Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PRESTIGIO ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ - ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • PRESTIGIO ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ - ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

  В тази тема ще отделим внимание само на състезанията, веселата част в другата.

  Та както знаете на 24, 25 и 26-ти май 2013г. в София, кв. Суходол ще се проведе първият оффроуд фестивал, по времето на който ще се се състоят няколко състезания. Отварям темата с тежкият траял.

  Състезание за подготвени траялни машини. Предпазната клетка е задължителна и автомобил без такава няма да бъде допускан до състезанието. Каска, пожарогасител и колани също са в задължителните елементи. Лебедка, пътеки, колани, котва са пожелателни но искам да предупредя че трасето или по-точно определени екстреми няма да могат да бъдат преминати без лебедка, така че тя отива по-скоро при задължителните. Състезателният клас по това трасе ще бъде само един тъй като не е безопасно за автомобили неподготвени за такъв тип състезания. Броят на участниците е ограничен на 30 участника. Такса за участие няма. Тук в тази тема ще се приемат заявките за участие.

  За да е по-интересно, правилата за участие ще бъдат публикувани по-късно. За да е още по-интересно ще започна с наградите:

  За победителят 2000 лв. 4 оффроуд гуми oт Primex, таблет Prestigio и моторно масло Shell.

  За второ място 1500 лв. комплект висококачествени лед фарове от 2R, смартфон Prestigio и моторно масло Shell .

  За трето място 1000 лв. гайковерт Вюрт, GPS навигация Prestigio и моторно масло Shell.

  Специална награда за анай-атрактивен участник - 2 броя ultra-light спални чували Ranger и моторно масло Shell.


  От там нататък още много "интересни" предметни награди.
  Последно редактирано от zzlatev; 15-05-13, 13:04.
  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

 • #2
  От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

  Тука вече стана .... интрига . Записвам се: Защото знам , че купона ще е на 6. Защото ми е близо и няма изисквания за класове с големина на гумите , ако някой от орг. тима си е купил примерно тракторки 9-ки с радиус 82 см и това да е лимита за хоби клас . Записвам се , не заради наградният фонд , ами заради ограничението в броя на участниците: Иван Попов - Сузуки См@рт , За навигатор не сте писали , значи може и без ?
  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

  Коментар


  • #3
   От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

   Няма да стане без навигатор Ванка. Дори ти препоръчвам да е якичък че да може да носи пътеки, да метка котви и други такива качества.
   Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
   Селска фурна аспух нема. Пак същият.
   В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

   Коментар


   • #4
    От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

    Правилник
    за провеждане на състезание по офроуд
    „Траял Суходол”
    24-25 май 2013    1.Участие:
    Състезанието е между високопроходими автомобили с две оси и маса до 3т, оборудвани с предпазни колани, пожарогасител и ролкейдж/предпазна клетка.
    Състезанието се провежда по затворено трасе с препятствия и екстремни зони.
    Право на участие имат всички записали се във официалната тема на състезанието, с изключение на употребилите алкохол или упойващи вещества. Ако у съдията възникне съмнение за употреба на упойващи вещества или алкохол, състезателят ще бъде проверен с полеви тест. До старт се допускат само автомобили отговарящи на изискванията - да имат предпазни колани и здраво закрепено оборудване, както и залепени номера и стикери на спонсорите. Всички екипажи задължително трябва да носят каски. Водачите ще могат да имат и помощник (навигатор), който да ги насочва през терена.
    Не се допуска преминаването на трасето повече от един път на един и същи автомобил и два пъти на участник, единият като пилот и другият като навигатор.
    Участието на лица под 18год. Става след писменото съгласие на техен родител (настойник).


