Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Детектор за откриване на скрити камери и подслушватели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Детектор за откриване на скрити камери и подслушватели

Здравейте някой знаели как може да се направи "Детектор за откриване на скрити камери и подслушватели".?
    Предварително благодаря.

От: Детектор за откриване на скрити камери и подслушватели

Теоретично, не е възможно. На практика, има няколко подхода - скъпи и с недостоверен резултат. Недостоверния резултат значи, че ако се открие устройството, значи има, но ако не се открие, това не значи, че няма.

Пък и "детектор" е силно казано. Най-общо, за тази задача можеш да получиш куп апаратура и методика към нея. От простите средства могат да се набележат спектралните анализатори, устройствата за откриване на кабели в стените, устройствата за измерване на консумация в ел. инсталация и други подобни. Трябват и грамотни хора, които да работят с тях - нищо от тези неща не е с копче и лампичка.

Коментар

Виждал съм устройствата на МВРто. Три куфара от по 30-40кила.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Три куфара от по 30-40кила.
        ... и накрая пак всичко по вестниците. Неблагодарна работа е това.

Коментар

Да знам за такава апаратура, но тя от 90г. На мене ми трябваше нещо малко, съвременно , просто да ми сигнализира че в офисаима някаква буболечка за да знам какво да говоря и какво не.

Коментар

"Метлата" за бръмбари е един, а "антикамерата" друг вид устройство. За "метлата" има изписано доста и ако навремето се е помещавала в 3 куфара по 30-40 кила, то сега се побира и в дипломатическо куфарче и не тежи повече от 3-4 кг. А "антикамерата" е с размерите на малка компактна видеокамера (почти се скрива в длан) и засича лещи до около 60-80 метра, а малко по-големия вариант ( с около 3-4 см по дължина и 1 см в дебелина) - до 200 метра. "Антикамерата", в мобилния си вариант (на автомобил) открива и разпознава прицелна оптика до 2000 метра, ама това си е друга тема.

За самоделки не знам какво да кажа...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от mighty_ko Преглед на мнение
              ...просто да ми сигнализира че в офисаима някаква буболечка за да знам какво да говоря и какво не.
              Като ти казвам, че няма такова - не вярваш. Сигурно има някакви, които улавят определени вид бръмбари, но срещу добре подготвен противник само ще създават илюзорна увереност.

Метлата е хубава, но безсилна срещу жични микрофони, освен това създава разнообразни проблеми.
              Антикамерата е безсмислена срещу pinhole изпълнения, а те са безкрайно лесни и в повечето случаи - ефективни.

Коментар

Има разновидност на системата за блокиране на GSM-и, но... това е скъпо, ниско ефективно и ще имаш доста проблеми със съседите!

Коментар

Ще се опитам малко обобщително да се изкажа.

Не знам колегата какво точно иска да предпази, но да си помисли човек сега в 21 век, че може въпреки всичко да остане анонимен, ако има проявен интерес към него е меко казано наивно. Също като да се обзаведеш с блиндирана врата и СОТ. Ще филтрираш определено ниво разбойници и нищо повече. С подслушването и наблюдението е същото. Ако има някой доста ресурсен и заинтересуван то опазването е много сложно и скъпо мероприятие. Никой няма да се впряга и да се гърчи да слага каквото и да е по офиса. Първо е много опасно и второ е технология от миналото и се блокира лесно. Има няколко лесни приома да се попредпази човек и то в посока да попречи на разшивроването на записа. Особено ако те подслушват частни лица. Обикновено и техниката им е примитивна. Може и да има някоя група да е инвестирала поне едно 6-700 000 долара в такваз техника, ама едва ли. Те си набавят нужната им информация по друг път. А ако някой е инвестирал 6-700 евра в техника за подслушване, то наистина може да се предпази човек.
                  Обаче, да споделя от опит, идва момент на човек да му писне от предпазни мерки.

Коментар

Понеже немога да ти пратя лично съобщение кажи какво ти трябва ....професионално предлагаме такава услуга и разполагаме с всичко необходимо ....за камерите няма да се разберем......пиши на меила...!
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

... Аз пък имам такава джаджа за камери ...

Коментар

Аз просто исках да си проверя офиса нелегално един вид без да се разбира от началниците. Просто някакъв под наем или да си направя сам. В момента работниците сме разделени на два офиса и колегите от другия офис казаха че имат подслушватели със сигурност, но все пак благодаря за отговорите.

Коментар

Има микрофончета, дето записват 24ч. и после излъчват записа за минути. Няма с какво да ги засечеш.

Коментар

Бахси нищо,някой ден ще разбера дали има микрофон или не.

Коментар

Да направя едно предположение, та да разведрим малко атмосферата:
                              Преди 10.10.1989г. си бил много малък и затова не си свикнал с поговорката "Мълчанието е злато".
                              Пробвай, много помага, а сега поне навън от тези четири стени можеш да говориш каквото си поискаш.
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X