Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"  20 - 27 СЕПТЕМВРИ 2014: ВАРНА - СЛИВЕН - ВАРНА (АЛБЕНА)


  Още не съм се оправил от тазгодишното състезание в Полша, а вече влизам на вълна "Балкан Бреслау"!
  За начало мисля да се самоцитирам, в резюме - очаквайте мега яко международно оф-роуд рали, както си пише по книгите:

  Над 100 заявки за Balkan Breslau Rallye 2014


  Едва 19 дни остават до старта на международния оф-роуд маратон Balkan Breslau Rallye 2014, а страстите вече започват да кипят. Едноседмичното състезание, което ще се проведе от 20 до 27 септември у нас, е четвъртата поред българска серия на най-голямата европейска оф-роуд надпревара Breslau Rallye, провеждаща се вече над 20 години в Полша и Германия.Затова, че Balkan Breslau Rallye 2014 се очертава като поредното уникално оф-роуд зрелище на родна земя свидетелства огромния интерес от страна на състезатели от България и Европа. До момента, официално подадените заявки за маратона са 102(!), като се очаква да видим големи имена на стартовата арка в морската ни столица Варна.  Разбира се, най-голям е интересът към „перлата в короната“ на Balkan Breslau Rallye 2014 – автомобилната „крос-кънтри“ (рали-рейд) категория. Предварителните заявки за участие тук са точно 40, което е тотален рекорд за рали-рейд надпреварата. Естествено, в ралиджийския клас ще е и най-сериозното участие от страна на български машини. Своята титла от миналата година ще защитават Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR), като сега ще са двойно по-съсредоточени в хронометъра, след като изтърваха победата в полското издание на маратона преди 2 месеца с едва 52 секунди. Техни основни опоненти ще са победителите от Бреслау Балкан 2012 Десислав Славчев и Маргарита Стайнова (Mercedes G).


  Още поне 6 български машини ще видим по трасетата на Balkan Breslau Rallye 2014. След успешния си дебют миналата година, отново на старта ще застане кметът на Тетевен Милен Милев, който тази година залага на автомобил Toyota. Както писахме скоро, очакваме дебюта на Dacia Rally Team - официален проект на Рено – Нисан България и Safety Driving Academy на рали-легендите Владимир и Димитър Илиеви.
  Българската вълна в Balkan Breslau Rallye 2014 допълват оф-роуд ветерана Петър Минчев, тандемите Методи Паунов – Асен Василев, Бойко Манчев – Николай Кашов и Димитър Ничев – Гергана Калинова.  Разбира се, освен родните екипажи очакваме и цяла плеяда интересни участници от цял свят. По трасетата на Balkan Breslau Rallye 2014 ще видим една от машините на тима Race2Recovery, съставен от военноинвалиди от британската армия, немските рали-рейд шампиони Франк и Щефан Стенски, изралеският топ пилот Рац Хейман и холандския рали и трофи ветеран Морис Убакс.

  Интересна ще е и ATV, SSV и мото категорията на Balkan Breslau Rallye 2014, където очакваме 34 машини – 24 мотоциклета, 4 ATV машини и 6 бъгита, с доста именити пилоти от европейската оф-роуд сцена. За десерт, има официално аписан екипаж с камион, както и интерес от още няколко едрогабаритни машини.  В класическата екстремна категория на Balkan Breslau Rallye 2014 също ще е доста „горещо“. Тази година за първи път ще има и българско участие в трофи надпреварата, като на старта във Варна ще видим поне два български джипа. Своята официална заявка в хардкор класа са подали екипажите Веселин Петков – Борис Петков и Гюнайдън Мурат – Атанас Арабаджиев.

  Скоро ще бъдат обявени точки за зрители, а както и в Полша, ралито ще може да бъде следено на живо в интернет и с репортажи на Българската Национална Телевизия. Очаквайте още подробности!


 • #2
  От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

  Браво Ице. Както винаги великолепно представяне. Бързо ме нави и тази година да присъствам.
  ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
  ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
  0896 846 246

  Коментар


  • #3
   От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

   Dacia Rally Team готови за Balkan Breslau Rallye 2014   Отборът DACIA RALLY TEAM, съвместен проект на Dacia България и Safety Driving Academy, вече е готов за старта на Balkan Breslau Rallye 2014. Състезателният автомобил Dacia Duster с екипаж Иван Раев и Антон Дойков бе представен официално днес от Рено Нисан България и Safety Driving Academy.
   Проектът DACIA RALLY TEAM има за цел да даде достъп до автомобилния спорт на млади пилоти с потенциал, за които това да са първите стъпки към сериозна кариера. Благодарение на партньорството между Dacia, Димитър Илиев и Safety Driving Academy, проектът е на път да стане реалност с участието на екипа в Balkan Breslau Rallye 2014.   Подготовката на състезателния автомобил Dacia Duster е реализирана от екипа на Владимир Илиев, според инструкциите получени от централния инженерен отдел на Renault, който подготвя автомобилите за Andros Trophy, Pikes Peak и рали Aicha des Gazelles. Автомобилът е максимално близък до серийния модел. За база е ползван Duster dCi 110 BVM6. Купето е усилено, амортисьорите са заменени, и са добавени всички нужни за състезателен автомобил елементи: ролбар, защитна скара за двигателя, диференциала и резервоара, спортни седалки SPARCO с 4 точкови колани TRS, спортен волан, опора за крака на навигатора и пилота, разговорно и трипмастер.   КЪМ ЦЯЛАТА НОВИНА>>

