Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

  Традиционен мотокрос град Главиница 2017г.
  Здравейте за 15 поредна година ще си дадем обичайната вече среща на мотополигона в
  гр.Главиница на 28-29.10.2017г.
  Имаме амбиции да се развиваме, но както също така знаем, че няма бъдеще без история.
  За тазгодишните новости четете по - надолу.

  Предистория.
  Началото на трасето се полага от Община Главиница в лицето тогаващния кмет Насуф Насуф, Красимир Шиков и Бюлент Расим през 2003 година.
  Отначало трасето бе скромно и с няколко елемента. Щафетата бе поета и от следващите кметове на общината Хюсеин Хамди и настоящия кмет Неждет Джевдет.
  Така и в лицето на местния интернет доставчик "Нераком" и състезател Ергин Ахмед.


  Благодарение на спонсори и добродетели от региона, разбира се и на Община Главиница, всяка година трасето и организационния екип търпим развитие. Правят се нови елементи по трасето, програмата и самото протичане стават все по стегнати" и точни. Можем да се похвалим с миналогодишното състезание от над 70 участника, излъчвахме и на живо състезанието. Падока бе оборудван с електричество, осветление, площадка за измиване на мотоциклетите и райдърите ,безплатен интернет от Нераком и други глезотийки. Не спираме да търпим развитие и вече усилено се работи по таз годишното издание на Традиционен Мотокрос Главиница 2017.
  Както вече написах то ще се проведе на 28-29.10.2017г.
  Ето видео от миналогодишното издание на надпреварата!  Програма за провеждането на събитието.
  Тази година, подготвяме сайт в който Ви приканваме да се регистрирате, като въведете данните си, които пишем в заявките за участието, след това да използвате бутона "Регистрация за състезание". Това го правим за всеобщо улеснение. Какво печелите вие? Когато се регистрирате, имате възможност чрез бутон "разпечатай заявка" да получите попълнена с вашите данни форма за регистрация, да си запазите номера, да я разпечатате и подпишете. По този начин когато пристигнете на трасето Ви остава само да предадете готовата заявка на съдията. Хората без принтери под ръка, ще осигурим такъв на трасето. Получавате и времеизмерване, възможност да си следите обиколките lap by lap. Регистрацията се прави еднократно и може да се ползва за неограничен брой състезания! По този начин облекчавате и нас.

  По трасето предстои да се: разширяване на старта и нова решетка за 30 мотора, уголемяване на скоците с идея да се направят и по - безопасни и санитарни възли.
  Организационен екип:
  Община Главиница
  Нераком ЕООД - Ергин Ахмед
  Красимир Шиков
  Трейд Транс Силистра - Преслав Василев
  Бюлент Расим

  Очакваме вашете заявки ТУК
  Програма за провеждането на състезанието може да разгледате ТУК.
  Класове

  1. Клас 65 – 85 куб.см
  2. Клас МХ2 – до 250 4т куб.см
  3. Клас МХ1 – до 450 4т куб.см
  4. Клас МХ3 – 125 2т – 250 4т куб.см
  5. Клас МХ3 – 250 2т – 450 4т куб.см
  Вероятно е и да има клас АТВ (ако има достатъчно спортни атвта ще имат 2 манша), затова приканваме всички атевисти, а и кросисти да се регистрират и след това да се запишат за състезанието!
  Прикачени файлове
  Последно редактирано от Преслав Василев - preskata; 20-09-17, 21:37.
  Non scholae sed vitae discimus.


 • #2
  От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

  Атевистите също са добре дошли(само 2WD), приканваме всички желаещи да участват да се регистрират и заявят в сайта http://motorsystem.rs16.net/.
  Междувременно трасето е дисковано, за датата на събитието ще се радваме на зелено килимче покрай трасето, скоро започва същинската работа!
  ТУК може да разгледате схема на трасето.
  Non scholae sed vitae discimus.

  Коментар


  • #3
   От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

   Здравейте, времето лети работата по трасето и сайта също..
   Времеизмервателната система е финализирана и предстои да бъде изпробвана на състезанието в Самуилово този уикенд.
   По трасето в Главиница се изграждат съдийска беседка, санитарен възел, нови елементи, освен това и старта е уширен и с нова бариера.
   Ето ги и доказателствата.


   По трасето, се работи ежедневно, затова не е възможно провеждането на всякакви тренировки!
   Това е чисто новия ни трапец, по който мотор не е минавал все още.

