Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с CONAX модул и Blizoo

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с CONAX модул и Blizoo

накратко, телевизора изписва "няма достъп" и съответно наистина не може да се гледа цифровата телевизия на Близу

според операторката (горкото момиче, навиках я, а е само телефонистка) СА модула ми е забил след поредното тяхно рифрешване и няма оправия, да съм си купил нов или да си взема от тях за ползване срещу 50лв.
    това се получавало със две серии модули на Conax и моя не бил първия случай........

някой да се е сблъсквал с това, може ли да се ъпдейтне софтуера на тоя модул или наистина 80 лв. на боклука????

ако наистина трябва нов, къде в Сф има на прилични цени?

От: проблем с CONAX модул и Blizoo

И кои са тези серии? Че и моя е такъв от близу. Да знам за какво да ги овиквам като ми откаже, защото от тях го купих.

Коментар

КАТО , си го купил от тях ще ти го подменят безплатно а що се отнася до модула на колегата от горния пост да извика техниците и те ще му кажат може и картата да е дефектирала .
      Land rover 2.5 tdi
      0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        накратко, телевизора изписва "няма достъп" и съответно наистина не може да се гледа цифровата телевизия на Близу

според операторката (горкото момиче, навиках я, а е само телефонистка) СА модула ми е забил след поредното тяхно рифрешване и няма оправия, да съм си купил нов или да си взема от тях за ползване срещу 50лв.
        това се получавало със две серии модули на Conax и моя не бил първия случай........

някой да се е сблъсквал с това, може ли да се ъпдейтне софтуера на тоя модул или наистина 80 лв. на боклука????

ако наистина трябва нов, къде в Сф има на прилични цени?
        Модолите много често изгарят най-вече от пикове на тока ,моя съвет е намери си някои да ти порача от ebay там са по 30 лв . Дано сам бил полезен .
        Land rover 2.5 tdi
        0884035413

Коментар

не е от картата - смениха я преди месец, точно заради зачестили случаи на "no access"
          в крайна сметка се оказа, че не е и от модула, щото половин час след случката, докато споменавайки майката наблизо, търсех аналоговите канали, взе че си тръгна цифровата телевизия........... явно се е "рефрешнало" успешно тоя път
          иначе, модула е с номер, започващ с 190, това била едната серия, дето забива, другата не я запомних

Коментар

Ами аз съм с такъв модул от края на 2010г. и никога не ми е забивал.

Също съм абонат на този ''близък'' кабелен оператор, който всъщност е доста далеч от клиентите си. За некомпетентността на служителите им няма да говоря.

При мен проблема е, че след пореден ''рефреш'', някои програми мога да ги гледам само на аналоговата телевизия...

Коментар

Re: проблем с CONAX модул и Blizoo

А операторката не се ли сети да те посъветва да оставиш телевизора на БНТ/bTV/Nova/TV7? Защото ъпдейтите за картите обикновенно ги има само на 'първия' стриим. CAM-а едва ли е забил, по-вероятно е телевизора да е бил изключен когато са идвали ъпдейтите за твоята карта.

PS: В менюто на самия CAM модул има информация до коя дата е 'subscribed' картата и евентуално кой 'пакет' и е разрешен, само че не всички телевизори могат да го показват това меню.
              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
              Suzuki Grand Vitara 1.6
              LZ1ZPM

Коментар

От: Re: проблем с CONAX модул и Blizoo

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
                А операторката не се ли сети да те посъветва да оставиш телевизора на БНТ/bTV/Nova/TV7? Защото ъпдейтите за картите обикновенно ги има само на 'първия' стриим. CAM-а едва ли е забил, по-вероятно е телевизора да е бил изключен когато са идвали ъпдейтите за твоята карта.

PS: В менюто на самия CAM модул има информация до коя дата е 'subscribed' картата и евентуално кой 'пакет' и е разрешен, само че не всички телевизори могат да го показват това меню.
                БНТ излиза и без карта, както и няколко други програми. Явно е така, както казваш, телевизора беше изключен цял ден и заби още с пускането му снощи.
                Какво да ме подсети момичето, като през цялото време ми обясняваше как му е изтекла гаранцията на моя модул, което и ме изкара от релси

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  БНТ излиза и без карта, както и няколко други програми. Явно е така, както казваш, телевизора беше изключен цял ден и заби още с пускането му снощи.
                  Какво да ме подсети момичето, като през цялото време ми обясняваше как му е изтекла гаранцията на моя модул, което и ме изкара от релси
                  Ако си забравил да платиш или платиш и нямаш достъп пускаш телевизора на фокс лифе и го оставяш картата се рефрешва на всеки 15 минути и ти трагват каналите ..
                  Land rover 2.5 tdi
                  0884035413

Коментар

С малко повече скандал и обяснението, че са ти го продали Кейбълтел или Евроком в някоя далечна година ще ти го подменят.
                    Освен това цената е 24 лв (по спомени) с включен монтаж от техните техници (какво ли има да му се монтира).
                    Иначе наистина 190та серия имат някаква лека несъвместимост която не успява да запише новия събскрипшън.
                    При мен имах един стар техен Топфилд, на който я местех картата като забие да си вземе данни и обратно в Кам модула.
                    В един момент ми омръзна .. скарах се сериозно ..смениха картата и кам-а .. пък стария ми го оставих защото твърдях че съм си го платил и не си го давам ...
                    Сега имам и кам за втория телевизор...

успех
                    Г.

Коментар

И мен ме цакнаха миналата година с 80 кинта, а сега ги продават под 30. При мен калъча е друг обаче - бавно превключва между каналите. На аналогова телевизия - няма проблем. С друг CAM модул (различна китайска марка) - няма проблем. С този, който купих от тях и сега ми е жал да сменям (като знаеш, че си дал много пари) - бавно... Някакъв китайски е естествено, подробности около модели/серии и т.н. незнам. На него пише "Conax Smit" и това е.

Коментар

Това с бавната смяна е много дразнещо, но при мен и телевизора не е особенно бърз.. и някак го преживявам.
                        Иначе Smit-а е най-евтиния китайски боклук който все пак някак си работи...

Коментар

19,90 е вече в Близу, инсталационна такса, да не си мисли някой, че ти го продават за толкова

завчера се получи същата картинка в къщи............ но се оказа, че стария модул, дето уж от него бил проблема си работи с друга карта........ с две думи, трябва да се звъни на съпорта и да се настоява да оправят проблема, да не се вярва на обясненията как проблема бил при мен

Коментар

Мога ли (и откъде) да се сдобия с по-хубав CAM модул? Кои са качествените и къде ги продават в България?

Ако намеря друг бих продал сегашния на загуба, при това с удоволствие. Не, че не работи, но явно с моя телевизор не се разбират добре.

Коментар

в нета има доста предложения, но няма да ти хареса цената....... най-скъпите надхвърлят 300 лв., аз купувах / не толкова скъп/ от едно магазинче зад Булбанк, но не зная дали още съществува, а и не помня как се казваше........

според мен, най-добре си вземи от кабелния оператор, ако не работи - ти го сменят за тяхна сметка.... а понякога проблема е и в картата, при мен не се оправи, / нямаше достъп/ докато не смениха картата с нова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X