Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Състезание с моторни шейни "Снежно изкушение Пампорово 2010" - 27 февруари 2010!!!

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Състезание с моторни шейни "Снежно изкушение Пампорово 2010" - 27 февруари 2010!!!  Снежно изкушение Пампорово 2010
  Състезание с моторни шейни

  И тази година Пампорово ще бъде домакин на голямо състезание с моторни шейни. След успешното провеждане на “Снежно рали” в началото на 2009 г., организаторите на проявата представят неговия наследник – “Снежно изкушение Пампорово 2010”.
  Надпреварата, която ще се състои на 27 февруари (събота) ще протече в два етапа.

  Първият етап ще стартира от местността „Превала” (по пътя от Смолян към село Широка Лъка) по асфалтовия път към връх „Перелик”. Дължината на трасето ще е малко над 8 километра, като снежната повърхнина ще бъде специално обработена за добра здравина. Трасето ще изключително скоростно, като участниците ще стартират през интервал от 2 минути. Ще бъдат осигурени няколко обезопасени зони за публиката и за медиите.
  Вторият етап ще се състои на пистите под голямата стена пред хижа Студенец, в курортния комплекс Пампорово. Тук участниците ще стартират в групов старт с директни елиминации.

  Участниците ще бъдат разделени в два класа по кубатура на двигателите на шейните – до и над 600 куб. см. Стартовата такса е символична – 20 лв., като включва застраховка и куверт за коктейла след награждаването. За всички желаещи, които искат да участват, но нямат лични шейни, е осигурена възможността да наемат снегомобил от организаторите.

  Предварителна програма на “Снежно изкушение Пампорово 2010”, 27. 02.2010:

  07:30 ч – 10:00 ч – Свободна тренировка за настройки на машините
  10:00 ч – 11:00 ч – Затваряне на трасето за техническа обработка.
  11:00 ч - 14:00 ч – Рали етап 1 (Превала – Перелик)
  16:00 ч – 17:00 ч – Представяне на спонсорите - Студенец
  17:00 ч – 19:00 ч – Рали етап 2 (затворено трасе) - х.Студенец
  19:00 ч – 19:30 ч – Демонстрации
  19:30 ч - Награждаване

  Подаване на заявки за участие:
  Телефон +359886823321, +359878826321 - Тодор Михайлов

  Пресцентър – списание OFF-road BG, тел. 0896 833 822 – Христомир Николов


 • #2
  До: Състезание с моторни шейни "Снежно изкушение Пампорово 2010" - 27 февруари 2010!!

  Организаторите обещаха да повторят миналогодишната екоинициатива за "откупуване" на въглеродните емисии отделени по време на състезанието, като засадят дръвчета. Всички желаещи може да се включат в полезната акция...

  Коментар


  • #3
   До: Състезание с моторни шейни "Снежно изкушение Пампорово 2010" - 27 февруари 2010!!

   Браво на организаторите.Утре тръгваме от Габрово.

   Коментар


   • #4
    До: Състезание с моторни шейни "Снежно изкушение Пампорово 2010" - 27 февруари 2010!!

    Над 30 са предварително подадените заявки за участие в тазгодишното издание на състезанието с моторни шейни “Снежно изкушение Пампорово 2010”, което стартира рано сутринта в събота (27 февруари). Освен от региона, се очакват състезатели от София, Благоевград, Габрово и други краища на страната. В предварителните списъци има и две дами, които ще мерят сили с мъжете в екстремната надпревара.

    Заради топлото време на Пампорово, се наложи модификация на първият етап от състезанието, както и във времето на провеждането му. Така рали-етапът ще е от тройния лифт Малина (където ще може да се наблюдава и от публика) до стария път за село Стойките.

    От 9 часа сутринта ще е опознавателната обиколка на 6-километровото трасе, а за час по-късно е планиран същинският старт. Редът на стартиране ще се определи на база жребий за изтегляне на номера, като първи ще са представителите на по-малкия клас с машини до 600 куб. см, а стартирането ще е на интервал от 2 минути.

    По-атрактивен за зрителите ще е вторият етап, който ще се проведе на писта пред хижа Студенец и ще предложи на състезателите гонка на серии с по трима участника. За началото на втората част на състезанието, която ще стартира в 16 часа са предвидени допълнителни атракции като прескачане на джип с шейна, кучешки впряг, пълна с гайдари и още интересни мероприятия.

    Състезанието “Снежно изкушение Пампорово 2010” се осъществява с подкрепата на Jeep, Алекс Паприка, Пампорово АД, Сънспорт, Диел, Терра кредит, Веко груп, Острие.бг и с медийната подкрепа на списание OFF-road BG.

    Коментар


    • #5
     До: Състезание с моторни шейни "Снежно изкушение Пампорово 2010" - 27 февруари 2010!!

     Адреналин до дупка на “Снежно изкушение 2010”

     20 участника премериха сили в състезанието с моторни шейни на Пампорово


     На 27 февруари Пампорово за втори път след миналата година бе домакин на състезанието с моторни шейни “Снежно изкушение”. Интересът към събитието бе доста голям, като предварителните заявки за участие бяха 32. По различни причини – технически, и свързани с лошото време в региона, на старта успяха да застанат само 20 пилота. Машините бяха разделени в два класа според кубатурата – до и над 600 куб. см, а участниците трябваше да се справят с два етапа – рали отсечка с дължина 5 км, следвана от групов старт по 4 машини с елиминации на затворено трасе.

     Макар и не особено дълга, рали отсечката се оказа доста тежка за състезателите. 5-километровото трасе бе изпълнено с остри завои, а за капак карането се затрудняваше от неспиращия мокър сняг. В малкия клас най-бърз бе Александър Георгов със Ski Doo 550, който успя да изкопчи едва 4 стотни от следващия го Димитър Стоянов (Summit 600). При “хилядарките”, както наричат машините с голяма кубатура, етапната победа бе за Костадин Узунов (BRP Ski Doo 800).

     Втората част от надпреварата се проведе на атрактивно трасе до хижа Студенец. Състезателите се впускаха в гонка по четирима, като двама от тях отпадаха, а най-бързите продължаваха на следващата елиминация. При малките кубатури най-добре се представи отново Александър Георгов, а при големите Илиян Николов (Yamaha).
     В генералното класиране, след сумиране на сбор точки от двата етапа, се оказа, че шампиони в двата класа са победителите от гонката на затвореното трасе.
     Трябва да се отбележи и представянето на единствената дама в надпреварата – Мариана Кинчева, която се бореше безстрашно с цялата “орда” мъжаги.
     Закриването на състезанието бе съпроводено от зрелищни атракции като синхронно спускане на моторни шейни и скиори по ски пистата, скокове от рампа и редица игри с публиката.
     “Снежно изкушение 2010” бе подпомогнато от Jeep, Алекс Паприка, Диел спорт, Тера кредит и с медийната подкрепа на списание OFF-road BG.

     Генерално класиране по призови места

     Клас до 600 куб. см
     1. Александър Георгов, Ski Doo
     2. Мариян Караилиев, Ski Doo
     3. Атанас Пеев, Ski Doo
     Клас над 600 куб. см
     1. Илиян Николов, Yamaha
     2. Пламен Георгиев, Yamaha
     3. Димитър Малчев, BRP Ski Doo

     Още снимки очаквайте утре вечер кат осе прибера

     Коментар


     • #6
      От: Състезание с моторни шейни "Снежно изкушение Пампорово 2010" - 27 февруари 2010!!

      Тази година ще се прави ли състезнанието?
      Biagini Passo Powered By VW Syncro

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

      Зареждам...
      X