   Приканвам всички желаещи да участват да се регистрират на http://motorsystem.rs16.net/Регистрацията е задължителна, всички нерегистрирали се, ще трябва да го направят на място!
   Non scholae sed vitae discimus.

   Коментар


   • #4
    От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

    Здравейте, ето че навлязохме в седмицата на състезанието. Прогнозата вещае малко дъжд в събота и сухо време в неделя. Заявките до момента са над 40, като много хора ще се регистрират и на място. За да оптимизирате нашата работа за сетен път Ви приканвам да въведете вашите данни на motorsystem.rs16.net.
    По възможност и да разпечатате и разпишете декларацията си. За тези без принтери, ще осигурим такъв на място! Тази година имаме и нова "черешка на тортата". По - наблюдателните вече може би са забелязали, че в неделя в програмата(ЦЪК) присъства и състезание за най - красива чупка (whip). Наградата е осигурена от Nedev Graphics. За прекалено ангажираните, сме осигурили live stream (излъчване на живо), който вече е активен и можете да наблюдавате какво се случва на трасето!
    Последно редактирано от Преслав Василев - preskata; 23-10-17, 09:38.
    Non scholae sed vitae discimus.

    Коментар


    • #5
     От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

     Имаме ново име на сайта - http://motosystem.neracom.bg/
     Non scholae sed vitae discimus.

     Коментар


     • #6
      От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

      Част 1
      Здравейте измина поредното издание на Традиционен Мотокрос Главиница. Тази година времето не беше особенно със състезатели и организатори, но все пак неделното слънце позволи провеждането на мероприятието.
      В събота валя цял ден трасето бе красиво и подгизнало
      В неделя сутринта беше кално, но изсъхваше с всяка измината обиколка. Това е една от причините за неспазването на програмата.
      ПИСТАТА:
      Замисълът на всички елементи лично на мен много ми допада. Трасето е технично и почти няма места за почивка. Изпълнението на елементите малко куцаше (доста валя и калта не ни позволи да ги обработим добре) Търпим градивна критика относно това.
      MX 65-85

      Децата са бъдещето на спортта. Шапка сваляме на родителите им, които са треньори мениджъри и всичко необходимо за тяхоното развитие.
      Борко от Варна тази година завоюва третото място в Традиционния Шампионат.

      Милан кара втория манш на баща си бойния кон.


      Всички караха добре и на цялото трасето, което беше меко и се променяше всяка обиколка.

      Класиране:

      MX 2
      Жулиян Георгиев бе безспорен претендент. Жужо е един от малкото, които посмяха да се окалят в съботя следобяд. Беше спряган и като победител в whip състезанието което не се проведе, поради късата светла част от деня и късното започване на самото състезание, както написах по – горе. Жужо падна и технически проблеми не му позволиха да победи практически навсякъде.
      Вики Касабов е малък, но това не му пречи да побеждава.


      Мартин Марков изкара вече два сезона в МХ2, а кара мотор от скоро. Състезателят на Factory Racing с нетърпение чака възможността да влезе в клас MX на републиканския шампионат и да започне да завоюва и там призовите места.      Мишел долетя от Франция специално за състезанието. Роско Романов от Русе го преследваше, но само с красиви скоци не става..      Адмирации към нежната част от състезанието. Глория Дяксова, участва след като бе скоро оперирана. Показа много хъс и че мотокроса не е само мъжки спорт!      Класиране      Всички снимки ТУК
      Последно редактирано от Преслав Василев - preskata; 07-11-17, 20:44.
      Non scholae sed vitae discimus.

      Коментар


      • #7
       От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

       Част 2:
       ATV
       С огромна радост искам да споделя, че възвръщаме традицията с клас MX ATV. Има все повече запалени момчета с спортни 450-тки подготвени за писта. За съжаление бяха, само трима, но пък качествени. Другите бяха възпрепятсвани от оправдателни и не дотам оправдателни причини.
       Както и да е когато Мартин Милев от Factory Riders присъства, няма смисъл да говорим за нивото и кой ще победи...
       Николай от Девня и Дидо от Садина запълниха стълбичката.       Няма как да не споменем и предстоящото събитие в четириколесния свят. Мястото където може да се научите от професионалистите и да приложите наученото в състезателна обстановка - ATV CHALLENGE CUP и детска АТВ школа ще се проведат на 10-12.11.17 на полигона в Дълбок Дол. Състезанието ще е формат Xcross и ще има класове с ендуро мотоциклети, утв-та, бъгита и прочие.
       Повече информация четете ТУК

