Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли впечатления от Побит Камък (Софийско)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли впечатления от Побит Камък (Софийско)?

Здравейте!

Малко е странна е идеята да пусна тема тук, но като че ли тук има най-голям шанс да получа сведения (впечатления) за това място. Става въпрос за в.з. Побит Камън до Нови Хан близо до София. Та имате ли впечатления за това място?! Каквито и да са?

До: Има ли впечатления от Побит Камък (Софийско)?

Скоро ходих там, впечатленията ми са:
    1-во шумно място заради влака
    2-ро има уникално освирепели комари
    3-то повечето къщи са изоставени
    Всъщност теб какво те интересува?
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ми за живеене става въпрос. Просто не ми се живее в град в някое сиво блокче, та така... Това с влака е неприятно, но от друга страна, в случай, че колата се повреди винаги човек може да се придвижи с влак до София. Пък и хареса ми мястото, така в гората. В същото време е на 15 минути от София. Там има ли някаква река, видях че спомена комари? Аз харесвам това, че са изоставени, сега живея на малко място, където живеят много хора и пререканията със съседите са нещо ужасно.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от designer Преглед на мнение
        Ми за живеене става въпрос. Просто не ми се живее в град в някое сиво блокче, та така... Това с влака е неприятно, но от друга страна, в случай, че колата се повреди винаги човек може да се придвижи с влак до София. Пък и хареса ми мястото, така в гората. В същото време е на 15 минути от София. Там има ли някаква река, видях че спомена комари? Аз харесвам това, че са изоставени, сега живея на малко място, където живеят много хора и пререканията със съседите са нещо ужасно.

Поздрави!
        Аз практикувам от година именно това - живея на 23км от офиса и си пътувам. Вече нямам желание да оставам в София...
        Отидох на село за да направя място на селяните, които напълниха Столицата.
        (моля никой да не се обижда - "селянин" не е географско понятие)
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да, именно, така си далеч от хорската суета и глупост, а в същото време си близо до работата. И сигурно стигането до работата отнема по-малко време, отколкото през софийските задръствания. Та същото искам и аз да направя.

Поздрави!

Коментар

Пътуването в едната посока ми отнема около 30 мин. Когато съм с мотора доста по-малко.
            Трябва само добре да прецениш дали си готов на това - примерно имаш деца, които трябва да ходят на училише или детска градина. Дали половинката ти кара кола и т.н.
            Освен това задължително трябва още една кола (всичко се разваля)

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Трябва само добре да прецениш дали си готов на това - примерно имаш деца, които трябва да ходят на училише или детска градина. Дали половинката ти кара кола и т.н.
              Освен това задължително трябва още една кола (всичко се разваля)
              Това са много важни въпроси. И наистина наличието на 2 коли става задължително.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз съм се погрижил да няма проблем с транспорта и мога да кажа, че наистина си струва. Не трябва да пропускаш и подробността, че по една къща с двор има несравнимо повече работа по поддръжката в сравнение с апартамент.
                В Западна Европа и САЩ е съвсем нормално работата ти да се намира на стотина км от дома

Коментар

Повечето неща са лесно разрешими... Ама проблема с децата и училището, както и свободата да излизат вечер като поотраснат е по-сложен...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Като искат да излизат просто остават в апартамента в София
                    Много мои приятели ме смятаха за изперкал, когато се пренесох, но сега забелязвам подобни тенденции и при тях. София се превръща в невъзможно за живот място.
                    Няма ги уличките с кестените и къщите в Коньовица и Банишора от детството ми, когато цялата махала се познавахме. Сега дори не познавам всички съседи от входа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X