Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Бавна" клавиатура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Бавна" клавиатура

Имам един дребен проблем с лаптопа, забелязал съм го и на други машинки, а той е: драйвера на клавиатурата е настроен за бавно писане.
    При по-бързо натискане и отпускане на клавиш, просто го отсвирква и малко ме дразни.

Конкретната машинка е ASUS X50Z с WinXP SP2 и драйвери от производител. Същия ефект съм го забелязал и на други лаптопи на различни производители и започва яко да ме съмнява, че проблема или е от някой от хотфиксовете или от скапания USB filter driver, но нямам време да разследвам нещата едно по едно, а тъкмо сега за преинсталации пък въобще не ми се мисли.

Някой ако се е чепкал с проблема, моля да сподели.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: "Бавна" клавиатура

Control Panel => Keyboard Properties => Repeat rate от Slow на Fast го сложи
    Последно редактирано от Redo; 12-08-09, 15:29.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      При по-бързо натискане и отпускане на клавиш, просто го отсвирква и малко ме дразни.
      При бързо натискане на клавиш не излиза нищо?
      Какво е USB filter driver?
      Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
        При бързо натискане на клавиш не излиза нищо?
        Какво е USB filter driver?
        Именно. Не винги, но достатъчно често, че да дразни малко и да се налага да редактирам по-често отколкото ми харесва. А това USB filter поначало не би трябвало да се отнася за клавиатурата, но преди да го кача него и 3-4 фикса, се държеше добре. Тъпото е, че нямах време да чета подробно кое какво е, а всичките се препоръчваха от производител да се качат.

Не ми се разбъзиква лаптопа сега, че всичките ми проекти са основно на него, а наближава време за сдаване и една евентуална преинсталация ще ми разкаже играта. Затова питам, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и го е решил, да подскаже

Иначе другия месец, като няма вече бързане и сам ще му разкажа играта, но си ме дразни. Най-вече като тръгна да пиша някоя инструкция или описание.

Коментар

Звучи по-скоро сякаш си разливал нещо по клавиатурата

USB filter наистина не би трябвало да има връзка с клавиатурата, а със закачането на usb аудио устройства, но все пак следи трафика по него. Ама... как ще игнорира клавиши не мога да измисля...
          Най-лесната проверка е да стартираш от USB нещо друго какво да е, дори dos или linux или windows инсталация... нещо в което да има някъде поле за писане и да тестваш.
          Последно редактирано от Pacific; 13-08-09, 12:30.

Коментар

Мисля, че би могъл да проведеш следния експеримент (ако вече не си го провел, разбира се):

1. Вдигаш всички пръсти от клавиатурата, и бързо натискаш и бързо пускаш един единствен клавиш. След това втори, трети, четвърти, ако имаш търпение и ти е забавно, пробвай всички.

2. Натискаш един клавиш, веднага след това втори, без да си отпуснал първия, веднага след това трети.

Ако при (1) не регистрира натискането, освен проблем с драйвера, може да е самата клавиатура (механичен проблем или проблем с "даването на контакт"). Ако не регистрира при никой от клавишите, обаче, е малко вероятно да е механичен проблем...

Ако при (1) регистрира, а при (2) не регистрира, най-вероятно е драйвера, или нещо по електрониката на клавиатурата.

Аз съм имал подобен проблем, при който "поглъщането" на някои символи при бързо писане се оказа поглъщане при натискане на втори клавиш преди да съм си вдигнал пръста от първия. Беше на десктоп машина, която също не беше собствена (беше на близък роднина), и след време подменихме машината, така че не посветих време на разследване и "лекуване". Workaround-а тогава беше... бавно писане.

