, но ето това май са най-важните и не бива да се пренебрегват:

   1. Няма нищо по-логично от това "Хобита" вдигнали нивото и станали шампиони да стават "Експерти" през следващия сезон, а "Експертите" от тройката през 2018 г. да вървят нагоре и да атакуват "ПРО" траковете през 2019 г. Правилникът на националния шампионат трябва да подтиква към този възход на състезателите, а не да подтиква към връщане на обратно и вземане на решения от състезателите водени от това къде, като се преместят ще могат да вземат повече медали. Има го това в момента нали!? Грозно и нелогично е, въпрос на доблест! Но правилника като го позволява определени хора се възползват! Грозна работа...
   2. Раздвижването на целия шампионат ще бъде осезаемо. Ще се даде шанс на нови хора да дерзаят и да покорят върховете, а най-коравите "Експерти" ще дават ядове и ще наказват изоставащите "Прота".
   3. Вярвам, че с вземане на това решение много ще се раздвижат нещата и интереса към самия шампионат ще нарасне доста! Този аргумент също не за подценяване нали?

   Спирам до тук!

   Направо не мога да повярвам, че сте гласували и сте взели по-смотаното и по-нелогично решение! Решение, което ще вреди а няма да спомага развитието на ендурото. Може ли тук да се изложи кой от Управителния съвет на BG-X как е гласувал по този казус?

   Винаги съм се стремял да подкрепям Вас хората, които сте в основата този шампионат. Помагал съм неведнъж на организатори на кръгове и също съм се кефил на макс когато съм имал възможност да участвам в организираните състезания под Вашата шапка! Затова и не ми е безразлично, пиша Ви това възприемайки решението Ви като неправилно и крайно нелогично. Поради това дори за себе си го определям като лош сигнал, дано не така!

   Пичове, според мен най-важното решение сте го гласували в ущърб на шампионата! Затова Ви призовавам да го преразгледате и вярвам, че ще вземете правилното решение!

   ЧНГ! Здраве, успехи и много газзззз в гората

   Коментар


   • #4
    От: Календар 2019

    Здравейте,
    Ще пиша тук защото във ФБ е някаква страшна говорилня и нищо последователно няма!
    Не съм аз човека които трябва да прави официален отговор по темата затова ще напиша моите аргументи през моята призма.

