Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкарване на AUX на CD без такава опция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изкарване на AUX на CD без такава опция

Здравейте колеги искам да изкарам AUX на оригиналното CD на едно рено меган сценик 2004 година. CD-тата влагани в тази кола са два модела Update List и Tuner List. Едното си има такава опция но за мое съжаление разполагам с модела Tuner List , който няма опция AUX. Преди време на опела на брат ми направих подобна интервенция. Прекъснах две пътеки по които тунера подава ляв и десен канал на чипа на CD-то , който контролира кой сигнал да отиде към крайното стъпало. Запоих един женски стерео 3.5мм жак с превключване на входа и всичко си работи супер. Когато няма подаден сигнал на 3.5мм жак си свири радиото. Когато вкарам букса касетофона продължава да си мисли че работи радиото но вече сигнала е прекъснат и до чипа отива сигнала от външния източник. Обаче не намирам схема на тези касетофони tuner list. Та днес го отворих да погледна и вътре се използва SAA7708H Car Audio Digital Signal Processor. Разрових се в нета и свалих datasheet-a пиновете са следните . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:88.5 КБ
ID:6114573Мисля да подам сигнала на пин 66 и пин 67 ама пустите му французи много сложно написали всичко не написало вход 1 вход 2 ... и прочие като всички останали ама драскали драскали та се окъкали. Тук качвам и малко от описанието кой пин за какво е : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled1.jpg
Размер:185.8 КБ
ID:6114574 . Ето и един линк къде се намира datasheet-a http://pdf1.alldatasheet.com/datashe.../SAA7708H.html . Та нека ако някой е правил подобна интервенция на такъв касетофон да каже дали съм избрал правилните пинове ? Приемам и предложения за подаване на сигнала на дргуго място, но не ми се занимава с това да правя тихо CD и подобни. Идеата е просто касетофона да си остава на сорса който съм избрал ( в случая това е радио ) Ето една драсканица каква е идеята : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled3.jpg
Размер:34.9 КБ
ID:6114575 . Идва сигнала от тунера към чипа. Прекъсват се пътеките на левия и десния канал (червено и зелено ) пуска се един директен кабел за маса между жака и платката а другите през жака.

Ето тук намерих и схема на CD-то http://www.mediafire.com/download/2b...22DC279-62.pdf и нещо не ми е много ясно. Уж е стерео и пинове 66 и 67 за за радиото обаче според схемата само на 66 се подава сигнал. Някой може ли да каже защо е така и как да процедирам. Благодаря предварително
    Последно редактирано от bascho; 09-05-16, 23:26. Причина: добавка

От: Изкарване на AUX на CD без такава опция

Пуснах тема май за същия процесор по същия повод преди седмица

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk

п.п.7709 е при мен
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Да и аз го видях преди час . Ама като гледам двата процесора са почти идентични . Тук: https://docs.google.com/document/d/1...Ty3NO4hiE/edit колеги от рено форума са ми дали линк където е показана реализацията през FM_MPX входа. Но се използва микропроцесорен декодер на сигнала. Със схемата ще се справя но с програмирането на микропроцесора едва ли. Доста сложно ми идва. Моята идея беше вдъхновена от тази тема http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=74654 . Реализирах го това на брат ми на опела на стойност около левче( при това , че използвах екраниран кабел и буксичка с превключване на входа ) и работи страхотно

Коментар

Във този ред на мисли, някой да има работещо решение за елиминиране на касетофонната електроника на Алпин, че имам проблем ако я няма и дсп процесора запушва входовете след 10 секунди. По принцип се намира във много ОЕМ неща около 2000-2002 ра в Бмв, Мерцедес Ягуар.... А на мен ми трябва за Роувъра. Не искам да се разделям със чейджъра и да слагам гром и подобните а мога да се лиша от касетофон

Sent from my HM 1SW using Tapatalk

Коментар

За Рено x car се насажда идеално,оказва се че само моделите за Рено стават на сред 2009 г.с това че през блутоот не може да листни повече от 200 файла,и в руските форуми пише че зависвал често.Другото решение е parrot от 9000 нагоре с блутоот аукс и т.н Но не намирам втора ръка на добра цена.Има модул за мойта гад,но май ще се разделя с 600 лв.и ще си реша задачата скоро.

Чипа трябва да е сименс,
          Вход може да се пусне директно на входа на Оу,недостатък е че управлението от волана и всичко няма да работи,а ще се командва примерно само от телефона
          В твоя случай ще загубиш АМ модулацията
          Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Така днес пробах и няма никой на изхода. Имам съмнения обаче , че не подавам сигнала където трябва. Подадох сигнала на пин 66 и на удобно място за мен , което има връзка с корпуса. Нямаше ниакакъв сигнал. Прочетох тук там и намерих , че е хубаво да се изключи скуелча. Пуснах мост между пин 3 и пин 74. При връзването му се чува изпукване в говорители, но музиката пак не тръгва. Загеледах се самата SAA7708H има няколко GND пина. Та въпроса е на кой точно трябва да свържа масата идваща от плеъра. Прекъснал съм пин 67, който е за АМ?

Коментар

Обърни внимание на APVSS ,по време на пробите,устройството е включено на радио и АМ модулация,нали?Другото за което се сещам,пиновете на чипа ,входове ли са или изходи конкретно за АМ,можеш ли с една слушалка за хендсфри,както си прекъснал пистата да чуеш от къде идва аудиото от или към.Всъщност така можеш да опипаш и коя е твоята маса

п.п Така като гледам са входове
              Последно редактирано от Roninn; 20-05-16, 18:16.

Коментар

Да и аз забелязах , че APVSS е аналогова маса, ама късно . Тези дни като идва към село моя човек ще пробваме пак да видим какво ще излезе. Иначе да по време на тестовете бях на АМ и работеща станция , прекъснах пътеката и подадох сигнал ( засега моно ) .Иначе това със слушалките е добра идея , ще погледна за някои стари да жертвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X