    2.Начин на оценяване на екипажите:
    Участниците теглят томбола със стартови номера и стартират по реда на номерата. Ако след повикване екипажът не се яви на стартовата линия в рамките на 5 минути губи правото си да стартира и пропуска съответния състезателен ден.
    Екипажите стартират с нула точки. По време на преминаването на трасето за всяка грешка съдиите отнемат контролни точки. Състезателите могат да ползват лебедки, крикове, пътеки и т.н., но те трябва да са част от оборудването на автомобила (да са преминали стартовата и финалната линия закрепени на него). Не се допуска внасянето на помощни средства отвън. Не се допуска използването на пътеки с дължина над 1,50м и ширина над 0,50м. Навигаторът има право да се движи пеша по трасето и да помага на пилота, както и да управлява автомобила. Пилотът и навигаторът трябва да пресекат стартовата и финалната линия седнали вътре в автомобила със сложени каски и със закопчани предпазни колани. Членовете на екипажа нямат право да свалят каските си по време на цялото преминаване по трасето, с изключение на преминаването на(над) водни препятствия. При преминаване на(над) водни препятствия участниците задължително трябва да разкопчаят коланите си.
    Ако един екипаж стигне на входа на зона, от която е очевидно, че не може да излезе поради препречване ( в нея има автомобил, асистираща машина и т.н.), той е длъжен да спре и да уведоми полевият съдия, който да му спре времето. След освобождаване на зоната съдията дава старт на екипажа и пуска времеизмерването.
    Класирането на екипажите е по броя на контролните точки с, които всеки екипаж е пресякъл финалната линия.
    На екипажите се засича и контролно време. При просрочване на контролното време полевият съдия изважда автомобила от трасето и се пресмятат спечелените и загубени точки от екипажа.

    Точки се прибавят за:
    Преминаване на стартовата линия: 100т.
    Преминаване на финалната линия: 200т.
    Преминаване през екстремна зона: на входа на зоната ще бъде обозначено колко точки носи.
    При преминаване на половината от екстремна зона (джипът с цялата си дължина преминал след флага маркиращ средата на зоната): на екипажа се начисляват половината от полагащите се за съответната зона точки.
    Зона премината без помощни средства- точките които носи се удвояват.

    Точки се отнемат за:

    Използване на лебедка без успокоител на въжето 60т.
    При използване на лебедка, ако въжето пресича лентата, ограждаща трасето: не се зачитат точките за премината екстремна зона
    Съборено колче(1) 10т.
    Настъпване(скъсване) на лента(2) 6т
    Време за преминаване на цялото трасе(3) 6т/мин
    1т/10сек

    Легенда:
    (1) За „съборено” се счита колче, което лежи изцяло на земята.
    (2) За всяко колело настъпило лентата
    (3) Времето за преминаване на трасето ще се закръглява до 10 секунди по математическото правило( напр. 15’24” се закръглява на 15мин и 20 сек, а 15’25” се закръглява на 15мин и 30 сек)


    Разрешава се ползването на земекопни инструменти( кирки и лопати), но само ако не се поврежда (променя) съответното препятствие. Не се разрешава умишлената промяна на препятствията.
    Навигаторът може да балансира джипа в движение само посредством колан(въже) завързан за него.


    3.Ползване на асистенция.
    3.1. Асистираща машина. Само за извличане на повредена машина или като опорни точки (същите са стационарни) Не се допуска ползване на асистенция от друга машина извън предварително определените, без разрешение на съответния съдия.
    3.2. Помощ от публиката.
    Помощ от публиката се ползва единствено и само за изправяне на обърнати джипове. Оказване на помощ от публиката се извършва след изрично обявяване на желание от страна на екипажа към най-близкия полеви съдия и под неговото ръководство.    4. Дисквалификация при:
    4.1 Дисквалификация само за съответния етап(ден).
    -Ползване на оборудване внесено отвън.
    -Промяна на препятствията чрез използване на земекопни инструменти и рязане на дървета.
    -Пресичане на стартовата и финалната линия без навигатора вътре в автомобила.
    -Движение без каски (освен при преминаване на водно препятствие), с не закопчани колани, с липсващо или не закрепено оборудване, с което автомобилът е стартирал.
    -Движение, извън екстремните зони, с не прибрано на барабана на лебедката въже.
    -(1) Докосване с ръка, крак или тяло на опънато въже на лебедка.
    -(2) Излизане на машината от трасето с две или повече колела едновременно .
    -Балансирането в движение чрез стъпването на степенки, висенето от врати и прозорци.

