Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за външен хард диск

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за външен хард диск

Моля ако някой може да ми даде акъл как да подкарам външен хард диск.
    Опитната постановка е следната:
    -нов хард диск TOSHIBA EXT. drive 2,5 store.e.slim 1 tb
    -лаптоп с виндолс виста
    - вкл. харда, взе да свети, инсталира се......и до тук.
    Не мога да го намеря и ползвам, не излиза в my computer, като ровя из контрол панела на "устройства " го вижда но не мога да го ползвам.Предполагам ,че аз нещо не правя както трябва, но до сега се оправях с флашки и нямам опит с такива животни.
    Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

От: Въпрос за външен хард диск

Най-вероятно не си му направил дялове. Дяловете са това в което пишеш файловете, а те се намират на самият хард диск. Като няма дялове няма и какво да ти покаже windows-а.

Прочети тук - http://windows.microsoft.com/en-us/w...tion=windows-7 .

Коментар

Благодаря, изпълних инструкциите за съжаление сега имам един диск от 127 мб.не мога да разбера какво забозих, това трябва де е 1 тб
      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Как се снабди с този диск?

Коментар

Дай един screenshot от disk management прозореца (там дето се правят partition-и).

Коментар

Наскоро си купих същия. Включих го в компютъра и веднага го намери и разпозна, никакви проблеми. На уин7 съм.
            RAV 4
            F650GS

Коментар

Един формат под ДОС трябва да оправи работата мисля но трябва да го закачиш на сатата.
              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                Как се снабди с този диск?
                Дa не е от тези с двaтa болтa и флaшкa вътре имaш впредвид.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Купих го от фирма, пазарувам за 2 ри път от тях.
                  GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Глупав въпрос - как се прави screenshot?
                    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Натискаш бутона Print Screen (prt sc), отваряш някоя графична програма и избираш Paste. След това записваш снимката и я качваш тук.
                      За да е по-ясно на какво да направиш screenshot - Отваряш Control Panel, оттам отиваш на Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management.

Трябва да видиш това с твоите дялове обаче.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02as.jpg
Прегледи:1
Размер:66.8 КБ
ID:5649485

При теб най-долния диск трябва да е външния. Там ще ти изпише какви дялове имаш, с каква файлова система са форматирани и коя буква им е зададена в Windows.
                      В случая ти препоръчвам да изтриеш всички дялове (много внимавай да избереш именно този диск) и да си направиш нов. После ще трябва да му зададеш и буква.
                      Струва ми се, че ще е най-лесно да отидеш във въпросната фирма и да го оправят.
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Наи вероятно там драйва не се вижда изобщо. Вижда се в дивайс мениджъра като присъствие но до там. Имал съм такива случай. Слагам го на сатата на Писито само него, пускам инсталиране на уиндоус 7 да речем, даваш нова инсталация и там ще го види, после го форматирам и толкова. След това вече този диск си се вижда от операционната система в работа. Сигурно има и тулове разни но не съм търсил. И през юсб контролера си също е видим.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                          Наи вероятно там драйва не се вижда изобщо. Вижда се в дивайс мениджъра като присъствие но до там. Имал съм такива случай. Слагам го на сатата на Писито само него, пускам инсталиране на уиндоус 7 да речем, даваш нова инсталация и там ще го види, после го форматирам и толкова. След това вече този диск си се вижда от операционната система в работа. Сигурно има и тулове разни но не съм търсил. И през юсб контролера си също е видим.
                          С форматирането под DOS така или иначе изби рибата. Няма нужда от повече напъни.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                            Купих го от фирма, пазарувам за 2 ри път от тях.
                            Пропоръката ми тогава е същата като на silverfox - с лаптопа и диска под мишница и във фирмата да ти го подкарат. Фабрично неформатиран диск не съм виждал от доста години.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                              С форматирането под DOS така или иначе изби рибата. Няма нужда от повече напъни.
                              Не ти знам проблемите и не ме интересуват, любитно ми е обаче в реалния живот така ли се държиш с хората, липса на всякакво уважение, не мисля. Сигурно не съм наясно с нещата колкото теб (за разлика от теб аз го допускам), но съм казал това което ми се е случвало в опит да помогна господин модераторе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X