Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW 118d - пълен т***к на сняг!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BMW 118d - пълен т***к на сняг!

сега влизам - колежката ме извика да помагам, че закъсала зад блока...
    Новичкото бе-ем-венце 118д с новички зимни мишелинки лежи безпомощно в 1 педя сняг /спряла за да се размине с насрещната кола и... дотам/...
    Качвам му се аз, давам газ... нищо! едва се чува мотора... след 5 минутно зяпане по таблото откривам вълшебното копченце за изключване на тракшъна /ДТС/ и успявам да мръдна един метър с лашкане... да ама за да мина трябва или да я върна назад по равно, но със завой или да тръгна напред - леко изкачване... Добре че колежката има желание да бута, а и един минувач помогна... поместих 10м назад, обаче на улица имаше коли... айде пак се закотви... Полуотъпкан сняг 1 педя... Горката колица е толкова ниска, че се влачи по корем, а вратите трудно се отварят... Както и да е... с 5-6 лашкания изкарах на полу-изчистената главна улица... Такова безсилие от кола не съм изпитвал, откак продадохме ладата /а тя зимни гуми не е виждала/...
    20м по-нагоре по улицата група младежи правеше същото упражнение с МВ 124 комби...

Пасата си го паркирах в по-дълбок сняг и вече излизах два пъти - никакъв проблем /само изключвам ESP-то и си правя маневри каквито поискам... вкл качване на бордюр без засилка/...

Къде са сега тия корифеи на автомобилизма, дето обясняват, че само колата със задно е истинска кола
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

До: BMW 118d - пълен т***к на сняг!

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Къде са сега тия корифеи на автомобилизма, дето обясняват, че само колата със задно е истинска кола
    хихи във Формула 1 са =).Както тези с предно ,така и тези със задно имат своите предимства ,но е намерено компромисно решение-4х4.Има и други варианти-разни електронни системи ,които също могат да дадът тласък на колата в правилната посока=)

Коментар

Тедо,ти да не живееш в страна в която през по-голямата част от времето е заснежено?А и това ли е представата за истински автомобил-който е добре на сняг?Значи от утре всички с рактраци-те са много добре на сняг.Ако предното е по-добре то защо ауди преимерно толкова залягат на куатро-то и се стремят да намалят всячески влиянието на предното предаване чрез какви ли не технически хватки?И това заради влизането в премиум сегментите.Аз не мисля че хилядите които дават толкова пари за мерцедеси и бмв-та,пък и за джипове със парт-тайм са толкова прости.
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

за протокола:
        някога, когато бях щастлив собственик на МБ 124, се справях със зимата по един аграрен, но безотказен способ - два чувала по 50 кг мозаика №3 в багажника и няма закъсване - без LSD при това; в много тежки моменти си гребваш от баласта и хвърляш под гумите
        Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Аз карам Мерцедес W210 бензинов, с чисто нови зимни гуми и на два пръста сняг е точно така както Тедо разправя за БМВ - то, а отгоре на всичко имам и електронен блокаж на задния мост. Кола с предно предване не съм имам никога, но от наблюдението ми върху такива показва, че на сняг се справя много по-добре, особено ако е малолитражка с тънки гумички.
          99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
          It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Стига де - кола с предно в тази обстановка е за предпочитане.

Но най добре си Субаруто.
            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Колеги,според мен всичко си е до гумите,имаш ли гуми "спи града".Днес поизлязох малко с Королата,ами няма връзка,ще кажете ама тя е ФУЛЛ тайм,да ама след нея изкарах Терцела пак 4х4,ама с гуми за мъгла ,та толкова,гуми му е майката.
              SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                за протокола:
                някога, когато бях щастлив собственик на МБ 124, се справях със зимата по един аграрен, но безотказен способ - два чувала по 50 кг мозаика №3 в багажника и няма закъсване - без LSD при това; в много тежки моменти си гребваш от баласта и хвърляш под гумите
                Хахаха - изпитано и от мен само че не с мозайка , а с фракция!