    Хубаво правило обаче с много плюсове и много минуси. Явно не е измисленно както трябва защото в продължение на месеци се видяха куп доводи и в двете посоки.
    Ако правилото се запази ще сме единствените в света в мотоциклетния спорт, а може би и изобщо в спорта, които утвърждават такова правило. Няма лошо да сме иноватори ако е за добро, но немисля че ще е така!
    Нека видим реалноста каква е, шампиона в Експерт е бившо ПРО, доказал че не се справя с този клас. Шампиона в Стандарт също не желае да мине в Експерт.
    Ако говорим за подгласниците им е още по страшно. Третия в Експерт е за първа година в класа и сега трябва да замине в ПРО. Същия казва че не се чуства уверен и неможе да издържи на трасетата. Мотивацията е под 0-та и ако наистина не успее да си завършва трасетата има голяма вероятност да спре състезанията. Филип също не е много ентусиазиран за ПРО. Завява многократно че не иска да се сдухва в този клас които всяка година се вдига летвата и става на световно ниво по трудност което и трябва. Финансовата част също да не я забравяме че в Про е основен фактор спрямо другите класове. За Стандарт нещата са по същия начин. 2-я кара мотор от 2018 пролетта и сега трябва да ходи в горния клас за които казва че определено не е за него защото е незадоволително подготвен. С няколко думи ще го обобщя, целия шампионат е много далече от професионалните както и самите състезатели с изключение на няколко човека! Тези състезания са за забавление и наслада, а не за събиране на негативни чуства. Последното ще доведе до отлив.
    Та ще ви кажа и при прилагането на това правило как ще се изкриви реалната ситуация в шампионата. Първите трима заминават нагоре и следващият сезон в тройката влизат 4,5 и 6-я които са много щастливи от класирането си но определено не им е мястото там защото нямат необходимите качества! Които по следващата година трябва да ходят в Про например. И какво става? Чистим класовете за да се качват на стълбичката състезатели които не им е мястото там, това правилно ли е? Онези от предната година слизат от Про в Експерт и започват отново да доминират (евентуално) защото 4-5 и 6-я ги няма защото карат в горния клас и тотално няма кои да ги измести! И се започва една схемаджийска работа която не е в полза на ендурото!
    Та в този ред на мисли ще ви кажа и случай от 2018 в които състезател не отива на състезание за да не влезе в тройката на годишното класиране и за да не се задължи да кара в горния клас. Това правилно ли? Така ли трябва да бъде? В този случай сме загубили един състезател на състезание които е доста добър и ако беше карал щеше да е друга подредбата на тройка на самото състезание че и годишното класиране. Това обаче не беше единствения случай за огромно съжаление.
    Ще ви кажа че много повече са хората недоволни от това че отпадна правилото защото след тройката са много повече от самата тройка. Те търсят причината в тяхното класиране а не в тяхното ниво, а в първите трима които са по-добри от тях. Искам обаче да ги видя 4,5 и 6-ят като влязат в тройката и следващата година като трябва да отидат в Про какво ще се случи с тях и как това правило ще се обърне срещу самите тях! Защо трябва да прилагаме правило което налага схемаджиство и изкривяване на действителнноста? Нека останалите да тренират повече и да станат добри толкова че да победят първите трима!
    Нека оставим състезателите да определят само къде ще карат. Тези които искат да се развиват ще се преместят и без да ги задължаваме. Да не сме в някои концлагер!?

    Моля да помислите по задълбочено върху всички аспекти, не само за плюсовете!

    Емо, с това правило няма да направим някои хора по доблестни и корави. Това си е до манталитет, възпитание и интелект!

    Пак ще напиша една поговорка която в случая е много правдива " На крива ракета, космоса и крив"
    Последно редактирано от Desislav Cekov; 12-01-19, 13:56.

    Коментар


    • #5
     От: Календар 2019

     Емо, не бъди толкова краен.

     1. Такова правило досега не е имало в шампионата.
     От няколко години се говори да се въведе, миналата година решихме да го въведем, обявихме го и цяла година гледах как едни състезатели са умърлушени и притеснени а други протриват ръце. За мен решението, за прилагане на правилото миналата година беше прибързано и недообмислено.

     2. Знам, че има много хора, които им е писнало да гледат Мишо и Филип на подиума.
     Да ги питам - Кристиан къде беше? 2017 Стандарт, 2018 Експерт. Ами другите състезатели къде бяха? Те защо не направиха това, което Кристиан направи? Какво ви попречи да бъдете на мястото на Кристиан? От къде на къде, едно никому неизвестно хлапе само за две години е призьор в Експерт?

     3. Какво ще последва от правилото? Десо го е обяснил, качваме хора на стълбицата и ги вкарваме в класове, където нямат място. С това ще задълбочим един проблем в следващите години, който сами сме си го създали. И какво излиза?
     Насърчаваме слабите карачи и прецакваме добрите. А следващата година тези слаби карачи са още по - слаби.

     4. Кажете ми спорт, в който шампиона няма право да си защити титлата? Ако правилото беше влязло в сила все едно казваме на призьорите - "абе много сте добри ама се налага да ви закопаем" - какво му е спортсменското на това?

     5. САНИТАРНИ ПРАВИЛА! Хубавото на шампионата ни е, че имаме малко изисквания към състезатели и организатори. Нека не се преебаваме сами, като сами влезем в капана на собственото си его. Когато наследих Жоро той в прав текст ми каза - колкото повече правила - толкова повече проблеми. Това съм си го татуирал вече и винаги гледам натам.

     Абе, догодина някой дали няма да каже, че Теодор е прекалено добър и няма място в шампионата?

