Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кабелна цифрова телевизия БЕЗ външен модем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кабелна цифрова телевизия БЕЗ външен модем?

Здравейте

След умерено-задълбочено търсене на информация в мрежата ОТНОВО се обръщам за съвет ТУК.

Имам съвременен LED-телевизор, LG.

В момента търся кабелен оператор, който може да ми достави пакетна услуга - интернет с цифрова телевизия.

Основният елемент, който приемем за изключващ е необходимостта от поставяне на модем, т.е. появата на още едно дистанционно в цялата ,,схема" на обслужване.

Съществуват ли оператори, доставящи необходимия сигнал по един или максимум два кабела - LAN +/- коаксиал, влизащ/и директно в телевизора

Допускаме, че последният има ,,слот" за ,,абонатен декодер", ако изобщо съществува такова понятие.

Благодаря
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

От: Кабелна цифрова телевизия БЕЗ външен модем?

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
    Здравейте

След умерено-задълбочено търсене на информация в мрежата ОТНОВО се обръщам за съвет ТУК.

В момента търся кабелен оператор, който може да ми достави пакетна услуга - интернет с цифрова телевизия.

Основният елемент, който приемем за изключващ е необходимостта от поставяне на модем, т.е. появата на още едно дистанционно в цялата ,,схема" на обслужване.

Съществуват ли оператори, доставящи необходимия сигнал по един или максимум два кабела - LAN +/- коаксиал, влизащ/и директно в телевизора

Допускаме, че последният има ,,слот" за ,,абонатен декодер", ако изобщо съществува такова понятие.

Благодаря

Нетуоркс са на кабел влизащ директно .
    (0+)
    Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Центрум груп, тях ги ползвам и за двете услуги

Коментар

Първоначално публикуван от Toni69 Преглед на мнение
        Нетуоркс са на кабел влизащ директно .
        Аз съм на networx, ама си го има модема, ако искаш-да ти го снимам... Даже стикера на който пише networx е залепен накриво.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
          Здравейте

Всеки читав доставчих ти връчва 1 бр. дистанционно, което при инсталацията неговите техници настройват да командва едновременно както модема или както се нарича онази джаджа, така и телевизора. Оригиналното на телевизора става излишно. Не че не може да се ползва и то, но вече няма смисъл. Такива наблюдения имам от двама доставчици.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз съм на НЕТ1 и съм без допълнителен приемник. Телевизорът обаче трябва да има слот за карта, за да може да се ползват платените канали.

Кабелите са 2 - коаксиален за ТВ и мрежов за Интернет.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

щом телевизора има слот, си купуваш един "картов четец" а в него пъхаш декодиращата карта от оператора и си ползваш дистанционното на телевизора. поне на Близу е така, за интернета не знам, не ползвам от ТВ доставчика

Коментар

Аз съм на близу с декодер от който излизат два кабела - един за ЛАН-а и коаксиален за телевизора. Както казаха - телевизора трябва да има слот за карта и си решаваш проблема.
                What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

+1 за Нет1. Имам ги на 2 адреса и засега доволен

Коментар

Няма проблем да се ползва и направо на телевизора слагаш си декодиращ модул със съответната карта на оператора и готово. Зависи от оператора на някой няма да ти трябва и карта за повечето канали , при други обаче като близу всички канали са "кодирани" и задължително ти трябва карта.
                    088455338две
                    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                    Джамбазов 2010г..

Коментар

Добре е да се уточни квартала, има и други оператори но не покриват цяла София.
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                      Suzuki Grand Vitara 1.6
                      LZ1ZPM

Коментар

Телевизорът ти със сигурност има Common Interface слот за CI (CAM) модул. Избираш си който ти харесва доставчик и ги питаш кой CI модул да си купиш, т.е. кой със сигурност ще работи с техните карти. Принципно за нашия пазар от читавите се намират SMiT Conax, но все пак не е лошо да питаш. Много е вероятно доставчика сам да ти предложи такъв.

Те така изглеждат:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AlphaCrypt-Light-im-TV-580x397.jpg
Прегледи:1
Размер:44.8 КБ
ID:5675400

А така изглеждат Conax-a:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SMITH_CONAX.png
Прегледи:1
Размер:182.0 КБ
ID:5675401
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Кабелната ми е от Blizoo, нета от Mtel. Като си взех новия телевизор просто отидох до Blizoo и си поисках модул. Работя само с дистанционното на телевизора. Вкъщи влиза коаксиалка за телевизията и LAN за нета.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледам че хвалите Нет 1, та и аз да се включа, за корекция на статистиката.
                            Та, преди да се разделим, ми се налагаше да комуникирам с тях по-често отколкото говорех с приятели и близки...
                            Нищо не става от тях.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Аз съм на networx, ама си го има модема, ако искаш-да ти го снимам... Даже стикера на който пише networx е залепен накриво.

Упс,грешката е моя,значи,аз съм на близоо и имам също ЛЕД телевизор LG и ползвам
                              CA Module.

Значи при теб добрият вариант е близоо.
                              (0+)
                              Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X