   Коментар


   • #4
    От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

    Ице а някакви места за гледане най-вече ме интересува за 22 около Сливен дали ще бъдат оповестявани или е рано още.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

    Коментар


    • #5
     От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

     Ицо , има ли някъде програма на състезанието по дни , за да се ориентираме за точки и места за гледане ?
     P.S. Мога да помогна като съдия за района на Сливен ако има нужда ...
     VEREYA MOTORSPORT TEAM

     Коментар


     • #6
      От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

      Привет, за момента е това, което има в сайта на Бреслау

      Ще се постарая преди да започне състезанието да дам подробности по дни с места и приблизителни часове. Засега със сигурност мога да кажа, че на 20. 09 (събота) от 9 часа ще има грандиозен шоустарт в центъра на Варна при Катедралата.
      Очаквайте подробности

      Коментар


      • #7
       От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

       Мощно българско участие в Balkan Breslau Rallye 2014       Броени дни остават до старта на Balkan Breslau Rallye 2014. Българската версия на най-голямото оф-роуд състезание в Европа, традиционно привлича и родни състезатели, а тази година техният брой е направо впечатляващ.На стартовата арка в морската ни столица Варна ще видим цели 11 български състезателни машини. При това, родни пилоти ще има в три от класовете на крос-кънтри (рали-рейд) категория, а на Balkan Breslau Rallye 2014 за първи път ще имаме представители в екстремната трофи категория.

       Започваме с рали-рейд автомобилите, където е лавината от българи на старта на Balkan Breslau Rallye 2014. Точно 7 остават родните автомобили, след като миналогодишните шампиони Петър Ценков и Иван Маринов в последния момент не потвърдиха своето участие. Така, на стартовата арка на Balkan Breslau Rallye 2014 ще видим екипажите >>>към цялата новина>>>

       Коментар


       • #8
        От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

        Точки за гледане/щракане кога да очакваме?
        Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
        Калоян Кирилов
        LZ2ZGT

        Коментар


        • #9
         От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

         Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
         Точки за гледане/щракане кога да очакваме?
         Привет, надявам се до утре вечер да имаме. Най-вероятно ще ги даваме за два етапа напред, да не би да има разместване в час на старт, модификации на етап и т.н.
         Ще пиша!

         Коментар


         • #10
          От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

          ВАРНА ВИ КАНИ НА СТАРТА НА БАЛКАН БРЕСЛАУ РАЛИ 2014!!!
          Утре, 20 септември 2014, Варна освен морска столица на България, става и такава на оф-роуда. В центъра на града ще е стартът на Balkan Breslau Rallye 2014.

          Тържествената церемония по откриването на Balkan Breslau Rallye 2014 ще започне утре по обед в центъра на града, на площада пред Катедралата. Но още от 9 часа сутринта феновете на офроуда ще могат да видят състезателните машини и пилотите, които ще застаната на старта на международния оф-роуд маратон, тъй като на площада ще се проведе и техническия преглед на автомобили и мотоциклети.


          Малко след 12 часа на огромната арка пред катедралата ще започне и представянето на участниците в Balkan Breslau Rallye 2014. Официален старт на надпреварата ще дадат кметът на община Варна г-н Иван Портних, организаторът на „Бреслау“ г-н Александър Ковачев и други официални лица.


          Balkan Breslau Rallye 2014 ви очаква в събота, 20 септември 2014 година, в сърцето на морската ни столица. Нека заедно пожелаем успех на участниците в едноседмичното оф-роуд приключение!

          Коментар


          • #11
           От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

           Balkan Breslau Rallye 2014: точки за зрители, етапи 1 и 2

           Етап 1, 20. 09. 2014 (събота):
           Варна, площадът пред катедралата, официален старт 10 - 15 часа
           Старт на етап 1 - Аксаковска панорама, при ресторанта 14 - 15:30 часа
           На входа на Новаково откъм пътя за / от Добрич 14:30 - 15:30 ч.
           Южния край на село Славеево 14:45 - 16 ч.
           с. Ляхово, до гробищата 15 - 16 ч.

           Етап 2, 21.09.2014 (неделя)

           Оброчище, пътят за Балчик - "Антените" 9 - 10:30 часа крос-кънтри (СС) категория
           Северният край на с. Соколово 9:30 - 10:30 9:30 - 10:30 СС
           Язовирът на р. Николаевска 13 - 15 ч. СС
           с. Одърци - финал СС 13:30 - 16 ч.
           Божурово, "Моста" - 12 - 15 ч. екстремна категория (ЕХ)
           с. Врачанци 12:30 - 15 ч.

           Коментар


           • #12
            От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

            Ицо,когато знаеш и имаш възможност пусни точки за понеделник,вторник и сряда- т.е. района около Сливен.Благодаря.
            Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
            Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
            0885 660 613

            Коментар


            • #13
             От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

             Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнение
             Ицо,когато знаеш и имаш възможност пусни точки за понеделник,вторник и сряда- т.е. района около Сливен.Благодаря.
             Надявам се най-късно в неделя да ги имам

             Коментар


             • #14
              От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

              Ицо виждам че няма информация за Шуменски окръг? Да не би да са отложили идването до Шумен

              Коментар


              • #15
               От: BALKAN BRESLAU 2014: ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО РАЛИ "БРЕСЛАУ"

               Гледам разни снимки из фейса и ме хваща още повече яд, че не мога да съм там
               https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
               о 88 з 417 оо 4 - Стоян

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 4,385 в 20:28 на 18-02-20.

               Зареждам...
               X