Стефан донесе стандартно чисто ново тесте от 52 карти без жокери, без белязани карти. Той лично го разбърка по какъвто начин си искаше. След това го накарах да избере 5 (пет) произволни карти, които в последствие ми ги показа. Разгледах внимателно картите и избрах една от тях. Казах на Стефан, че това е много важна карта, която никой освен нас двамата не трябва да вижда, съответно той я запомни и си я прибра на сигурно място в джоба. Останалите четири карти го накарах той лично да ги подреди на масата една до друга по какъвто си иска ъгъл и разстояние една от друга, но в точно определена поредност от ляво на дясно. Забележете, че лично аз не съм докосвал картите въобще.
Ясен през цялото време беше наказан да стои сам в съседната стая, за да не ни види какво правим. Не можеше да вижда и чува нищо, естествено няма как да е видял скритата тайна карта на Стефан. Е, стана време, поканихме го и Ясен влезе в стаята. Моментално съзря четирите карти на масата и почти без замисляне каза еднозначно коя карта е скрил в джоба си Стефан.
Астроложките познания на Ясен ли му помогнаха да познае картата или има някакъв математически трик? Ако има, то опишете го подробно
П.П. Няма тайни намигвания и знаци. Нито аз, нито Ясен сме докосвали картите.
П.П.2. Изборът на героите Стефан и Ясен може би е случаен
Ясен през цялото време беше наказан да стои сам в съседната стая, за да не ни види какво правим. Не можеше да вижда и чува нищо, естествено няма как да е видял скритата тайна карта на Стефан. Е, стана време, поканихме го и Ясен влезе в стаята. Моментално съзря четирите карти на масата и почти без замисляне каза еднозначно коя карта е скрил в джоба си Стефан.
Астроложките познания на Ясен ли му помогнаха да познае картата или има някакъв математически трик? Ако има, то опишете го подробно

П.П. Няма тайни намигвания и знаци. Нито аз, нито Ясен сме докосвали картите.
П.П.2. Изборът на героите Стефан и Ясен може би е случаен

Коментар