Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за свързване на сензорен кабел към аларма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за свързване на сензорен кабел към аларма

Още съм начинаещ в тази област но ми се налага да монтирам аларма и към нея да вържа сензорен кабел за периметрова охрана . Със сигурност ще ми трябва и помощ и за настройка но да стигнем до там.

Имам платка SP4000
    Anikom AN-306 И тапата за края на кабела
    сирена
    блок за дистанционни Help4
    траф.
    клавиатура k10V
    батерии

Имам доста въпроси и ще ги направя като точки

1 Сензорния кабел - в ръководството е с цветове черно , червено , жълто и бяло . А при мен цветовете са червено , синьо , оранжево и бяло . Кой с кой отговаря при мен ? И другото имам две парчета по 70 и 40 метра има ли значение как да се съединят ( нещо по особено)

2. Сигнала към алармата с какъв кабел да го пусна защото искам контролера AN306 да се намира на 20-25 метра от кутията на самата централа.

Къде да свържа сигналните кабели от контролера към алармата ( 3 кабела зелен , бял и жълт) (захранването ми е ясно ) към SP4000

3. Кой режим да ползвам на дистанционното за спиране и пущане на охраната .
    Съответно кой кабел да ползвам и къде да ги вържа .

Нужната работа на алармата при задействане на активира сирена за определен период от време . И с дистанционното да се деактивира и активира системата.

Ще съм благодарен ако някой ми помогне със насоки кое как да направя .

едит:

Навързах повечето работи по алармата .

Само дистанционното не знам по коя схема да свържа към зона , за да деактивира и активира алармата при настройка .

От: Въпрос за свързване на сензорен кабел към аларма

по т.1 - Мерни с един мултицет кабела дали някой цвят дава късо към друг, а то съм почти сигурен че няма да имаш. После си групирай цветовете както решиш, примерно червен + син и бял + оранжев и връзваш от двете страни така. И в контролера, и в тапата. Парчетата кабел задължително ги запояваш, изолираш поотделно и после всички заедно.

по т.2 - Пусни едно ШВПЛ 2*0,75mm2 + 1 UTP или сот кабел 2*0,5mm2 + 6*0,22mm2
    Там където ти дава Connect together if possible ти е общия минус на захранването и двата изхода на контролера, щото той има 2 зони - бял + зелен е единия, а бял + жълт другия.
    Изходите трябва да ги балансираш поотделно всеки с два резистора от по 1 килоом - един паралелно на изхода на AN-306, а другия - последователно. От страната на SP-то ги връзваш на com и 1 и ще ти излиза на Zone 1

Коментар

Дистанционното пак се връзва между com и зона 2 примерно, но май беше само с 1 килоом последователно и зоната се програмира като Keyswitch. Трябва да го видиш в книгата как точно е.

Коментар

Като четох ръководството там пишат че кабела се съединява само с Ac300 . Като тапа та но съединител се явява. Чакам го понеделник да ми го доставят.

Коментар

Тоя черния кабел е само между котнролера и тапата. Кабела реално ти е датчика. Връзва се в горния ляв ъгъл на контролера, до тампер-микретата - снимка 1.
          На снимка 4 са ти изходи.
          Обаче аз съм в грешка, че контролера е 2-зонов. Не е, еднозонов е.

Коментар

Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
            по т.1 - Мерни с един мултицет кабела дали някой цвят дава късо към друг, а то съм почти сигурен че няма да имаш. После си групирай цветовете както решиш, примерно червен + син и бял + оранжев и връзваш от двете страни така. И в контролера, и в тапата. Парчетата кабел задължително ги запояваш, изолираш поотделно и после всички заедно.

по т.2 - Пусни едно ШВПЛ 2*0,75mm2 + 1 UTP или сот кабел 2*0,5mm2 + 6*0,22mm2
            Там където ти дава Connect together if possible ти е общия минус на захранването и двата изхода на контролера, щото той има 2 зони - бял + зелен е единия, а бял + жълт другия.
            Изходите трябва да ги балансираш поотделно всеки с два резистора от по 1 килоом - един паралелно на изхода на AN-306, а другия - последователно. От страната на SP-то ги връзваш на com и 1 и ще ти излиза на Zone 1
            Вързах всичко и монтирах алармата . Сега имам само един проблем .След като сложа резистор паралелно на зона и ком на контролера не се задейства аларма . Контролера съм го вързал с 1kOM последователно към зона , но дори и да деактивирам алармата при задействане на контролера алармата се включва съответно и сирената . Това като цяло не ми е проблем защото трябва да е постоянно в активност но се пак ако има решение на проблема ще се радвам някой да го сподели.

Коментар

А разреши ли EOL опцията в панела?
              "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Мда...Смени от двойни в единични съпротивления както ти каза колегата
                Адрес 706 двойката ако не бъркам
                4000 май беше като Магелан 5050
                Последно редактирано от Roninn; 06-01-17, 00:05.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Вързал съм тампера и датчика на контролера към 2 отделни зони не към една . И двете са с по 1ком . За ЕОЛ не съм сигурен трябва да проверя но няма да е сега . За сега я оставям така да работи .

Коментар

EOL е добавянето на крайно съпротивление на зоната, а дублирането е ATZ за което вече са необходими два резистора.
                    Ти като гледам си активирал EOL, но всъщност не разбирам какъв точно е проблема - че като спреш захранването на контролера, панела влиза в аларма? Ако е така - то точно това трябва да стане ...

Коментар

До колкото разбрах е вързал с едно съпротивление зоната,при отворена зона дава аларма,по дефоулт ако е с двойни Eol точно така ще стане,тампер и аларма.АТZ по дефоулт е забранено ако не бъркам.

Изпратено от моят 2014813 с помощта на Tapatalk
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        До колкото разбрах е вързал с едно съпротивление зоната,при отворена зона дава аларма,по дефоулт ако е с двойни Eol точно така ще стане,тампер и аларма.АТZ по дефоулт е забранено ако не бъркам.

Изпратено от моят 2014813 с помощта на Tapatalk
                        Да, крайният резистор също е забранен по фабрични настройки. Трябва да се разреши в съответната секция която не помня на ум ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X