     Пичове, спрете да гледате собственото си канче ами помислете малко по - мащабно. Остават ни малко години, в които да можем да караме така свободно. Всяко разединение, прецакване, надцакване и тем подобни ще доведе само и единствено до по - бързото приключване на шампионата. Тази година мисля всички организатори видяха, колко е по - лесно да се направи едно състезание, когато шампионата е легитимен републикански. Ако не сме единни - горски, ловци, планинари ще ни затрият. Колко бързо ще се случи това - изборът е Ваш.
     EnduroX Alba-Damascena 2019

     Коментар


     • #6
      От: Календар 2019

      Много добре се знае защо някой се е върнал назад и защо друг не иска да се качи нагоре. Само и единствено да бъдат на стълбата. Имате страшно много участници които не са в точния клас и много често те определят кой ще е победителя. Оставете така нещата, но направете квалификация за старта на всяко състезание. Защото аз като пълно хоби което няма да кара в клас хоби заради черните пътища... се возя в клас експер. А там има доста такива който ми се пречкат при положение, че се определям като хоби. А темата с помагачите е за по натам, но тя също влияе лошо на това което се опитвате да направите.
      EXC TPI 2019

      Коментар


      • #7
       От: Календар 2019

       Убедителен си Десо, благодаря за разяснението! Тоше, ти също, че даже и повече, сигурно защото си председателя на BG-X . Много Благодаря също и на Митко Митов от Търново за разяснението, че и него притеснявах тези дни! Аз също вече приемам решението Ви и го подкрепям!

       Вие и организаторите движите нещата, ние състезателите ги консумираме! Когато нещата са логични и разбираемо обяснени, с всички аргументи, градите доверие към нас-състезателите. Добре стана, че и това ни го разяснихте така подробно! Надявам се, не ми се сърдите, че бях подпалил и попитах така директно
       .

       За да можете спокойно да си вършите работата, свързана с шампионата, уважението и вярата у Вас трябва да бъде по-голяма. Но за да е така и Вие по-възможност давайте повече инфо към нас ��.
       Явно наистина тази "монета" има повечко страни и Вие сте разгледали всичките. Както сте го решили, така да бъде! Мисля, че най-важният аргумент е, че никой не може да бъде задължен на сила да отиде в по-горен клас, че ако стане беля не дай си Боже, някой от BG-X ще го отнесе, че го е задължил да го стори!

       Младоците с желание за прогрес да дерзаят и напредват... Пичове, не най-важни са медалите, качването и борбата в горен клас ще Ви направи много по-корави и опитни! Седящите в зоната на собствения си комфорт не се развиват и скоро ще бъдат застигнати и лесно задминати!

       Тошето по-горе ни написа нещо много важно:
       "Остават ни малко години, в които да можем да караме така свободно" , всеки може да си даде сметка какво означават тези думи! Всеки от нас може да прецени с какво може да помогне това да не се случи твърде скоро! Важно е да озаптим колегите тъпанари сред всеки от нас, които дръзват да карат по защитени територии и паркове с туристи... за да продължим да си караме на воля още дълги години!

       Успешен сезон на всички състезатели и организатори!

       Коментар


       • #8
        От: Календар 2019

        Първоначално публикуван от EmoSKALATA Преглед на мнение
        Тоше! виждам, че освен Кърнаре и Сопот липсват също Сикс Дейса и Копринка! ?
        Тези отпадат ли ?
        KTM 530 EXC

        Коментар


        • #9
         От: Календар 2019

         Състезанията ще се проведат но няма да бъдат част от шампионата тази година.
         Отборно Копринка също ще има но датата ще се обяви по - късно, заради предстоящите избори.

         Колеги, има промяна в календара. Севлиево се изтегля една седмица по - късно и ще се проведе на 13-14 април. Коригирал съм датата в първия пост.
         EnduroX Alba-Damascena 2019

         Коментар

         Активност за темата

         Свий

         В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

         Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

         Зареждам...
         X