    4.2 Дисквалификация за етапа (деня) или за цялото състезание в зависимост от решението на главния съдия:
    -Грубо неспазване на правилата и непристойно поведение- по решение на главния съдия.
    -Движение в района около състезанието със скорост по-висока от 20км/ч., или подобно застрашаващо живота и здравето на публиката и участниците - по решение на главния съдия.

    легенда:
    (1) може да се „работи“ с опънато въже на лебедка само чрез колан с дължина минимум 2м.
    (2) Излизане на две колела едновременно изцяло извън трасето(извън лентата или, ако тя е скъсана или разтегната- спрямо мислената права между две колчета).

    5.Класиране:

    5.1 За всеки етап: класирането се извършва по броя на точките спечелени от екипажа след преминаване на трасето. Подреждането е по низходящ ред на точките. Дисквалифицираните екипажи получават 0 точки за съответния етап. Официалните резултати се обявяват от организатора на предвидените за това места до 2 часа след приключване на етапа.
    При допуснати грешки, организаторите имат право да променят обявеното етапно класиране, но не по късно от 2 часа от обявяване на същото.
    5.2 Главното класиране: се извършва след сумиране на резултатите на екипажите от отделните етапи(дни).
    Ако два екипажа спорят за призовите места (от първо до трето) и имат равен брой точки се измерва диаметъра на гумите на двете машини. Предимство в класирането получава екипажът състезавал се с гуми с по-малък диаметър.
    Главното класиране се обявява от организатора по време на награждаването, след обявяването на етапните резултати и разглеждане на всички възражения.

    5.3 Възражения(контестации):
    Възражения се подават в писмен вид до 30 минути от обявяването на етапните класирания, след заплащане на такса от 100 лв. При признаване на контестацията, сумата се възстановява. Снимки и видеоклипове се приемат, като доказателствен материал в подкрепа или срещу на тезата на подалия възражение.

    ОРГАНИЗАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА НА ПРАВИЛНИКА ДО ДЕНЯ НА ЗАПОЧВАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО!
    Списък на участниците .

    1. Иван Попов.......... - Сузуки См@рт. София.
    2. Огнян георгиев, Ангел Попов - ГАЗ 69. Самоков
    3. Валентин димитров, Йордан Йорданов В. Търново
    4. Светлин Димитров.............OFFROAD TALASYM Видин
    5. Асен Иванов, Видин Христов- Сузуки Картинг, София-First Dead Heavi bone rasing team
    6. Николай Котов..............Киа- Сътвор, Своге
    7. Валентин Николов, Евгени Владимиров- Сузуки Самурай, Искрец
    8. .....................................
    9. Илиян Илиев, Мирослав Минчев-.........Team Green Megik
    10. Кирил Цветанов, Митко Цветанов- Газ 69, клуб ГАЗ 69. Видин
    11. Димитър Дренски, Иван Попов- Сузуки Витара, Самоков
    12. Васил Калпачки.............- Сузуки Джимни, Самоков
    13. Иван Калпачки..............- Сузуки Джимни, Самоков.
    14. Светослав Ушагелов, Александър шуманов- Сузуки Витара, Говедарци
    15. Иван Калпачки.............. - Сузуки витара, Говедарци
    16. Теодор Енев, Минчо Павлев- ЛР Дефендер 90- Троян.
    17. Георги Георгиев, Светослав Петров-Барни - Jeep Wrangler, Разград
    18. Николай Божков,................ Рейндж Класик, Разград
    19..................................
    20. Костадин Георгиев, Мартин Манов - Газ 69 Звяра, София
    21. Станислав Велински, Крум Алексиев- Сузуки Самурай, First Dead Heavi bone rasing team, София
    22. Радослав Колев, Кайо- прототип (R-Performans Garage -София
    23. Симеон Цинцов, Надежда Тороманова- Сузуки Витара, Самоков
    24. Чавдар Владимиров, Мехмед Мехмедов- Дайхацу Роки прототип, Нова черна/Кубрат
    25. Георги Василев, ......- Сузуки Самурай, София
    26. ........................................
    27. Иван Ефремов, Иван Попов...........................
    Последно редактирано от derhunter; 21-05-13, 20:43. Причина: отказали се състезатели
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