Коментар

Първоначално публикуван от sdg Преглед на мнение
              Мисля, че би могъл да проведеш следния експеримент (ако вече не си го провел, разбира се):

1. Вдигаш всички пръсти от клавиатурата, и бързо натискаш и бързо пускаш един единствен клавиш...
              Пробвал съм, естествено От една скорост нататък започва да не ги регистрира. Оставам с впечатлението, че някой драйвер някъде брои много късия импулс за вибрация и не му обръща внимание.
              Когато го купих това животно, всичко си работеше перфектно, но тогава от бързане и от мераци не бях инсталирал всичките ъпдейти, че и някои от драйверите (на "неужни" неща - камера, SD карти, модеми).
              Преди 2-3 седмици обаче качих някаква тъпанарщина, която тотално ми срина регистрито и половината system32 и преинсталирах. Този път уж както си трябва, естествено без телефонния модем. Обаче клавиатурата стана бавна.

И не, няма механичен проблем, 100% сигурно не е заливана с нищо, не е изпускан, не е мачкан лаптопа. Все пак си ми е работна машинка и не го давам на никого, а аз си го пазя, за разлика от другите PC-та из къщи.

Коментар

Тествай с друга ОС виж от какво да буутващо CD, USB....

USB Filter-a се маха от
                HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}

Изтрива се от стойността на UpperFilters

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                  Control Panel => Keyboard Properties => Repeat rate от Slow на Fast го сложи
                  Това пробва ли го или аз грешно ти разбирам проблема ?

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                    Това пробва ли го или аз грешно ти разбирам проблема ?
                    Той определено говори за друго.

---

Някъде има софтуерен debounce.

Коментар

Леле, ама съм загубен... Сега като разрових регистрито ми светна, че не е USB filter, a KB_Filter_driver! Сори, аз съм за ритане...
                      Но липсва в ънинстала, не го мернах и в регистрито.

Разкарах пътьом някакво АТК_Hotkey, но не виждам разлика.

Струва ми се, че като поприключа малко със задачите, ще има мнооого внимателно преинсталиране с тестове!

@BAlexandrov: Нямам читаво бутващо с ОС, дето да върви на тая гад - линъксите се предават като видят чипсета, a Win не съм се интересувал даже дали го може тоя фокус(ако имаш предвид да бутва директно ОС от външен носител де). То поначало XP-то го ползувам по принуда
                      Пуснах XP-то в repair console, всичко си бачка перфектно. Явно има някоя гад, дето ми филтрира клавишите повече от необходимото.

@Redo - това със рипийта няма общо със скоростта на натискане на клавиш. То е само за задръжката преди включване на повторение и за задръжката между отделните повторения при постоянно натиснат клавиш.

П.П. сега виждам, че сме писали почти заедно с Ясен.

Коментар

Грешно съм ти разбрал въпроса значи.

Коментар

Това трябва да изтриеш

Код:
                          [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters]
                          "LayerDriver JPN"="kbd106.dll"
                          "OverrideKeyboardIdentifier"="PCAT_106KEY"
                          "OverrideKeyboardType"=dword:00000007
                          "OverrideKeyboardSubtype"=dword:00000002

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                            Това трябва да изтриеш

Код:
                            [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters]
                            "LayerDriver JPN"="kbd106.dll"
                            "OverrideKeyboardIdentifier"="PCAT_106KEY"
                            "OverrideKeyboardType"=dword:00000007
                            "OverrideKeyboardSubtype"=dword:00000002
                            При мен се оказаха други стойностите в ключа. Обаче видях няколко реда по-наолу (в regedit-а) ключ на име kbfiltr. След известно умуване го затрих (след restore point, разбира се). Съответно след рестарт клавиатурата ми излезе с удивителна. Дадох му Update driver, измисли си някаква Microsoft 101/102 key, тя май си е по дефолт, и нещата се оправиха Честно казано, така и не разбрах какво беше точно, щото ме съмнява да е kb_filter, но май като си смени драйвера и си седна на...клавиатурата

Благодарности на BAlexandrov, хей човек, трябва да почерпя някой път, като знам колко пъти документацията, дето си я качил на hopto ме е спасявала...
                            Ако имаш път през СЗ обаждай се, бирата е от мен!

Коментар

Имам баба в СЗ, ще ти напомня

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X