Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сверяване на часовник?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сверяване на часовник?

Колеги, сблъсках се с нещо интересно и непонятно за мен. Тъй като не нося часовник, не съм се сблъсквал с новите технологии. Ще Ви помоля за помощ и съвет. А ето и историята:
    Идва при мен едно момче от персонала и се жалва, че не може да си свери часовника - G-SHOCK, Casio, 4777, GS-1100. Разбира се откликнах на молбата му, изтеглих ръководството за работа с часовника и не можах да направя нищо.
    1. Оказа се, че часовниците са много умни, ползват точно време от някакви излъчватели.
    2. Минавайки на мануални настройки не успях да му кажа че сме в часови пояс Атина.
    3. Нямате на идея колко псувни знам... но не изрекох. Може пък да не е виновен часовника

Мисълта ми е ако някой има подобен часовник да окаже малко съдействие.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Сверяване на часовник?

Пащаш го командировка до Япония за един ден.Ония там си държат излъчвателите

Коментар

У нас е най-добре, да се настройва през ноща .

В тази тема последните мнения са точно по този въпрос:
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=20200&page=5
      Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 11-11-08, 15:17.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Задължително е първо да му се укаже че часовата зона е Атина и след това точно в 3:00 през нощта той ще пробва да се свери... обичайно от 10 опита за сверяване 9 са успешни... за района на София...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          У нас е най-добре, да се настройва през ноща .

В тази тема последните мнения са точно по този въпрос:
          http://banks.dir.bg/2008/11/11/news3584471.html
          На линка ми излиза :Кризата в Москва"

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
            На линка ми излиза :Кризата в Москва"
            Упс . Поправих го.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Е то хубаво, ама и това не успявам да му кажа - Атина. Върти си стрелките като шугав. Не ми писука както е по упътването.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз имам такъв от почти година. Единственото място в БГ (по мои наблюдения), където моят е успял да се свери чрез радиосигнал е близо до гр.ЛОМ. Другото, което се наблюдава е, че "сверяването" е успешно през ноща, защото Слънцето(по скоро йонизацията на атмосферата ) влияе на разпространението на този радиосигнал.

Коментар

Първоначално публикуван от IBMDid Преглед на мнение
                  Аз имам такъв от почти година. Единственото място в БГ (по мои наблюдения), където моят е успял да се свери чрез радиосигнал е близо до гр.ЛОМ. Другото, което се наблюдава е, че "сверяването" е успешно през ноща, защото Слънцето(по скоро йонизацията на атмосферата ) влияе на разпространението на този радиосигнал.
                  И като имаш такъв, как му указваш, че си в зона Атина?
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Здравейте,

Ето тук има ръководство за експлоатация: http://ftp.casio.co.jp/pub/world_man.../en/qw4777.pdf

Във втората секция, "General Guide", в под-секция "Current Time Setting" има описано как се сверява "home city", т.е. часовата зона. В края на ръководството има таблица с градове и часовите им зони.

По отношение надежността на радиовръзката: аз имам такъв вид часовник, марка Junghans; успява да се свери в София както денем ("принудително" сверяване), така и нощем (автоматично сверяване), но не навсякъде; вкъщи, например, в едната от стаите се сверява, в другата -- не. В Бургас съм пробвал принудително сверяване през деня, не стана, но през нощта се беше сверил (има индикация, че е намерил успешно радиомаяка и се е сверил).

В движение (пеша, кола) никога не съм успял да го сверя.

Коментар

Първоначално публикуван от sdg Преглед на мнение
                      Здравейте,

Ето тук има ръководство за експлоатация: http://ftp.casio.co.jp/pub/world_man.../en/qw4777.pdf

Във втората секция, "General Guide", в под-секция "Current Time Setting" има описано как се сверява "home city", т.е. часовата зона. В края на ръководството има таблица с градове и часовите им зони.

По отношение надежността на радиовръзката: аз имам такъв вид часовник, марка Junghans; успява да се свери в София както денем ("принудително" сверяване), така и нощем (автоматично сверяване), но не навсякъде; вкъщи, например, в едната от стаите се сверява, в другата -- не. В Бургас съм пробвал принудително сверяване през деня, не стана, но през нощта се беше сверил (има индикация, че е намерил успешно радиомаяка и се е сверил).

В движение (пеша, кола) никога не съм успял да го сверя.
                      Същото ръководство използвах... Ама може и часовника да не е тамън, той е донесен от щатите, подарък.
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Значи трябва да проверите дали въобще може да се свери... Има версии на тези часовници които са за регионални пазари и не поддържат честотите на предавателите от други региони... Моят като си го купувах специално проверих а и изрично си го пише че е за използване навсякъде...
                        VPetrov.photography

Коментар

София едва влиза в обхвата на сигнала. Имам настолен такъв и от 10 опита само 1-2 са успешни. А е с голяма антена. Представям си за Варна. Да го слага, за през ноща, близо до прозорец.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            Значи трябва да проверите дали въобще може да се свери... Има версии на тези часовници които са за регионални пазари и не поддържат честотите на предавателите от други региони... Моят като си го купувах специално проверих а и изрично си го пише че е за използване навсякъде...
                            Абе, тия хора съвсем се изчекнаха. Това е пълна изродщина!

Нали същите тия, дето правят тая простотия се бият в гърдите че света вече е глобално село, та да си продават друготе боклуци. Ама като стане дума да изкопчим още някоя стотинка от някой, твърде бързо забравят думите си, казани вчера.

Надигат ми се някои лоши думички, ама ще си затрая...
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Сверяване на часовник?

В сайта www.chasovnik-bg.com има доста преведени на български език упътвания на Casio.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X