    Коментар


    • #5
     От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

     Хайде и ние да се запишем Валентин Димитров - Йордан Йорданов . В.Търново

     Коментар


     • #6
      От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

      Аз се записах преди два месеца ама сега пак:Огнян Георгиев Ангел Попов Самоков ГАЗ69

      Коментар


      • #7
       От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

       Светлин Димитров - ...........- OFFROAD TALASYM TEAM -Видин
       0878 943913

       Коментар


       • #8
        От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

        Интересно ми е кой ще представи трасето как се преминава.Ама както и да е.
        Асен Иванов Видин Христов Сузуки Картинг София-First Dead Heavy bone racing team
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

        Коментар


        • #9
         От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

         Да уточня нещо важно за наградите освен парите и електрониката-
         За първо място гумите са предоставени от фирма Примекс и ще бъдат "истински" от известна марка, а не регенерат - http://www.primex-bg.com/
         За второ място фаровете са от новата ЛЕД серия на фирма 2R - http://2r-bg.com/front/details.php?sid=107
         За третото място гайокверта е истински, немски, предоставен от фирма Вюрт България - http://www.wuerth.bg/
         LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
         www.ADV-Bulgaria.com

         Коментар


         • #10
          От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

          За гумите, фаровете и гайковерта разбрахме, ама дали да не се запиша заради тази "JPS навигация"

          Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          ........
          За трето място 1000 лв. гайковерт Вюрт и JPS навигация.

          От там нататък още много "интересни" предметни награди.
          Каручки без клетки, лебедки и колани пускате ли?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

          "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

          Коментар


          • #11
           От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

           Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
           За гумите, фаровете и гайковерта разбрахме, ама дали да не се запиша заради тази "GPS навигация"           Каручки без клетки, лебедки и колани пускате ли?
           Не. Чети първият пост в темата.
           Последно редактирано от derhunter; 05-03-13, 18:46.
           Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
           Селска фурна аспух нема. Пак същият.
           В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

           Коментар


           • #12
            От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

            Не се бъзикайте Генерален спонсор на мероприятието като цяло е Prestigio, водещ бранд в модерната потребителска електроника и всички награди( таблети, смартфони, ГПС навигации, камери, електронни четци и т.н) за различните състезания ще са от тях.
            за необорудваните коли ще има отделно любителско тарсе, там съссигурност също ще има награда ГПС навигация, така че работата е уредена.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

            Коментар


            • #13
             От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

             На линия сме за купона.
             LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
             Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

             Коментар


             • #14
              От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

              Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
              На линия сме за купона.
              Понеже тук е тема за участие в състезанието да приема ли че ще участваш?
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

              Коментар


              • #15
               От: ПЪРВИ ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ-ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

               Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
               Понеже тук е тема за участие в състезанието да приема ли че ще участваш?
               Искренно се надявам да успея да се включа в състезанието.При всички случаи ще дойда,ако не счупя до тогава непоправимо джипката заявявам участие:
               Илиан Белов с Тoyota "баба Яга" ,"FA" Стара Загора
               Последно редактирано от belata; 05-03-13, 19:11.
               LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
               Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

               Зареждам...
               X