Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

  Толкова много щуротии е в реда на нещата да се изприказват, докато хората си пият ракията, но... да седенеш да пишеш за нещо и то така обстоятелствено и да се жалваш някому там, където не му е мястото е странно?! По време на състезанието при мен дойде състезател да ми обясни как неоснователно е наказан. Въпроса е, че е получил наказание едва ли не, защото участва в "Трявна". Накратко обясних, че си има ред - контестация, неуважение, федерация, спортен арбитраж и т.н ... Беше пропуснал срока за кантестация и очевидно си замълча и повече не се обади ... Мисля, че има доста такива, които просто не знаят този ред, а е редно да са запознати, защото състезанията не са само даване на газ и кеф ... Ако си някъде заради тези две неща си има разходки, които притежават своите плюсове, но не ти мерят времето, заедно с още 50 твои конкуренти, които трsбва да спазват определени правила ... Простичко е! Мисля, че с подобни спорове във форумите"олекват" тези, които ги водят ...
  Последно редактирано от roumen5; 22-05-09, 00:31.
  Живей за всеки дъх!

  Коментар


  • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

   Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
   Ха, снощи не надникнах тук, а то каква веселба настанала !

   Сега прилагам още два скийншота за да се види, че Ива сама навигираше и е грешила, както всички останали !   Имаше и други недоволни участници, но явно си замълчаха, защото нямат шеф на КЕ за водач.
   Обидно ми е да правя доказателства по този начин, но се налагаше. Повече няма да се унижавам така.
   Жоро знаеш че всички уважаваме и признаваме реалния труд който ти лично си изблъскал за развитието и налагането на ендуро спорта в България.Но и ти трябва да помниш как се родиха първите организации състезания правила и комисии.А те се дискутираха и приеха точно заради нуждата от ясни и точни правила който да важът за ВСИЧКИ участници. Когато приятелските разходки и селски кушии се превърнаха в национален шампионат всички единодушно говорихме за безпристрастни съдии и железни правила. Жалко е след толкова мъки разходи и труд този мъжки спорт принудително и челенасочено да се връща в първи клас.

   Ако имате силите и времето може да насочите своята енергия и бодра мисъл в търсене на "вратички"в правилника подли номера и нагласяне както в добре познатите ни други бензинови дисциплини.Но отсега да знаете това води единствено до отказване на участници и тотален разпад в спорта.

   Колкото до това как Ива сама се е ориентирала по трасето...дори не ми се пишеше но няма начин как вече да не кажа при този резил във форума и твоите кухи спорове и твърдения.

   Като помощник за отцепка на една от асвалтовите отсечки и последвалият линк към оф-роуд пътека водеща към финала на обиколката сам видях и чух.....
   Как Ива пропусна влизането и как ти лично зад нея започна да свириш с уста и да форсираш двигателя с цел тя да забележи че е изпуснала пряката и да се върне към правилната посока в трака.Това наглед не е толкава голяма помощ но ако всички дами караха с такъв "свирец" придружител можеше и да сте равностоини.Но другите жени нямаха такива екстри.Само мога да си представя какво е било по шибаните преки в гората още повече че ти познаваш отлично трасето.Ти вече поне за мен не си само придружител а навигатор и при нужда техническа помощ в трасето.А това въобще не е малко предимство пред останалите участнички който се борят сами.

   Лично нямам нищо против Ива и теб само изказвам публично личното си мнение. И то най вече заради зачекнатия тъп спор тук във форума относно съдииството в Трявна.Ако някой има нещо против тия приети от комисията и нормални фейр-плей правила просто ги махнете.

   Ако на някой не му харесват истински строгите съдии тъпаци просто ги махнете.Почваите със заобикалянето на правилата и номерата на хитрата лиса....Да не стане обаче че утре с тъга да си спомняте че някой някога е организирал истински и реални в съдииството честни за всички състезания....И същите тези хора не са ви направили този кеф за свински високи такси а само и единствено от любов към спорта.
   За сведение към всички работещи момичета много заети безнес дами.Някои от организаторите са изкарали по един месец в трасето.Други по една седмица а трети по няколко дни и не са взели надници за това напротив дали са много от себе си.

   Така е ендурото и секса не са шега работа.. важното е обаче да знаем къде е границата между двете.

   Сърдечно благодаря за страхотното съдействие и адекватно оказана помощ от страна на всички момчета от полицията в Трявна. А на жителите и общината на прекрасния град да го подържат все така уникален преветлив и чист.

   Състезателите по малко да мрънкат защото угодия за всички желания няма. Да попитат по старите карачи как беше навремето.Можеше далечно само да се мечтае за сегашното полужение и качество на проявите.Джипки мотори и АТВта бяха на едно.За различни класове такова времеизмерване екстри и тн. .бяха екшън фантастики.

   В цял свят за наказанията и резултатите може да разберете единствено от таблото с листовете за класирането.Ако някой помощник съдия ви обърне внимание за две минути със задника си е цяло чудо.За пазарлъци и разправии с главния съдия или с организаторите да не говорим.За добър и силен спорт който ще излъчи бъдещите наши международни и вътрешни шампиони трябват само две неща.Обективни и безпристрастни съдии и реални стриктни участници.

   Успех на всички железни райдъри.
   Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 22-05-09, 01:33.

   Коментар


   • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

    Следейки развитието на темата в главата ми постоянно се въртят 2 Български поговорки:

    Крадеца вика "Дръжте крадеца" и "На лъжата краката са къси!"

    Те доста добре описват случилото се до тук.

    Поздрави!

    Коментар


    • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

     Предлагам някой модератор да направи отделна тема "Защо е наказана Iva_kx" и да премести помията там.
     НЕКА НЕ РАЗВАЛЯМЕ ТЕМАТА ЗА ХУБАВОТО СЪСТЕЗАНИЕ!
     Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 22-05-09, 08:44.
     offroad фен
     1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
     TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

     Коментар


     • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

      Заключвам темата, защото вече не се казва нищо ново или няма какво още да се каже
      За тези, които искат да качват снимки и видео, нека ми пускат лично съобщение и ще я отворя за тях
      Моля състезатели и публика да се съсредоточат към следващия кръг в Добринище, остават десетина дена...

      Коментар


      • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

       Обширния репортаж по телевизиите Румен пак е прекалил с ц*ците

       Коментар

       Активност за темата

       Свий

       В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

       Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

       Зареждам...
       X