       MX 1
       Кралският клас от известно време насам страда от количество на състезателите, но пък при нас караха най - добрите.
       Имахме и чуждестранно участие от Кипър. Истинското шоу обаче сътвориха Георги Гочев и Ивелин Манев, които имаха "заигравка" още от Айтос. Хубаво е че злобата между тях е само спортна и трае 20 минути на манш. Първия манш бе за Манев, втория след конфузно падане за двамата, Гого победи. Поздравления и за двамата!
       48 се завърна след дълго остъсвие.       Ивелин кара с чужд мотор.       Класиране:       Всички снимки ТУК
       Non scholae sed vitae discimus.

       Коментар


       • #8
        От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

        ЧАСТ 3 (финал)
        Традиционно МХ3 класовете бяха най – многолюдни. До 250 първите 5 не бяхме на много различни нива.

        Имаше падания, много мъжки борби и хубави емоции.        Алекс Любомир от Варна страда малко от технически проблеми, но благодарение на механика му успя да ме "изтормози" качествено първия манш. Благодаря за хубавата битка, приятел!        Поздравления към Светльо и Стефчо от 661 за прогреса, който реализираха през 2017!
        Георги от Добрич с червената Хонда е начинаещ, но влиза в час доста бързо!        Всичко е добре, щом свършва добре! Светлин Даскалов и Веселин Маринов.
        Класиране:        Когато не карат, състезателите се превръщат в най - шумните агитки!
        Над 250 картинката бе идентична.
        Атанас Петров от АИТ Рейсинг победи с лекота, зад него стабилен на второто място бе “капитанът” на болярския Six Six One Racing Team – Георги Недев.Зад тях двамата битката за третото място се сформира между Митко Милешки и Николай Петров.        Боян Янков от Factory Riders кара стабилно без да пада особено.
        След него се бориха Павлин Беленски от Варна, Калчо Димов от Айтос и Павлин Първанов от Плевен, които са страхотни хора освен на маса, а и добри спортмени на трасето!        Голям прогрес бележат Кольо Ковачев и Христо Димитров от Троян, които са се "сдобили" с треньор и се целят на високо за сезон 2018.        Hill clicker
        Силистра Рейсинг участвахме с двама състезателя в този, клас които се представиха също добре!        Класиране:
        Организаторите на мероприятието са редица хора, фирми и Община Главиница, без които нищо нямаше да се случи. Обичайните “заподозрени” Красимир Шиков и Бюлент Расим. Направиха хубавото трасе и отговаряха за стартовата процедура!

        Кмета на град Главиница Неждет Джевдет бе почетно награден.        Човекът, който най – много милее за състезанието, полигона и сайта, отделя изключително много от времето, финансите си и от работната си ръка е Ергин Ахмед – Нераком. Ако не бяха заедно с баща си, състезанието нямаше да бележи такъв бърз прогрес!        Трасето бе украсено с много винили, знамена, ленти и прочие благодарение на експерта в маркетинга и организатор на Ябълка Мотокрос – Христо Генчев. Ицо дойде, и напълно безвъзмездно накара нашето трасе да изглежда като републиканско! Малко в сянка от фотографите, но все пак..

        За финал искам да ви покажа, хората които стоят зад обективите и ни запечтват и най – красивите моменти от надпреварата.
        Пламенка Луканова - всички снимки ТУК


        Росен Николов - всички снимки ТУК        Завършам с моя първи манш, събирам всякакви видеа, някой ако има моля да изпращате на email: preslav327@gmail.com
        GoPro видео от първия манш на клас MX 3 до 250cc.
        Последно редактирано от Преслав Василев - preskata; 18-11-17, 00:30.
        Non scholae sed vitae discimus.

        Коментар


        • #9
         От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

         Браво,добра работа.

         Коментар


         • #10
          От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

          Как им засичате времената с транспондери ?

          Коментар


          • #11
           От: Традиционен мотокрос Главиница 2017 - 28-29.10

           Първоначално публикуван от Roczen_94 Преглед на мнение
           Как им засичате времената с транспондери ?
           Не, малко по - неточно е (грешката е някъде в рамките на секунда). Идеята си е наша, всеки който има желание да я ползва за неговото състезание може да се свърже с мен..
           Non scholae sed vitae discimus.

           Коментар

           Активност за темата

           Свий

           В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

           Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

           Зареждам...
           X