Коментар

Ела да видиш BMW 318 със хубави зимни гуми как не разбира за какво става въпрос. И някой с Ескорт като се закучи на баш баира спокойно го обикалям отстрани по неизчистеното. Айде стига вече дитирамби за коли предназначени за водачи с 1 седмица стаж. Или можеш да караш или не. Колата с задно само помага на добрия водач и пречи на некадърния, докато с кола с предно е точно обратното.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Yes,baby
                    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                      Ела да видиш BMW 318 със хубави зимни гуми как не разбира за какво става въпрос. И някой с Ескорт като се закучи на баш баира спокойно го обикалям отстрани по неизчистеното. Айде стига вече дитирамби за коли предназначени за водачи с 1 седмица стаж. Или можеш да караш или не. Колата с задно само помага на добрия водач и пречи на некадърния, докато с кола с предно е точно обратното.
                      мерси за квалификацията! за къде по-тактични изказвания аз получавам предупреждения от Модератор... но явно не за всички правилата са еднакви...

айде ела с твойто 318 зад блок 30 в Младост 1 и ми покажи аджеба колко велик шофьор си и направи 2-3 манври, но без засилка...

а и изрично написах, че колата е с нови зимни гуми Мишелин...
                      Просто е факт, че кола със задно много по-трудно маневрира на тесни пространства...

Ф1 първо са с двигател отзад, второ никога не карат на сняг, трето като паркират колата не я управлява пилота /поради едноседмичният си стаж/
                      Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 02-01-08, 16:12.
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да бе,Тедо.Така е.
                        Обаче това не прави колата със задно смотан автомобил.

Коментар

Предното е по проходимо на сняг. Задното е по сигурно на сняг.
                          За да стабилизираш колата с предно предаване трябва да ускоряваш.
                          При задно предаване колата се стабилизира и едновременно намалява.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

мерси за квалификацията! за къде по-тактични изказвания аз получавам предупреждения от Модератор... но явно не за всички правилата са еднакви...

айде ела с твойто 318 зад блок 30 в Младост 1 и ми покажи аджеба колко велик шофьор си и направи 2-3 манври, но без засилка...

а и изрично написах, че колата е с нови зимни гуми Мишелин...
                            Просто е факт, че кола със задно много по-трудно маневрира на тесни пространства...
                            И за какво да ме предупреждават? Щот съм издал велика тайна - казал съм азбучна истина. Да ти пускам ли линк към статията или сам ще си я намериш в раздела "Техники за безопасност и тн..."
                            Защото кола с предно винаги недозавива в завой под тяга а кола със задно презавива. Аксиома. И също така при боксуваща кола с предно никога не можеш да имаш прозрачен волан а направлението на движение е винаги пожелателно. При боксуваща кола със задно задницата се опитва да излезе от завоя да, но предницата си слуша волана и не е проблем да караш накъдето искаш ако си добър водач.

Що си мислиш че при нас е по-изчистено отколкото в Младост? Напротив, даже снега е в повече, ходих до "Нетера" и тук определено е повече - прави впечатление. Да не говорим че изобщо нямаме улица, колегите които знаят къде живея се бъзикат че заради това съм с джип

По въпроса с гумите мога само да кажа че явно нови Нокиан са по-добри от нови Мишлени

Кола със задно обикновено по-лесно маневрира в тесни пространства - липсва ограничението на ъгъл на завоя налагано от предните карета, но това си е до модела и пак до водача. На блондинките им е трудно с всичко.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            Предното е по проходимо на сняг. Задното е по сигурно на сняг.
                            За да стабилизираш колата с предно предаване трябва да ускоряваш.
                            При задно предаване колата се стабилизира и едновременно намалява.
                            Ники нещо не те разбрах. Май не съм много съгласен с доводите ама понеже не го разбирам напълно нищо не казвам...
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

правописа преди терминологията... бУксувам, а не бОксувам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X