Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да възстановим някое возило от Военния музей?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #76
  От: Да възстановим някое возило от Военния музей?

  Би трябвало да откликнат положително. Идеята ни е да направим същото, каквото направиха моделистите. При това, без в никакъв случай да принизявам тяхната работа, да го направим дори по-добре! Не би трябвало да откажат. До края на Май е малко трудно, но още в самото начало на Юни мисля да посетя ръководството и да ги запозная с идеята - при това ми се иска не сам, но и с поне още 1-2-3 души, за да се види, че работата е сериозна.
  Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

  Коментар


  • #77
   От: Да възстановим някое возило от Военния музей?

   Да. Сритай Венци Петров като гарант от страна на сайта, още един, който е носил пагони, като гарант от страна на Армията, и повече навалица не ти трябва. Големите делегации внушават недоверие.

   Коментар


   • #78
    От: Да възстановим някое возило от Военния музей?

    Днес отделих доста време, разхождайки се между загиващите експонати и разгледах обстойно всеки един. Яд ме е, че не носех апарат със себе си.
    През цялото време се питах едно: Защо не забранят свободния достъп до външния двор? Да сложат касиерките на портала и да се взимат пари за вход!
    Борисовата градина е наблизо, ако някой желае да се разхожда по зелени алеи, нека го направи там. Щото хайманите очевидно си пият биричката в музея. С надписи в "салона" на Мъченикът "Опел Блиц" е обявено кой е бил там, кога е бил, с кого е бил ... по захвърлените шишенца става ясно и какво е пил.
    Къде е била охраната през това време!?
    Дори и да си скъсат седалищните части дарители и доброволни реставратори, трудът им ще отиде на кино заради набезите на сополанковци!
    На повечето машини ясно личи, че е скачано по кабините и капаците, служат и като поле за изява на млади и "талантливи" "художници".

    Тайничко понадигнах и капаците на някои от машините ... липсват стартерите /сигурно има доста мед в тях/, капаците на главите, капачките на блокове и радиатори /предполагам са от цветен метал/, на някои дори бяха отворени скоростните кутии. Личи ясно, че са отворени не много одавна, има и парцалчета, с които някой си е бърсал ръцете - да му изсъхнат дано! Не ми се вярва да ги ремонтират тези кутии, та са отворени. Може би по автоморгите няма части за тези машини и някой търси алтернативни варианти за окомплектоване на своите.

    По същество. Автобусът "Опел блиц" е в лошо състояние - интериорът е в трагично състояние - шперплатите са изкъртени, седалките са изтърбушени, вратата липсва, очукан е целия, стъклата са изпочупени, а тези, които не са, са боядисани /явно не е имало време за облепяне или пари за стари вестници/
    Има една бензиноцистерна мисля, че беше УралЗис, която иска много по-малко работа. Вратата й липсва, каросерията трябва да се притегне, седалката да се пооправи и т.н.
    Тези двата ги разглеждах най-много, защото си представях как се реставрират точно те. Другите също искат труд и доста свободно време
    Общо взето, подеме ли се това начинание, изборът ще е голям.
    Последно редактирано от Evgeni Enduro; 21-05-11, 00:38.
    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
    А+
    LZ1DRZ

    Коментар


    • #79
     От: Да възстановим някое возило от Военния музей?

     Гледайки някои от горните снимки, които Теодор МБ е пуснал, се сетих, че аз мога да помагам с чертане (на Auto CAD), ако има нужда от такова, но съм във Варна...

     Коментар


     • #80
      От: Да възстановим някое возило от Военния музей?

      Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
      Днес се оказах в Музея. За съжаление, стана доста случайно, покрай един приятел, така че не носех сериозна фотографска техника, а снимах с телефона. Обаче все пак нещо се вижда и мисля, че можем да подискутираме. Ето ги машините, ще кажа и моето предложение за "пациент".

      Първо, интересният влекач Павези. За съжаление, много е изгнил. И е много сложна машина. Със сигурност може да се възстанови, но при други условия. Адски много работа е! Не го препоръчвам.
      Здравейте, на 6ти май бях в музея и забелязах, че всички експонати, които седяха занемарени и като изоставени в лявата част на музея са преместени някъде! Някой имали представа какво се е случило - случва с тях?

      Коментар


      • #81
       От: Да възстановим някое возило от Военния музей?

       Идеята на темата е благородна и чудесна, но си мисля, че ако се възстанови добре някоя машина ще бъде тихомълком продадена на запад за много пари, които ще отидат в няколко шапкарски джоба(и не само шапкарски)!Също така Евгени е много прав за отношението към експонатите и "охраната" в музея...
       много автомати-слаби резултати!

       Коментар


       • #82
        От: Да възстановим някое возило от Военния музей?

        Mbenz, с кого си говориш?
        Тя тази тема е свършила преди 3 години...
        Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на Вчера.

        Зареждам...
        X